La Viitorul Pandurii, nici când e bine nu e bine! Florin Stîngă, după ce gorjenii au fost eliminați din Cupa României de Dinamo: ”Veneam după patru victorii la rând, poate și asta a adus relaxare”

Andrei PASCU 30 Sep. 2022, 14:16 Cupa României

Florin Stîngă a fost dezamăgit de evoluția Viitorului Pandurii, joi seară, pe teren propriu, în play-off-ul Cupei României. Gorjenii au cedat cu 0-1 contra formației Dinamo și au ratat șansa de a accede în faza grupelor competiției. Singurul gol a fost reușit de Alexandru Darius Pop, în minutul 34.

Viitorul Pandurii, eșec cu Dinamo în play-off-ul de Cupa României. Reacția lui Florin Stîngă

În fotbalul românesc, când e bine, e prea bine, iar când e rău, e normal să apară rezultatele negative. Ca un paradox, care e folosit destul de des de oamenii din fotbal, Florin Stîngă a declarat că victoriile consecutive ale gorjenilor poate au adus o stare de relaxare în rândul vestiarului.

”Atitudinea” a fost argumentul principal scos în evidență de antrenorul Viitorului Pandurii, pentru care echipa a cedat cu 0-1 în partida cu Dinamo și a ratat șansa să aducă la Târgu Jiu formații din SuperLigă.

 

Florin Stîngă, după Viitorul Pandurii – Dinamo 0-1: ”Veneam după patru victorii la rând, poate și asta a adus relaxare”

Stîngă ar fi vrut ca echipa lui să joace cu mai mulți fani în tribune, iar aducerea unor formații importante în oraș ar fi fost un motiv foarte bun.

Din păcate, cred că nu am avut atitudinea potrivită, nu ne-am dorit mai mult decât adversarul, am făcut și multe greșeli. Una peste alta, trebuie să mergem mai departe, veneam după patru victorii la rând (n.r. – trei victorii în Liga 2 și o victorie în prelungiri în Cupa României), poate și asta a adus relaxare și fotbalul ne-a pedepsit.

Până la urmă, există o compensație în ceea ce facem. Pe mine mă deranjează faptul că jucătorii mei nu au avut determinarea necesară pentru a prinde grupele Cupei României, pentru a fi remarcați. La fotbal poți să pierzi, să câștigi, dar nu am avut dorința de a merge mai departe. Îi cunosc foarte bine, știu cum reacționează, iar azi nu am avut acea dorință.

Orice echipă e de bătut, am jucat acasă, am avut toate motivele să batem Dinamo, dar din păcate îmi doresc foarte mult să ne schimbăm mentalitatea, să câștigăm meciurile, pentru că ne dau încredere.

(N.r. – Despre faptul că la Târgu Jiu nu vin foarte mulți fani în tribune) Lumea s-a schimbat, era cu Pandurii, dar prin ceea ce facem aici ne dorim să aducem lumea la stadion. Azi era o șansă, o posibilitate, dacă am fi câștigat am fi ajuns în grupe, am fi adus la Târgu Jiu echipe de Liga 1. Sunt foarte dezamăgit, foarte trist. O seară grea pentru mine ca antrenor.

Sunt dezamăgit că nu am reușit să imprim o mentalitate, să abordăm cu aceeași dorință și ambiție, asta este. Asta mă apasă, mă doare”, a spus Florin Stîngă la finalul partidei Viitorul Pandurii – Dinamo, la microfonul PrimaSport .

  • Viitorul Pandurii: Krupenschi – I. Sîrbu, Core, Ad. Stoian, Băican – Micle (Vl. Toma 61′), Brînzan, Răsdan (Vespe 82′), P. Mitrică (Al. Dulca 61′) – Vulpe (Dodoi 46′), Cl. Dragu (cpt.)
    Rezerve neutilizate: Geantă – Seb. Chelariu, Rogac, Godja, Banu

Florin Stîngă vrea play-off-ul cu Viitorul Pandurii

Florin Stîngă se concentrează de acum înainte pe Liga 2, acolo unde își dorește rezultate cât mai bune și calificarea echipei în play-off, mai ales că are trei victorii la rând în campionat. Runda care vine, a 8-a, gorjenii vor juca pe terenul echipei SC Oțelul.

”Mă gândesc la play-off, cum m-am gândit și la grupele Cupei României, dar în procesul pe care îl parcurgem trebuie să vină și aceste înfrângeri, pentru a reveni cu picioarele pe pământ.

Ne așteaptă liderul Ligii 2, trebuie să îmi pregătesc jucătorii fizic și mental. Cred că am fost echipa dezavantajată în acest parcurs în Cupa României, dar asta e, trebuie să fim profesioniști, să arătăm altă față la Galați și să fim bine. Oțelul a și jucat în Cupa României cu fotbaliști care au evoluat mai puțin în campionat.

La Galați e normal ce se întâmplă, așa cum se întâmplă și la Steaua, și la Iași, unde se investesc bani. Surpriză e Dej, unde se investește mai puțin. În rest, e normal, se investesc bani, se aduc jucători de valoare și sunt rezultate”, a mai spus Stîngă.

Viitorul Panduri, pe 9 în Liga 2 

Viitorul Pandurii e pe locul 9 în Liga 2 înainte de startul rundei a 8-a, cu 12 puncte. Are trei victorii la rând în campionat, 1-0 cu CS Comunal Șelimbăr, 1-0 cu Politehnica Timișoara și 1-0 cu Progresul Spartac.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Andrei PASCU 30 Sep. 2022, 14:16 Cupa României
Pe aceeași temă