FC Olt, coșmarul minutului 90. Slătinenii eliminați dramatic din Cupă, la penalty-uri

Mihai Andries 10 Sep. 2014, 18:02 Faza națională
FC Olt, coșmarul minutului 90.** Slătinenii eliminați dramatic din Cupă, la penalty-uri

După ce a condus pe tabeală cu 1-0, prin „reușita” mijlocașului Leucuța, FC Olt a fost egalată de CSM Râmnicu Vâlcea în minutul 90. S-a intrat în prelungiri, iar după cele două reprize de 15 minute s-a ajuns la lovituri de departajare. Deși divizionara secundă slătineană părea favorită cu Nuno Claro între buturi, la penalty-uri totul este o loterie, iar oaspeții au avut șansa de partea lor.

FC Olt Slatina a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, zonă centrală, executată la vinclu de mijlocașul Alexandru Leucuța (min 7). Slătinenii s-au organizat bine în defensivă, prima ocazie a oaspeților fiind consemnată în minutul 75, când goalkeeper-ul Nuno Claro a respins două șuturi din careu, unul dintre ele lovind bara din dreapta. Când toată lumea spera la o calificare obținută în minutele regulamentare, CSM Râmnicu Vâlcea a dat lovitura, reușind egalarea, scor 1-1, în minutul 90. Nemarcat, atacantul Coman a reluat cu capul în plasă un balon, din 6 metri, la care goalkeeper-ul Nuno Claro ar fi putut ieși pe centrare.

Fundașul central al slătinenilor, Ionuț Fîșie a trecut pe lângă gol în minutul 92, lovitura de cap din interiorul careului trecând puțin peste transversală. S-a ajuns în prelungiri, în cele două reprize de 15 minute ambele formații prestând un joc haotic, în încercarea de a tranșa soarta partidei. S-a încheiat la egalitate, ajungându-se astfel la lovituri de departajare. După executarea penalty-urilor, CSM Râmnicu Vâlcea s-a impus. Au marcat Cucui, Coman, Ovidiu Popescu și Pârvulescu, în timp ce Codin a șutat puternic în transversală. FC Olt Slatina a deschis loviturile de departajare prin Bobi Verdeș, care a marcat. De asemenea Ignea a transformat fără emoții, în timp ce Dobricean și Fâșie au ratat, goalkeeper-ul oaspeților, Daniel Popescu parând execuțiile acestora.

FC Olt a pierdut calificarea în șaisprezecimile Cupei României, după ce a condus pe tabelă până în minutul 90. Slătinenii se văd nevoiți să se concentreze pe meciurile din campionat, pe 20 septembrie urmând să întâlnească, pe teren propriu, pe AFC Fortuna.

FC OLT SLATINA – CSM RÂMNICU VÂLCEA 3-5 (1-0, 1-1, 1-1) Leucuța (7) / Coman (90).
La penalty-uri au marcat: Verdeș, Ignea / Cucui, Coman, Ov. Popescu, Pîrvulescu. Au ratat: Dobricean, Fâșie / Codin.

FC Olt: Nuno Claro – Giurcă, Fâșie, Gligor (cpt.), Covalschi – A. Ignea, M. Mihăescu – Blănaru, Rogoveanu, Leucuța – Curtuiuș
Rezerve: Mogoșanu, Morariu, Ștefan, Mihai Căpățînă, Pavel, Verdeș, Dobricean
Antrenor: Dan Oprescu

CSM: D. Popescu – Samson, Pîrvulescu, Cucui, Briceag – Geantă, Vl. Munteanu II, Stoica(cpt.) – Ad. Popa, C. Neagu, Codin
Rezerve: Prvulovic, Dumitrașcu, Ovidiu Popescu, Ionescu, Mihai, Coman, N Kongue
Antrenor: Erik Lincar

Sursa: Gazeta Nouă

Mihai Andries 10 Sep. 2014, 18:02 Faza națională
Pe aceeași temă