Ripensia a câștigat primul meci după 64 de ani

01 Aug. 2012, 13:38 Faza județeană
Ripensia** a câștigat primul meci după 64 de ani

„Ripi” a obținut marți seară prima victorie de la reînființare, scor 3-1 cu CS Giroc, formație din „Județ”. Gruparea timișoreană remizase în primele două partide ale verii, disputate de asemenea cu grupări din eșaloane superioare.

După 1-1 cu FC Bazoș (L5) și 2-2 cu Flacăra Făget (L3), „galben-roșii” au obținut primul succes după pauza de șase decenii în care clubul nu a activat. FC Ripensia a trecut de giroceni cu 3-1 (1-0) pe arena Electrica apelând la formule diferite în cele două reprize.

Gazdele au deschis scorul prin A. Popa, care a finalizat cu capul centrarea lui Chevereșan. „Ripi” a fost mai proaspătă și în partea a doua a jocului. Radu și Rudăreanu au concretizat pentru 3-0. Golul de onoare a fost înscris de Giroc pe finalul jocului.

Următorul joc amical al ripensiștilor va avea loc vineri la Gottlob cu formația locală din Liga a IV-a, Spartak.

De precizat că FC Ripensia a început o colaborare cu clubul Electrica, utilizând deja câțiva juniori ai acestei echipe.

Istorie

Ripensia a câștigat ultima partidă oficială disputată pe teren în sezonul 1947-48 al Diviziei B, Seria III, scor 3-1, chiar împotriva Electricii Timișoara, campionat încheiat pe locul 8. Ultimul joc înainte de desființare din cadrul clubului a fost victoria din finala națională de la juniori a Ripensiei U.T.M, 5-2 cu Concordia Ploiești.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)
Foto: ripensiatimisoara.ro

01 Aug. 2012, 13:38 Faza județeană
Pe aceeași temă