Miza Dunării Călărași și Hermannstadtului pentru ultimele meciuri rămase de disputat în Liga 2: locul 1 și noul trofeu pe care FRF îl dă campioanei. „E primul și trebuie să-l avem”

Marius ANGHEL 16 May. 2018, 12:45 Liga 2

Incluzând intermediara de astăzi și mâine, în campionatul Ligii 2 mai sunt de desfășurat doar patru etape până la finalul sezonului. Lupta pentru promovare s-a încheiat, după ce Dunărea Călărași și FC Hermannstadt și-au îndeplinit deja obiectivele, în timp ce Chindia Târgoviște va merge la baraj.

Miza ultimelor etape pentru primele două clasate rămâne să încheie campionatul pe locul 1. Dunărea Călărași s-a instalat în fotoliul de lider după desfășurarea etapei a 21-a și l-a păstrat până acum (etapa 34). În total, echipa pregătită de Dan Alexa a ocupat prima poziție timp de 15 etape (et. 15, respectiv 21-34).

În schimb, FC Hermannstadt a stat pe locul 1 în total de 14 ori (etapele 6-14, respectiv 16-20). În acest campionat al Ligii 2, doar trei echipe au fost lideri. Prima care a fost pe primul loc și a stat acolo de cinci ori consecutiv (etapele 1-5) a fost Ripensia Timișoara.

În acest moment, cu patru etape înainte de final, Dunărea Călărași are 86 de puncte și are un avans de cinci puncte față de FC Hermannstadt (81 pct.), astfel că are șanse mari să fie echipa care încheie sezonul pe locul 1.

Brișan: „Este primul trofeu și noi trebuie să-l avem”

Dunărea nu doar că vrea să câștige această ediție a Ligii 2, ci își dorește să dețină și primul trofeu personalizat special pentru campioană. FRF prezintă miercuri, 23 mai, de la ora 11:30, la Casa Fotbalului, cupa care va fi înmânată liderului eșalonului secund la final de sezon. Ediția trecută, Juventus București a terminat pe locul 1, iar trofeul primit a fost unul de serie, asemănător cu cele date și cluburilor Știința Miroslava, Metaloglobus București, SCM Pitești (actuala FC Argeș), Ripensia Timișoara și FC Hermannstadt, adică liderii celor cinci serii ale Ligii 3, nou-promovatele în Liga 2.

„Este primul trofeu și noi trebuie să-l avem! Este o premieră pentru fotbalul din România și implicit pentru echipa noastră pentru că va ajunge la Călărași! Împreună suntem mai puternici!”, a afirmat, pentru Ediția, președintele AFC Dunărea Călărași, Florentin Brișan.

Meciuri pe care le mai au de disputat Dunărea Călărași și FC Hermannstadt în acest sezon:

16 mai, ora 16:30 / FC Hermannstadt – Metaloglobus București
17 mai, ora 18:00 / Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila

20 mai, ora 12:30 / Academica Clinceni – FC Hermannstadt
21 mai, ora 18:00 / FC Argeș – Dunărea Călărași

26 mai, ora 11:00 / Dunărea Călărași – Chindia Târgoviște
30 mai, ora 18:00 / FC Hermannstadt – CS Mioveni

2 iunie, ora 11:00 / Sportul Snagov – FC Hermannstadt
2 iunie, ora 11:00 / Metaloglobus București – Dunărea Călărași


Trofeul oferit sezonul trecut de FRF câștigătoarei Ligii 2, Juventus București


O cupă asemănătoare celei oferite lui Juventus a primit și FC Hermannstadt, câștigătoarea din Seria a 5-a a Ligii 3 în campionatul trecut

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 May. 2018, 12:45 Liga 2
Pe aceeași temă