Craiova pierde la Botoșani, dar e prima finalistă a Cupei României! Joi, FC Hermannstadt vrea să continue surprizele și să o elimine pe Gaz Metan

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 May. 2018, 23:10 Actualizat: 09 May. 2018, 23:11 Faza națională
Craiova pierde la Botoșani, dar e prima finalistă a Cupei României!  Joi, FC Hermannstadt vrea să continue surprizele și să o elimine pe Gaz Metan
  • După victoria cu 5-1 obținută pe teren propriu în meciul tur, desfășurat pe teren propriu, CS U Craiova a pierdut astăzi, cu 1-2, la Botoșani, manșa retur a semifinalei Cupei României, însă s-a calificat în finală.
  • Adversarul oltenilor conduși de Devis Mangia se decide joi, începând cu ora 20:00. La Mediaș, Gaz Metan primește repriza echipei din Liga 2 FC Hermannstadt. În tur, sibienii s-au impus la limită, cu 1-0, și acum au prima șansă la calificare.
  • Finala Cupei României, ediția 2017-2018, a fost stabilită să aibă loc pe Arena Națională, duminică, 27 mai.

 

În anul remontadelor europene, Botoșaniul a sperat și ea să recupereze acel 1-5 încasat în Bănie, în turul semifinalei Cupei României.

Și speranțele moldovenilor au fost alimentate din start, fiindcă au marcat în primul sfert de oră al returului. Un lanț de gafe ale craiovenilor și un Moruțan dezlănțuit i-au prilejuit lui Axente reușita. Mateiu l-a deposedat pe Mitriță, Zlatinski n-a pus umărul în contră, Kelic și Tiago Ferreira s-au bâlbâit pe rând, iar Mitrovic a scăpat mingea din mâini. Botoșaniul s-a aprins, mai ales că imediat Roman a marcat și el, dar după ce-l faultase pe Mitrovic. Olimpiu Moruțan i-a terorizat pe craioveni în prima repriză, de la el plecând majoritatea acțiunilor. Viitorul fecesebist a fost practic peste tot și aproape imposibil de deposedat de fundașii craioveni, parcă hipnotizați de șerpuirile jucătorului de 19 ani. Totuși, Moruțan a ratat șansa de a dubla avantajul până la pauză, când a luftat incredibil, iar pe urmărire Roman a tras în Briceag.

Moldovenii au avut o primă repriză bună, dar au fost haotici la finalizare, în timp ce Craiova, deși nu a călcat în careul advers, părea liniștită la adăpostul avantajului din tur, chiar dacă tradiția indica înfrângeri la toate vizitele la Botoșani.

Și partea secundă a început tot cu gazdele într-o ofensivă totală, iar Craiova degaja aiurea orice minge, așteptând să treacă minutele și să se vadă în finală. Alb-albaștrii au părut și obosiți după meciul de la Cluj, în care Mangia a refuzat să-și menajeze jucători pentru obiectivul principal: Cupa României. Știința a intrat prima oară în careul advers după o oră de joc, iar ghinionul gazdelor a fost că a făcut-o Mitriță, care s-a distrat cu Plămadă și l-a executat pe Cobrea în colțul scurt.

Când Botoșaniul părea să renunțe la gândul remontadei, i-a retrezit speranțele Kelic, cu un luft incredibil, iar Golubovic a găsit imediat lobul peste Mitrovic. Rodriguez și Roman puteau repune calificarea în discuție, dar șuturile lor n-au prins poarta, în timp ce Burcă l-a nimerit cu capul pe Mitrovic. Pe final, Botoșaniul a renunțat să mai spere, iar Burlacu a ratat egalarea, singur cu Cobrea.

După 18 ani, Craiova ajunge din nou în finala Cupei României și are șansa să câștige iar un trofeu, după 25 de ani.

FC Botoșani – CS Universitatea Craiova 2-1
Axente 14′, Golubovic 66′ / Mitriță 62′

Cobrea – Fl. Plămadă (Tincu 80′), Burcă, Miron, Mușat – M. Roman (Serediuc 80′), Vl. Achim, Moruțan, Golofca – Rodriguez, Axente (Golubovic 62′)
Rezerve neutilizate: Ed. Pap – Dumitraș, Chitoșcă, Oaidă
Antrenor: Costel Enache

Mitrovic – Popa (Burlacu 72′), Kelic, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo (Martic 86′), Băluță, Mitriță (Popov 72′)
Rezerve neutilizate: Popescu – Screciu, Bancu, Glavina
Antrenor: Devis Mangia

Articol scris de Cosmin STAICU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 May. 2018, 23:10 Actualizat: 09 May. 2018, 23:11 Faza națională
Pe aceeași temă