Marius Leca explică faza în care nu a respins de pe linie și Dunărea Călărași a primit gol. ”M-am panicat și n-am știut ce să fac. Toți vorbesc de pariuri, de blaturi, nimeni nu știe că n-am putut să dorm”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2021, 22:44 Cupa României
Marius Leca explică faza în care nu a respins de pe linie și Dunărea Călărași a primit gol. ”M-am panicat și n-am știut ce să fac. Toți vorbesc de pariuri, de blaturi, nimeni nu știe că n-am putut să dorm”

Pus la zid de suporteri și oameni de fotbal după dubla eroare comisă în meciul cu FC Buzău, în optimile Cupei României, la faza în care Dunărea Călărași a încasat al treilea gol, fundașul Marius Leca (21 de ani) și-a spus punctul de vedere față de respectiva fază.

Marius Leca se apără după golul ciudat primit în meciul cu FC Buzău: ”Având 21 de ani, nu vreau să-mi risc cariera. Pentru ce?”

Acuzat că nu și-a apărat corect șansele la golul marcat de Baudouin Kanda, jucătorul constanțean se apără și explică ce l-a făcut să nu poată interveni la mingea la care părea că poate să o respingă și să evite golul de 0-3.

  • În minutul 78 al meciului dintre FC Buzău și Dunărea Călărași (scor 3-0), la o pasă pe culoar în dreapta careului, Baudouin Kanda a fost ținut în joc de poziționarea în defensivă a lui Marius Leca, mijlocașul l-a fentat apoi pe portarul Albert Popa și a tras prin spatele acestuia spre gol, pe jos. Leca, repliat în fața porții, a dat senzația să poate respinge de pe linie. Numai că fundașul nu a intervenit, lăsând mingea să-i treacă printre picioare și să se ducă în gol.

”Inițial m-am dus să salvez mingea de pe linia porții, mi-am făcut pașii greșiți, eram pe piciorul neîndemânatic și după ce l-am văzut pe atacantul celor de la Buzău în fața mea, efectiv m-am panicat și n-am mai gândit, n-am știut ce să fac.

Toți vorbesc de pariuri, de blaturi… Ei cred că m-aș risca să fac așa ceva la 21 de ani. Pentru cei ce s-au uitat la meci, au văzut evoluția mea pe tot parcursul meciului, am făcut o primă repriză aproape perfectă, asta spunând si comentatorii meciului.

Așa este românul, la orice chestie acuză de blaturi, dar nimeni nu știe că aseară n-am putut să dorm fiind acuzat de atâția oameni. Pot să mă facă cum vor ei, dar niciodată nu voi face asemenea chestii. Având 21 de ani, nu vreau să-mi risc cariera. Pentru ce?

Pe mine nu mă deranjează, pentru că știu adevărul și nu pun la suflet, dar părinții mei sunt afectați de tot ce s-a spus, de asta mă deranjează cel mai mult. Să ajungă tata să-i fie rușine să meargă la muncă pentru că toată lumea vorbește că-s parior sau blatist… Asta m-a deranjat cel mai mult”, a spus Marius Leca pentru DigiSport.

  • Pablo Gaitan (39′) și Cristian Ciobanu (50′) au înscris celelalte goluri ale actualei echipe a lui Cristian Pustai în meciul cu Dunărea, fosta echipă a antrenorului. FC Buzău s-a impus cu 3-0 și a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. În campionat, la Călărași de această dată, FC Buzău s-a impus tot cu 3-0 contra Dunării, în etapa a 4-a.

Leca a început sezonul la Unirea Constanța și apoi a trecut la Dunărea Călărași. În toate meciurile a fost integralist

Marius Sebastian Leca este originar din Constanța, a crescut la clubul lui Gheorghe Hagi, a debutat în Liga 1 la Viitorul (actualul Farul), iar în ultimele două sezoane a evoluat în Liga 2 la Farul Constanța (echipa lui Marica, actuala Unirea Constanța). În ediția trecută a avut 21 de meciuri și 1 gol.

În primăvară, după schimbările din fotbalul constănțean, Leca l-a urmat pe Ianis Zicu la Unirea Constanța (fosta Farul). După patru meciuri în care a fost integralist, Unirea s-a despărțit de Zicu, iar cu antrenorul au plecat și toți jucătorii aduși de acesta, deci inclusiv Leca. Fundașul a renunțat la toți banii pe care îi mai avea de primit atât din perioada în care clubul era condus de Marica, dar și după ce a fost preluat de noua conducere, pentru a fi lăsat liber de contract. A semnat apoi cu Dunărea Călărași, unde în campionat a strâns cinci meciuri, toate ca integralist.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Captură foto: Digi Sport

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-a-fost-in-mintea-lui-marius-leca-fundasul-dunarii-calarasi-reactie-scandaloasa-la-golul-de-0-3-in-meciul-cu-fc-buzau-a-sarit-peste-minge-in-loc-sa-o-degajeze-de-pe-linie-19207551

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/se-va-sesiza-comisia-de-integritate-dupa-golul-ciudat-de-la-buzau-este-jignitor-pentru-oamenii-care-se-uita-la-sport-se-joaca-la-pariuri-19207776

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cristian-pustai-fara-mila-si-in-cupa-romaniei-in-fata-fostei-sale-echipe-e-doar-numele-de-ea-ne-am-calificat-fara-emotii-ce-si-ar-dori-pentru-faza-sferturilor-si-planurile-pentru-19207487

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/conflictul-declaratiilor-continua-marius-milea-raspuns-pentru-cristian-pustai-dupa-esecul-categoric-al-calarasiului-cu-fc-buzau-nu-trebuia-sa-aiba-mila-fiecare-isi-face-jobul-de-19207675

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-buzau-dunarea-calarasi-se-joaca-de-la-ora-1500-echipa-lui-cristian-pustai-este-mare-favorita-la-accederea-in-sferturile-cupei-romaniei-19207432

Marius ANGHEL 29 Oct. 2021, 22:44 Cupa României
Pe aceeași temă