ASU Poli mai urcă o treaptă în Cupa României după un succes clar la Orțișoara

Cu gândul mai mult la deciziile din birouri elevii lui Paul Codrea au revenit pe terenul Cocoșului Orțișoara, colega din Liga a IV-a, pentru jocul din etapa a 3-a a fazei județene a Cupei. ASU Poli s-a impus lejer în fața trupei pregătite de Ghiță Chimiuc, precum a făcut-o pe finalul campionatului, scor 3-0. Alb-violeții ar putea avea următorul joc din competiția K.O. vinerea aceasta.

Dacă oaspeții au fost mai mult preocupați de decizia publicată dimineața pe site-ul AJF-ului și care i-a lăsat mască, gazdele erau deja parțial în vacanță. Cocoșii au fost doar în număr de 13 și pregăteau din timp cazanul pentru tratația de după meci. ASU Poli în schimb, s-a mobilizat pentru a nu irosi victoria importantă reușită în fața Ripensiei în turul anterior.

Pe teren, toropeala de după masă i-a făcut pe jucători destul de apatici în primele minute. Prima ocazie notabilă a venit după 15 minute. A fost un avertisment pentru deschiderea scorului de peste cinci minute. Ilie a driblat tot și i-a așezat mingea în fața porții lui Iorgovan, care a făcut 1-0 cu un șut sub bară. Ionaș a ratat desprinderea la reluare, dar Ghinescu nu a greșit din unghi și era deja 2-0 în minutul 24. La pauză se putea intra cu 1-2, dar lobul lui Postolache a căzut pe transversala lui Burtic. Jocul urma cam aceleași coordonate ca cel de campionat. Și atunci fostul jucător al Sportului avea să lovească doar bara, în timp ce timișorenii aveau să se impună și acum la scor de forfait. Golul 3 a venit din gheata nou intratului Ionuț Vucea, cu un șut sănătos după un dribling pe interior. Spre deosebire de meciul din runda 32 însă, gazdele au mai avut o bară. Claudiu Balint l-a copiat pe Postolache, șutul său lobat fiind deviat în bară și apoi corner de către Burtic. Pe final putea fi 4-0 la o fază comică. Tulcan a șutat violent, Carlaonț a blocat mingea la bară, a alunecat și Vucea a introdus-o în plasă, dar „asistenta” Patricia Șamșudean a ridicat fanionul pentru offside.

Codrea, mulțumit de noul succes din Cupă. Vezi ce a spus de hotărârea Comisiei de Apel a AJF Timiș

S-a încheiat 3-0 pentru ASU Poli în faza care poate fi numită un fel de „șeptimi” de finală ale competiției după modul în care e organizată de AJF, fiind rămase acum doar șapte echipe în competiție. Deci, una dintre ele va beneficia de un original „wild-card” pentru a accede în semifinala județeană, dacă alb-violeții nu sunt cei norocoși vor juca probabil vineri în runda a 4-a a Cupei în Timiș.

Cocoșul Orțișoara: Carlaonț – Cornea, Vițan, Secotă, Fl. Ștefan – Cl. Balint, D. Popa, Colf (cpt.), Palkovacs – Al. Bodea, Postolache. Au mai intrat: Moisă și T. Gal.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Popoviciu (cpt.), Codrea, Ghinescu – Iorgovan, Ionaș. Au mai intrat Vucea, Tulcan, C. Călin și Panc. Antrenor: Paul Codrea.

Sursa: Sport9

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă