Ripensia nu se așteaptă la minuni la meciul de Cupa României cu Astra. Cosmin Petruescu: ”Trebuie să fim realiști”

Anda DELIU 27 Nov. 2020, 12:46 Cupa României
Ripensia nu se așteaptă la minuni la meciul de Cupa României cu Astra. Cosmin Petruescu: ”Trebuie să fim realiști”

Ripensiștii au reușit să iasă din izolare după ce au fost focar de coronavirus și au ratat ultimele trei meciuri din campionat, iar duminică vor juca în Cupa României cu Astra, în faza 16-imilor de finală. Un meci de la care Cosmin Petruescu lasă să se înțeleagă că nu are mari așteptări, în condițiile date.

Interesant este că ripeniștii nu și-au făcut analize medicale la ieșirea din izolare, deși au fost precedente în sport care ar responsabiliza orice club să ducă sportivii la o serie de investigații.

Cei de la Ripensia doar au ieșit din izolare fără să-și facă alte analize la plămâni, deși unii jucători au avut simptome serioase, inclusiv febră. Prin comparație, echipa de baschet a Timișoarei a avut doar cazuri asimptomatice, dar radiografiile pulmonare au arătat că un baschetbalist a rămas cu probleme, iar medicul i-a interzis să revină imediat după izolare pe teren. Nu trebuie uitat nici că Michel Ojo, baschetbalistul nigerian al Stelei Roșii Belgrad, a decedat în vară în timpul unui antrenament, din cauza unui cheag în sânge, după ce s-a vindecat de COVID-19.

Ripensiștii au ieșit din izolare și revine pe teren la meciul cu Astra: ”Poate cu această ocazie reușim să apreciem mai mult ceea ce înseamnă activitatea fotbalistică”

Ripensiștii nu par să-și facă probleme de acest gen și nu au mai trecut pe la medic. ”Așteptăm cu nerăbdare ziua de astăzi, mai ales după două săptămâni în care am fost obligați să stăm în izolare. Ne bucurăm că suntem cu toții apți din punct de vedere fizic și din punct de vedere medical. În sânul echipei este o stare de optimism, o stare de bucurie, pentru că nu ne-am văzut de foarte mult timp și poate cu această ocazie reușim să apreciem mai mult ceea ce înseamnă activitatea fotbalistică”, a declarat Cosmin Petruescu.

Cosmin Petruescu isi felicita jucatorii intr-o hora a bucuriei realizata dupa victoria din meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna si Ripensia Timisoara, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, sambata 7 noiembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cosmin Petruescu e realist privind șansele Ripensiei de a învinge Astra în Cupa României

Pentru acest joc, antrenorul nu poate conta pe Adrian Neacșu, încă accidentat, și Cosmin Sîrbu, care e încă în izolare.

”Conferențiarul” nu are mari așteptări de la acest joc cu prim-divizionarea Astra, chiar dacă e pe ultimul loc după 11 etape, cu 8 puncte acumulate.

”Trebuie să fim realiști. Chiar dacă se spune despre Cupă că este o competiție a tuturor posibilităților, trebuie să fim realiști. Două săptămâni de stat în izolare nu a fost deloc ușor. S-a pierdut puțin din parametrii calităților motrice. Dar suntem conștienți de dificultatea partidei. Oricum întâlneam o echipă de Liga 1. S-a văzut și la meciurile de baraj că între o echipă de Liga 1 și una de locul 3 din Liga 2 e o diferență destul de mare. E clar că prima șansă o are Astra în partida de duminică. Noi sperăm să facem o figură frumoasă, să practicăm un fotbal deschis pentru că din punctul meu de vedere, nu avem absolut nimic de pierdut. Este o pregătire pentru jocul de miercuri cu cei de la Mioveni”, a mai spus Petruescu.

Meciul din șaisprezecimile Cupei României dintre Ripensia și Astra are loc duminică, 29 noiembrie, de la ora 12:15, pe stadionul Electrica din Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-prima-echipa-din-liga-2-care-are-trei-meciuri-consecutive-amanate-din-cauza-coronavirusului-cosmin-petruescu-noi-ne-dorim-sa-jucam-pe-teren-ar-trebui-schimbat-acel-paragraf-de-re-19159248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/partidele-amanate-ale-ripensiei-au-fost-reprogramate-de-frf-formatia-timisoreana-si-farul-vor-intra-ultimele-din-liga-2-in-vacanta-19159649

Anda DELIU 27 Nov. 2020, 12:46 Cupa României
Pe aceeași temă