Gratulații reciproce între Cosmin Petruescu și Eugen Neagoe, după meciul din Cupa României dintre Ripensia și Astra

Anda DELIU 29 Nov. 2020, 19:19 Cupa României
  • Astra s-a impus relativ fără probleme, la scorul de 5-1, pe terenul Ripensiei, în șaisprezecimile Cupei României. După joc, cei doi antrenori s-au complimentat reciproc și au decretat, atât Robert Neagoe, cât și Cosmin Petruescu, că adversara merită cu siguranță să fie în play-off-ul campionatului în care evoleuază, deși deocamdată ambele sunt departe de acest lucru.

Cosmin Petruescu: ”Consider că Astra este o echipă de play-off”

Cosmin Petruescu o vede pe Astra și anul acesta în play-off, după ce giurgiuvenii au avut un început de sezon foarte slab, cauzat și de instabilitatea mare de club. Cu venirea lui Eugen Neagoe, formația care e o fostă campioană a României a reușit să revină pe linia de plutire, iar Petruescu e convins că Astra va intra în play-off la primăvară, deși acum e pe ultimul loc în Liga 1.

”Consider că au fost două reprize diametral opuse. O primă repriză echilibrată, chiar dacă am întâlnit o echipă din eșalon superior. Din punctul meu de vedere, clasamentul în Liga 1 este mincinos. Consider că Astra este o echipă de play-off. Nu după cum a arătat în jocul de astăzi, ci după cum a arătat în ultima perioadă. Cred eu că este doar o chestiune de timp până va ajunge acolo”, a declarat antrenorul Ripensiei.

”Filmul” jocului, previzibil pentru gazde

După ce abia vineri, majoritatea lotului Ripensiei a ieșit din izolarea de 14 zile, după depistarea a nu mai puțin de 23 de cazuri de coronavirus, Petruescu se aștepta ca echipa sa să nu ofere o opoziție grozavă în cupă.

”Ne așteptam pe undeva să avem probleme, în special din punct de vedere fizic. În prima repriză, atât timp cât am putut să stăm în picioare, să alergăm, să avem posesie, cred eu că am pus și probleme adversarului. Am reușit să și înscriem. Păcat de acea nesincronizare din primele minute, când am luat gol. Dar, din punct de vedere psihic, ne-am revenit bine, am echilibrat jocul. A fost o primă repriză echilibrată pe un fond de potență fizică bună a noastră. După care, inevitabil, în repriza a doua, Astra a controlat în totalitate partida. Pe lângă goluri a avut și alte situații bune de a marca. Plusul de experiență, de valoare, și nu în ultimul rând, de potență fizică a fost decisiv în partida de astăzi. Pentru noi e important că nu avem jucători accidentați. E greu după două săptămâni de pauză și două antrenamente să joci direct împotriva unei echipe de Liga 1”, a explicat ”Conferențiarul”.

Eugen Neagoe o vede și el pe Ripensia în primele șase echipe, din Liga 2

Antrenorul Astrei a fost și el galant cu adversara și a spus că o vede pe Ripensia echipă de play-off.

”Am întâlnit o echipă bună a ligii secunde. Ripensia, chiar dacă este pe locul pe care este în acest moment, cred că acele trei restanțe pe care le are, poate să ajungă în play-off. Din punctul meu de vedere este o echipă bună. Nu întâmplător au în ultimele trei jocuri de campionat trei victorii. Dar în această după-amiază cred eu că am făcut un joc bun și prima repriză, chiar dacă am intrat la pauză cu un rezultat de egalitate. Am făcut un joc bun, o singură șansă au avut cei de la Ripensia, o greșeală, și au marcat. În rest, a controlat jocul, am avut o posesie foarte bună, ne-am creat, în afară de golul marcat de Montini, încă două-trei situații de a marca. Nu am reușit. S-a făcut remarcat portarul celor de la Ripensia. Pentru repriza a doua, băieții au înțeles la pauză că dacă nu suntem foarte concentrați este greu. Au înțeles acest mesaj, au tratat fiecare moment al jocului foarte serios, repsonsabil. Am reușit să marcăm patru goluri și am mai avut patru-cinci ocazii de marca. De două ori am lovit bara. Merităm să mergem mai departe”, a declarat Eugen Neagoe.

În Liga 1, fără a avea meciuri amânate, Astra e pe ultimul loc, 16, cu 16 puncte acumulate în 11 etape. Cu trei restanțe, Ripensia e pe locul 16 în Liga 2, cu 15 puncte acumulate în 10 jocuri.

În campionat, Ripensia joacă din nou miercuri, de la ora 14:00, cu CS Mioveni, un meci restant de când clubul a fost ”lovit” de cazurile de coronavirus. Astra va juca acasă cu Chindia Târgoviște, luni, 7 decembrie, de la ora 16:45.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 29 Nov. 2020, 19:19 Cupa României
Pe aceeași temă