Jandarmeria Galați, explicații despre ce s-a întâmplat pe finalul jocului SC Oțelul – FCSB, când pe stadion s-a dat cu gaze lacrimogene! Partida a fost oprită minute bune

Marius ANGHEL 11 Nov. 2022, 12:50 Cupa României

Jandarmeria din Galați a oferit explicații după incidentul care a avut loc aproape de finalul meciului SC Oțelul – FCSB, încheiat la scorul de 0-0, desfășurat joi seară pe stadionul Oțelul.

Meciul din etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României a fost oprit în minutul 88, timp de mai multe minute, deoarece în apropierea zonei în care a stat galeria FCSB a fost împrăștiat gaz lacrimogen, iar acest lucru a făcut ca aerul să fie irespirabil o perioadă. Au fost afectați spectatorii, jucătorii, arbitrii și cei de pe banca tehnică a FCSB.

Un jandarm și-a descărcat accidental tubul cu spray lacrimogen iar partida de la Galați a fost oprită de către arbitrul central pentru mai multe minute, inițial necunoscându-se motivul pentru care s-a dat cu gaz.

Jandarmeria Galați a explicat ce s-a întâmplat în minutele de final ale meciului SC Oțelul – FCSB

Jandarmeria din Galați nu a rămas fără reacție după acest accident incredibil și a doua zi și-a prezentat scuze, printr-un comunicat, față de suporteri și cele două cluburi.

”Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi transmite scuze publice tuturor spectatorilor de la evenimentul sportiv desfăşurat în data de 10 noiembrie a.c., cât şi reprezentanţilor celor două cluburi sportive, a jucătorilor şi oficialilor, pentru disconfortul creat ca urmare a descărcării accidentale a unui dispozitiv iritant lacrimogen.

Spre finalul partidei de fotbal, la solicitarea firmei de pază care asigura ordinea publică în incinta arenei sportive, o grupă de jandarmi s-a deplasat în interiorul tunelului de acces către terenul de joc pentru a preveni eventuale incidente.

În momentul deplasării jandarmilor, în interiorul tunelului, unul dintre jandarmi a declanşat dintr-o eroare dispozitivul iritant lacrimogen, moment în care substanţa s-a dispersat din tunel către tribune şi terenul de joc.

În urma acestui incident, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi a dispus de urgenţă verificarea împrejurărilor care au condus la producerea acestei situaţii.

Încă o dată ne exprimăm regretul pentru producerea acestei situaţii neplăcute şi imediat după terminarea verificărilor vă vom comunica măsurile luate”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Galaţi.

Cel mai mult de suferit în urma acestui incident au avut spectatorii prezenți în acea zonă a stadionului. Arbitrul asistent George Duță și jucătorul Oțelului Dan Panait au resimțit din plin gazul iritant și au fost nevoiți să se spele pe față pentru a-și mai ameliora din durere. Și alți jucători au avut probleme cu respirația și văzut și au fost nevoiți să meargă în partea cealaltă a terenului până când jocul a putut fi reluat. Circa 6-7 minute s-a stat, ulterior meciul continuând până în minutul 90+9.

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/cupa-romaniei-faza-grupelor-csm-alexandria-universitatea-cluj-incepe-de-la-ora-1400-dumbravita-si-sc-otelul-au-meciuri-grele-19253108

Marius ANGHEL 11 Nov. 2022, 12:50 Cupa României
Pe aceeași temă