Furtuna a ținut cu Becicherecu Mic! Finala Cupei României, faza din Timiș, câștigată de o echipă de Liga a 5-a

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 11:57 Ligi județene

Fortuna Becicherecu Mic s-a impus în finala Cupei României faza pe Timiș după ce a avut în față locul 2 din Liga a 4-a din cel mai vestic județ al țării, Timișul Șag. Echipa de Liga a 5-a a condus de două ori, iar după 2-2 în 120 de minute, formația în roșu și alb a câștigat cu scorul final de 7-6, stabilit în urma loviturilor de departajare. Meciul s-a jucat aproape la aceeași oră cu barajul pentru prima ligă, dintre Chindia Târgoviște și FC Voluntari, iar penalty-urile au fost mult mai bine executate de fotbaliștii de ligi inferioare, dovedind că Timișul rămâne județul cu poate cel mai tare fotbal la nivel județean.

Deși organizatorii au sperat într-o sărbătoare, vremea a fost una rece, cu o ploaie abundentă, total neobișnuită pentru mijlocul lunii iunie. Fortuna a deschis scorul pe „Dan Păltinișanu” în minutul 13, unul care le-a adus noroc la final, după execuția lui Daniel Roman. După o repriză dominată de echipa de ligă inferioară, promovată însă matematic în Liga a 4-a, Șagul a revenit și egalat prin golul marcat cu capul de Ciprian Palade. De aici, meciul s-a dus în două reprize de prelungiri. Fortuna a înscris în prima, grație lui Dragan Paulevici, dar Șagul e egalat prin Bogdan Moroșanu.

Puteau să le dea lecții celor de la Chindia

Finala s-a dus astfel la lovituri de la departajare. Șagul a început seria și a marcat prin primii patru jucători: Narcis Damian, Ciprian Palade, Cristian Racoceanu, Denis Bud. Bogdan Moroșanu a ratat însă, iar Fortuna a fost infailibilă. Învingătorea a marcat prin toți cei cinci executanți: Zoran Radu, Flavius Cioancă, Dragoș Croitoru și Bogdan Miheț.

În tot cazul, nu s-a văzut niciun penalty bătut „moale”, ca la barajul pierdut de Chindia Târgoviște.

Fortuna vrea să ajungă anul viitor la barajul de Liga a 3-a

Cu jucători de Liga a 3-a și un nivel salarial chiar și peste acest eșalon, Fortuna are obiectiv să câștige Liga a 4-a sezonul viitor. Antrenorul Vasile Luță vrea ca și la faza națională să revină cu echipa pe „Dan Păltinișanu”.

„Am avut un sezon excepțional. Cu toate că am jucat la Liga a 5-a, noi am demonstrat pe teren că suntem o echipă bine pregătită și în spate avem o conducere extraordinară. Am câștigat și Cupa, am reușit să facem eventul. Îmi felicit băieții, pentru că astăzi am dat dovadă de spirit de sacrificiu. La fotbal, până nu fluieră arbitrul, nu se termină. Am condus de două ori, am fost egalați în două rânduri, dar mă bucur că am câștigat la penalty-uri. Vom lua meciurile pas cu pas. Nu depinde de mine, dar eu m-aș bucura sincer să jucăm pe cel mai mare stadion din zona de Vest”, a precizat tehnicianul Fortunei.

Timișul Șag, dezavantajată de ploaie

Cât despre Timișul Șag, locul doi din Liga a 4-a Timiș, trebuie spus că a dus la capăt un sezon cu o parte secundă destul de dificilă. Antrenorul consideră că și vremea i-a dezavantajat echipa.

„La penalty-uri este chestie de noroc. Mă bucur că am reușit să întoarcem de două ori rezultatul, pentru că altfel era păcat pentru băieți. Ținând cont că nu am mai luptat pentru promovare, mă bucuram dacă reușeam să câștigăm Cupa. Până la urmă, rezultatul era echitabil, 2-2 la pauză, la penalty-uri nu se știe. În campionat ne-am dat seama că nu e putem lupta cu cei de la Dumbrăvița, iar astăzi, putem și noi să câștigăm la fel de bine. Au trecut două mingi prin brațele lui Paul la penalty-uri. Băieții și-au dorit, mă bucur că s-au motivat pentru finala Cupei. În ultimele șase-șapte etape nu am mai putut să o motivez. Per total, a fost o finală reușită. Nu știu câți jucători vor mai avea șansa să joace pe „Păltinișanu”. Câțiva, mulți nu. Altfel te motivezi. Aici te simți fotbalist. Păcat că a plouat non-stop, pe noi ne-a incomodat puțin. Nu eram obișnuiți să jucăm  pe ploaie”, a precizat Iulian Munteanu, care este și secundul Ripensiei.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, Roman, Oneț, Negruț, Vîrșog, Z. Radu, Dragu, Roman, Anagor, Dragan
Au mai intrat: Cioancă, Berbece, Miheț, Croitoru
Antrenor: Vasile Luță

Timișul Șag: Burtic – Bud, Artimon, Palade, Damian, Butura, Costescu, Râmneanțu, Rațiu, Moroșanu, Bud
Au mai intrat: Racoceanu, Mărgeneanțu, Roșu
Antrenor: Iulian Munteanu

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 11:57 Ligi județene
Pe aceeași temă