Luceafărul a pierdut prima manșă de calificare la zonă!

19 Jun. 2012, 14:27 Juniori
Luceafărul** a pierdut prima manșă de calificare la zonă!

Duminică după-amiază, pe Stadionul comunal Stăruința din Baia, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu Eolica 2010 Dobrogea, campioana județului la juniori A1, Luceafărul Slava Cercheză a disputat prima manșă de calificare la zonă cu echipa campioană a județului Constanța, Axiopolis Sport Cernavodă.

Cu un nou regulament al competiției pentru acest sezon, respectiv utilizarea pe tot parcursul jocului a minim trei jucători născuți ăn 1995 sau mai târziu, Luceafărul a trebuit să renunțe la trei titulari de bază pentru a le face joc „juniorilor” iar diferența de valoare s-a văzut. Cum s-a văzut că Radu Tomescu, golgeterul și salvatorul echipei în atâtea meciuri de seniori chiar, dacă joacă într-un singur picior (a intrat accidentat pe teren și nu a rezistat decât o oră) e un fotbalist ca oricare altul.

Cu o apărare impenetrabilă, dar numai cu două jumătăți de atacanți, Luceafărul Slava Cercheză a făcut o primă repriză modestă în care s-a apărat exact și nu prea a contat în atac, deși faze de poartă au fost, însă fără finalizarea dorită.

În partea secundă a jocului, antrenorul oaspeților, Tudor Pantaze, a schimbat sistemul de joc prin urcarea unui apărător la mijlocul terenului și astfel Axiopolis a pus stăpânire pe zona mediană a terenului. Fără să atingă mingea decât sporadic, Luceafărul s-a lăsat dominată în ultima jumătate de oră și un mijlocaș, Nicolae Moise, a decis meciul în minutele 62 și 83, ambele reușite fiind din interiorul careului.

„Ne-a lipsit Tomescu, s-a văzut asta clar ca lumina zilei! Nimic de zis despre Axiopolis, echipă bună, bine așezată, dar puteam să câștigăm azi tocmai prin acțiuni individuale. Am făcut unele schimbări în echipă tocmai pentru a respecta regulamentul care ne-a impus, spre deosebire de competiția din județ, trei jucători de 17 ani sau mai mici. Mergem la Cernavodă să ne jucam șansa până la capăt și sperăm să nu dezamăgim conducerea AJF Tulcea, care prin domnul președinte Petre Badea ne-a ajutat foarte mult pentru acest meci din punct de vedere organizatoric”, a declarat Nicolae Gurei, antrenorul și sponsorul echipei.

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

19 Jun. 2012, 14:27 Juniori
Pe aceeași temă