CS Tunari a spart gheața în Liga 2 și a obținut prima victorie, contra FK Miercurea Ciuc! Alin Ilin, debut cu dreptul ca ”interimar”: ”Nu sunt pionul principal”

Andrei PASCU 23 Sep. 2023, 19:20 Liga 2

Cele trei puncte, prima victorie în Liga 2 pentru CS Tunari în acest sezon, după promovarea din Liga 3, au fost aduse de Gabriel Plumbuitu! Clubul din Tunari a trecut, pe teren propriu, în etapa a 7-a, de FK Miercurea Ciuc.

A fost o victorie la limită înregistrată de gazde, pregătite de ”interimarul” Alin Ilin, după ce Florin Stîngă a demisionat, 1-0.

CS Tunari, prima victorie în Liga 2, 1-0 cu FK Miercurea Ciuc

Gabriel Plumbuitu a marcat în minutul 26, în urma unei lovituri de cap din careu, iar ”interimarul” Tunariului, Alin Ilin, s-a declarat foarte bucuros de victorie, de faptul că echipa lui a bifat un succes foarte important în campionatul din Liga 2, prima în urma promovării din Liga 3.

Ilin a transmis că meritele sunt ale jucătorilor, cărora le-a cerut mai multă motivație și dăruire pentru confruntarea cu FK Miercurea Ciuc. ”Interimarul” a recunoscut că nu a avut timp să schimbe mare lucru în urma plecării lui Florin Stîngă, timpul fiind unul prea scurt.

Nu am fost principalul pion, jucătorii au fost! Ei au făcut posibilă victoria, prin dăruire și joc. Nu s-a schimbat mare lucru față de partidele trecute, le-am spus băieților să aibă încredere în ei, să joace cu sufletul, pentru echipă, pentru club.

Nu mai aveam ce să pierdem, eram pe penultimul loc, la egalitate cu Progresul Spartac. Mai jos de atât nu mai puteam ajunge, le-am spus jucătorilor să dea tot ce pot, să joace cu încredere.

Îl felicit pe Plumbuitu, e un jucător under, cu reale calități, a arătat că a ajutat echipa, și-a făcut treaba”, a spus Alin Ilin la Metropola TV.

  • CS Tunari a început partida cu FK Miercurea Ciuc în formula: Isvoranu – Al. Gheorghe, Ad. Stoian, Fustar, Sin – Plumbuitu, Mihăescu (cpt.) – Vas. Constantin, Bustea, M. Tache – Ivanovski
    Rezerve: Moroz – Barfă, Florică, M. Geantă, Al. Despa, P. Mitrică, Mih. Ene, Lambru, Al. Stoian

CS Tunari, victorie la primul meci după demisia lui Florin Stîngă

Eșecul drastic suferit de trupa ilfoveană în etapa a 6-a, 1-6 în deplasare la CSC Dumbrăvița, sâmbăta trecută, l-a determinat pe Florin Stîngă să-și anunțe demisia. Cele două părți s-au despărțit după opt meciuri oficiale în care au colaborat, într-un moment în care echipa este calificată în premieră în faza grupelor Cupei României, dar în clasament ocupa penultima poziție, cu doar un punct acumulat.

Până la jocul cu FK Miercurea Ciuc, CS Tunari a înregistrat în Liga 2 următoarele rezultate: 1-3 cu CSM Slatina, 1-2 la Gloria Buzău, 1-1 cu Campionii FC Argeș, 1-3 la Unirea Slobozia, 0-1 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 1-6 la CSC Dumbrăvița.

Toate partidele au fost bifate cu Stîngă pe banca tehnică, dar acum iată că, la prima rundă după plecarea lui, a fost înregistrat și primul succes în campionat. Ce a mai spus Alin Ilin în urma victoriei cu ciucanii:

E bine că am acumulat puncte, nu ne dăm bătuți, mai avem destule etape la dispoziție, să jucăm fiecare meci în parte și să scoatem cât putem de mult. Din exterior pare ușor, dar din interior se vede că e dificil. Sperăm să gestionăm cât mai bine momentele meciurilor și să îi recăpătăm pe jucători la capacitate maximă fizică.

Eu îmi voi face treaba în continuare, o să ajut echipa, clubul, cât va fi nevoie și vedem ce va fi în continuare”.

În următoarea etapă de Liga 2, CS Tunari va întâlni ultima clasată, Progresul Spartac, în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-victorie-cu-fk-miercurea-ciuc-in-etapa-a-7-a-de-liga-2-19285957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-2-1-cu-corvinul-hunedoara-in-etapa-7-de-liga-2-19285976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-4-0-cu-csm-alexandria-in-etapa-7-de-liga-2-19285969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-rapus-concordia-chiajna-scor-3-2-in-etapa-7-19285911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

Andrei PASCU 23 Sep. 2023, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă