Calificare cu emoții pentru ASU Poli în fața Racoviței

Calificare cu emoții** pentru ASU Poli în fața Racoviței

ASU Politehnica a avut de furcă, precum în „Județ” cu Progresul Racovița, în sferturile de finală ale Cupei României, faza județeană. Alb-violeții au fost conduși cu 2-1 până spre final, dar au întors rezultatul în ultimele minute. Jocul s-a încheiat cu un mic scandal, „centralul” fiind ținta reproșurilor oaspeților.

Meciul de vineri părea ușor pentru alb-violeți, care trecuseră recent în campionat de Racovița cu 5-0. Progresul a arătat însă altă față. Bolgea a amenințat primul, dar deschiderea scorului a venit la cealaltă poartă. Sărbătoritul zilei, Dorin Codrea a primit banderola de căpitan și a obținut un penalty în minutul 11. Execuția a fost respinsă în corner de Costineanu, dar de faza fixă rezultată a profitat Ionaș, care a înscris din apropiere. Peste șapte minute oaspeții aveau să dea prima lovitură. Groza, principalul pericol al vizitatorilor, a marcat după o acțiune personală frumoasă încheiat cu șut la colțul lung. Amfitrionii au fost la cârma jocului apoi, dar degeaba Vucea și Tulcan (bară) au încercat rezolvări individuale, la cabine s-a intrat cu 1-1.

Final tensionat

Ratările au continuat și în partea secundă. Pentru ASU Poli se repetau scenariile în care atacă mult, rapid, dar și previzibil. Groza a avut o nouă șansă unu la unu cu Rogojină, dar portarul timișorenilor a salvat. Nu a mai putut interveni însă la execuția lui T. Onae de la distanță, vinclu curat și șoc, 2-1 pentru Racovița. Pentru elevii lui Codrea declicul a venit de abia cu opt minute înainte de final, după o serie continuă de atacuri în viteză, emoțiile s-au risipit când centrarea lui Făgețan a fost deviată în plasă de fundașul Gălan. Golul 3 a venit firesc pentru ASU Poli, care a fost mai relaxată după egalare. Ionaș a ratat câteva șanse dar nu a mai greșit după ce s-au arătat cele patru minute suplimentare de prelungire. La reluare Racovița a mai avut forța să ducă jocul în prelungiri, dar „centralul” Sergiu Hristea a dictat simulare la o încercare de obținere a unu penalty și de către oaspeți. După ultimul fluier acest lucru era să-l coste integritatea fizică. A fost busculat de Cr. Ignea, schimbat între timp din teren, căruia i-a arătat cartonașul roșu.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL ASU POLI – PROGRESUL RACOVIȚA

3-2 final și alb-violeții vor înfrunta în faza următoare, marți, pe „prietenii” „bulgari” de la Pobeda Dudeștii Vechi. Aceștia au beneficiat de forfaitul Timișului Jabăr, care trebuia, culmea, să fie gazdă.

ASU Politehnica: Rogojină – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Rebenciuc, D. Codrea (cpt.), Vucea – Ionaș, Tulcan. Au mai intrat: Popovici, Ghinescu, Iorgovan și Făgețan. Antrenor: Paul Codrea.

Progresul Racovița: Costineanu – Barna, Cr. Ignea, Barboni, Pădureanu, Jurj, Bolgea, T. Onae, Bărbulescu, Groza, Șchiopu. Au mai intrat: Petrar – Bușagă, Fodor și A. Nanu. Antrenor: Mircea Șchiopu.

 

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă