Meci special cu U Craiova pentru ”tunarul” Vasile Constantin. Mijlocașul a fost debutat în prima ligă de Papură, actualul antrenor al oltenilor, dar își dorește un rezultat surpriză în fața fostei sale echipe

Adi MARICA 26 Sep. 2023, 12:28 Cupa României
Meci special cu U Craiova pentru ”tunarul” Vasile Constantin. Mijlocașul a fost debutat în prima ligă de Papură, actualul antrenor al oltenilor, dar își dorește un rezultat surpriză în fața fostei sale echipe

Primul succes în Liga 2 pentru CS Tunari, 1-0 cu FK Miercurea Ciuc, le-a dat aripi ilfovenilor. Pentru trupa de lângă București urmează meciul cu U Craiova din prima etapă a fazei grupelor Cupei României.

Partida, programată miercuri, de la ora 16:15, pe stadionul din Tunari, va fi una specială pentru Vasile Constantin (25 de ani), un produs al Universității Craiova.

Vasile Constantin e de părere că suprafața de joc de la Tunari va avantaja echipa sa în partida din Cupă cu U Craiova

Mijlocașul achiziționat în această vară de nou-promovata în Liga 2 crede că terenul de joc al stadionului Central Arsenal Tunari va crea mari probleme prim-divizionarei. Suprafeța de joc a arenei echipei ilfovene este deplorabilă.

”Avem un moral bun după victoria cu ciucanii. Am reușit să obținem prima victorie în campionat, iar acum urmează meciul din Cupă cu Craiova. Eu spun că avem un avantaj că meciul se joacă pe un teren pe care ei nu-și pot etala jocul de pase. Este clar că Universitatea Craiova este echipa mai valoroasă, dar noi ne vom juca șansa în acest meci”, a spus, pentru Liga2.ro, mijlocașul celor de la CS Tunari.

Așa arăta suprafața de joc a stadionului din Tunari la meciul dintre CS Tunari și FK Miercurea Ciuc, disputat sâmbătă, în etapa a 7-a a Ligii 2.

Vasile Constantin are 12 meciuri jucate în prima ligă pentru U Craiova

Vasile Constantin debuta în 2019, la vârsta de 21 de ani, la Universitatea Craiova cu un gol fabulos, decisiv în victoria oltenilor cu Academica Clinceni, scor 3-2. Antrenorul care îl ”arunca” pe teren în jocul din prima ligă a fost Corneliu Papură, cel care acum, după plecarea lui Laurențiu Reghecampf în Arabia Saudită, a fost numit de patronul Mihai Rotaru în funcția de director tehnic, până când litigiul cu fostul stelist va fi stins. ”Corneliu Papură a crezut în mine și mi-a oferit șansa debutului în prima ligă”, a spus Constantin.

O accidentare gravă la ligamentele încrucișate i-a stopat ascensiunea fotbalistului oltean. ”Am trecut printr-o perioadă dificilă, operație, recuperare și după mai bine de un an am revenit pe gazon. Când am revenit am primit puține șanse să joc, astfel că am cerut să plec împrumut. Am avut de ales între FC Brașov și Metaloglobus, am ales Brașovul și a fost o alegere bună, pentru că am jucat constant. Primul an la Brașov am fost cedat sub formă de împrumut, iar din vara trecută am fost jucătorul Brașovului, Craiova păstrând doar procente în cazul unui transfer”, a mai spus Vasile Constantin.

  • 12 meciuri în prima ligă are Vasile Nicolae Constantin în tricoul Universității Craiova, în trei sezoane. În sezonul în care a debutat, 2019-2020, a avut 4 jocuri și a marcat 2 goluri.

Meciuri cu U Craiova și Progresul Spartac pentru CS Tunari în această săptămână

Constantin a ajuns la Tunari după ce FC Brașov a fost retrogradată din Liga 2 fiindcă nu a obținut certificarea. Are patru meciuri disputate pentru ilfoveni, după ce pentru brașoveni a strâns 40 de partide și 2 goluri în precedentele două ediții de campionat.

CS Tunari a ajuns în grupele Cupei României după ce în precedentele două tururi a întâlnit adversari modești. În Turul 3 a trecut cu 4-0 pe teren propriu de Progresul Spartac, iar în Play-off a învins cu 5-0, în deplasare, echipa din Liga 3 Viitorul Ianca.

În prima etapă a Grupei D a Cupei României, CS Tunari joacă miercuri, de la ora 16:15, pe propriul stadion, cu U Craiova (locul 4 în SuperLigă după 10 etape). Apoi va mai avea meciuri cu FC Voluntari și Gloria Buzău, tot acasă.

După șapte etape din Liga 2, CS Tunari ocupa locul 19, penultimul, cu doar 4 puncte. În runda a 8-a, CS Tunari va juca în deplasare cu ultima clasată Progresul Spartac (1 punct). ”Avem șansa să legăm două victorii. Dacă nici pe Progresul nu-i batem, atunci pe cine?”, este concluzia lui Vasile Constantin.

Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița), Răzvan Păsărică și Bogdan Dănescu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-1-0-cu-fk-miercurea-ciuc-in-etapa-a-7-a-de-liga-2-19285988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

Adi MARICA 26 Sep. 2023, 12:28 Cupa României
Pe aceeași temă