Craiova lui Mititelu a titularizat cu Petrolul un fost salvamar

Mihai Andries 25 Sep. 2013, 21:00 Faza națională
Craiova lui Mititelu** a titularizat cu Petrolul un fost salvamar

Oltenii au început partida cu Petrolul, din 16-imile Cupei României, cu un fost salvamar în primul 11. Australianul Michael Baird a revenit la formația lui Adrian Mititelu în urmă cu puțin timp și și-a reluat postul pe care îl avea în Bănie și în urmă cu trei ani, înainte de dezafilierea formației alb-albastre.

Atacantul de 29 de ani a plecat în 2010 de la Craiova după ce a intrat într-un conflict cu Adrian Mititelu, după ce reclamase neplata salariului pe două luni. Australianul a depus atunci memorii la TAS, alături de conaționalii Josh Mitchell și Joshua Rose, după care a plecat în țara natală.

A jucat apoi la echipe ca Perth Glory și Central Coast Mariners, după care a mai încercat o experiență externă, la formația malaeziană Sabah FA. Ultima oară, Baird a jucat tot în Australia, la Peninsula Power. Însă, înainte de a bifa toate aceste formații în CV, atacantul Craiovei se reprofilase, în așteptarea rezolvării litigiului cu formația din Bănie. Mai exact, se angajase ca salvamar pe una dintre multele plaje ale Australiei și își asigura supraviețuirea salvând viețile oamenilor aflați în pericol de înec.

De la revenirea în România, Baird a bifat trei partide pentru Universitatea Craiova și a oferit o pasă de gol în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea (2-1), rezultat în urma căruia oltenii s-au calificat pentru 16-imile Cupei României.

18 goluri are Baird la Craiova, în 69 de meciuri jucate

 

Foto de Florin CEAUȘU

Mihai Andries 25 Sep. 2013, 21:00 Faza națională
Pe aceeași temă