Roatiș duce Olimpia în 16-imile de finală ale Cupei

12 Sep. 2012, 13:00 Faza națională

Un meci de „infarct” a avut loc pe Stadionul Olimpia ieri după-amiază. Olimpia Satu Mare a întâlnit pe teren propriu formația FC Bihor Oradea, echipă care evolueză în liga a II-a și are ca scop promovarea în Liga I. Înainte de începerea partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria celui ce a fost Ioan Nastai, fostul președinte al clubului Someșul. Primul sfert de oră al partidei a aparținut oaspeților, dovadă și reușita din minutul 4, atunci când Voiculeț a reușit să dechidă scorul fără probleme. „Galben – albaștrii” nu au „văzut” mingea până în minutul 14 al jocului, când de altfel au avut și prima mare ocazie prin Moș care primește centrare de la Hanus și șutează cu capul, însă balonul trece cu puțin pe lângă poartă. Cea de-a doua ocazie pentru sătmăreni s-a produs în minutul 19, când Homorozan ajutat de centrarea lui Feier, șutează puternic, dar Pogacsics apără foarte bine.

Feier nu se lasă nici de această dată și în minutul 27 restabilește egalitatea și reînvie jocul. Sătmărenii au început să fie mult mai motivați, după acest prim gol, iar în minutul 35, Ghiriti centrează, Feier încearcă lovitură cu capul, mingea ajunge la Hanus care finalizează și aduce Olimpia în avantaj, scor 2-1. Același Feier își mai încearcă odată norocul câteva minute mai târziu, dar mingea ajunge în brațele lui Pogacsics. O mare ocazie de gol a avut loc în minutul 38 când Ghiriti obține un penalty pe care Micaș îl ratează și astfel Olimpia a condus la pauză doar cu 2-1.

Dacă în prima repriză elevii antrenorilor Tiberiu Csik și Lulu Dragomir au dominat partida, în repriza secundă bihorenii au schimbat puțin tactica, având nenumărate ocazii. Hadăr a pus în pericol poarta lui Gorbe în minutul 59, pentru ca patru minute mai târziu, Florin Pop să obțină un penalty pe care Selagea îl transformă în cel de-al doilea gol pentru bihoreni, restabilind egalitatea. Gorbe își salvează echipa, după ce reușește să apere spectaculos mingea trimisă puternic de același Hadar în minutul 75.
La finalul reprizei, Marinaș îi centrează lui Dănilă care se află în careul advers și acesta șutează peste poartă, astfel că scorul final după timpul regulamentar este de 2-2 și se trece la prelungiri.

Noul intrat Roatiș a adus victoria

Prima repriză a prelungirilor a fost a sătmărenilor. În minutul 96 Ghiriti primește centrarea lui Marinaș și trimite mingea pe lângă poartă. Atât suporterii care i-au încurajat în permanență pe jucători, cât și cei de pe banca tehnică au stat cu sufletul la gură, așteptând fluierul final al partidei. Supriza cea mare a venit din partea lui Roatiș care, în minutul 105 scapă singur pe partea stângă și trimite balonul direct în poartă, stabilind și scorul final, 3-2. Oboseala s-a simțit puternic în mitanul secund al prelungirilor. Jocul a fost al bihorenilor, dar fără succes. Olimpia va juca următorul meci cu o echipă de Liga I.

„Felicitări echipei gazde care cu multă dăruire au reușit să ne învingă astăzi. Am ratat foarte mult și lucrul acesta s-a văzut. Nu e posibil să ratăm atâtea ocazii în fotbal. E normal, se răzbună și după cum am mai spus și altădată, Cupa României este o competiție surpriză și astăzi am trăit pe pielea noastră acest adevăr”
, a declarat antrenorul echipei FC Bihor, Gheorghe Ghiț.

„A fost un meci spectaculos, pot să zic chiar că a fost un spectacol pentru suporteri. Cred că ei doresc să vadă cât mai multe meciuri de genul acesta, dar din punctul nostru, al antrenorilor de vedere, avem meciuri și în campionat ceea ce este prioritar. Astăzi trebuia ca cineva să câștige și din fericire noi am fost aceia. Mă bucur foarte mult pentru oraș, pentru Olimpia, este un succes parțial. Poate peste ani de zile vom aminti de acest meci”, a declarat antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik.

Olimpia Satu Mare: Gorbe, Moș, Micaș, Iuhas, Homorozan, Ghiriti, Mihai Pop (Lauruk 80′), Botoș, Hanus (Roatiș 87′), Marinaș, Feier (Dănilă 62′). Antrenor: Tiberiu Csik.
FC Bihor: Pogacsics, Ionescu (Pop 68′), Oltean, Tinc, Lupu, M. Popa (Diarra 96′), Sulea, Selagea, Bic, Voiculeț, O.Popa (Hadăr 46′).

Articol și foto de Veronica HODAS

12 Sep. 2012, 13:00 Faza națională
Pe aceeași temă