Dinamo e în grupele Cupei României, Ovidiu Burcă e bucuros că n-a mai trăit frustrare la Târgu Jiu. Perioada de ”răgaz” s-a încheiat: ”Jucătorii sunt pregătiți, i-am simțit, le văd nivelul”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2022, 11:19 Cupa României

Dinamo merge mai departe în Cupa României, joi seară obținând victoria în fața colegei de campionat Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu, cu scorul de 1-0. Trupa lui Ovidiu Burcă s-a calificat în faza grupelor, unde va avea ca adversari două echipe din prima ligă.

Unicul gol al meciului desfășurat pe stadionul Municipal din Târgu Jiu i-a aparținut lui Alexandru Darius Pop, care în minutul 34 a primit o pasă printre fundași de la Gorka Larrucea, a preluat, s-a întors și a tras din 7 metri ușor lateral dreapta printre picioarele portarului Krupenschi.

Ovidiu Burcă, după victoria din Cupă cu Viitorul Pandurii: ”Sunt bucuros că nu am luat gol, am făcut un joc solid”

După joc, antrenorul Ovidiu Burcă a remarcat deteminarea și evoluția jucătorilor săi, faptul că nu au primit gol și i-a felicitat pentru calificarea mai departe în Cupa României.

”O calificare foarte muncită. Am întâlnit o echipă bună a Ligii a 2-a, care ne-a învins data trecută când am jucat aici. Țin să-i felicit pe băieți pentru modul în care s-au implicat, pentru efortul pe care l-au făcut. Pentru noi orice meci este important, pentru că doar așa, jucând la intensitatea asta, cu determinarea asta, echipa poate să crească. Sunt bucuros că nu am luat gol, am făcut un joc solid. Pe finalul meciului am avut câteva ocazii să omorâm meciul, dar am suferit încă o dată la finalizare. Dar, una peste alta, sunt foarte multe lucruri bune care s-au întâmplat astăzi și sunt mulțumit”, a spus Burcă la microfonul PrimaSport.

În repriza secundă, portarul Dujmovic, intrat pe teren chiar înainte de pauză, în urma accidentării lui Oncescu, a fost depășit de două baloane trimise de jucătorii gazdă, însă de fiecare dată De Moura a scos cu capul aproape de pe linie. Burcă a spus că nu s-a temut că meciul va intra în prelungiri.

”Nu mi-a fost teamă, nu m-am gândit la asta. Mă gândesc întotdeauna să nu luăm gol. Astăzi echipa s-a apărat destul de bine. Singurele problemele pe care le-am avut cred că au fost la fazele fixe. E o echipă cu o foarte bună talie, știam că ne pot pune probleme dacă avem faze fixe. Dar, încă o dată, sunt mulțumit pentru că în ultimele minute de joc au înțeles că trebuie să facem presing sus, să îi ținem departe de poarta noastră și până la urmă cred că am câștigat meritat astăzi”, a comentat Burcă.

Înainte de meci, dinamoviștilor li s-a adus aminte de frustrarea trăită după jocul din campionat cu Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii și Dinamo s-au întâlnit în etapa a 3-a a Ligii 2, în data de 20 august, chiar pe același stadion, iar gorjenii au câștigat cu 2-0 prin golurile marcate de Claudiu Dragu (56) și Alex Micle (85). După acest nou meci între cele două echipe impresia generală a fost că, spre deosebire de întâlnirea din campionat, acum trupa lui Florin Stîngă a evoluat mai bine și a pierdut.

”Nu am pus secvențe de la meciul ăla, dar le-am amintit înainte să iasă pe teren, pentru că am fost foarte frustrați după meciul ăla și le-am adus aminte de sentimentul ăla și i-am rugat ca la finalul meciului de astăzi să nu mai simțim aceeași amărăciune. Din fericire, ne bucurăm astăzi pentru calificarea în grupele Cupei României. Vom întâlni echipe, sper eu, și de prima ligă și pentru asta eu sunt mulțumit și bucuros că putem să ne măsurăm forțele chiar cu echipe din prima ligă. Dacă am ajuns la nivelul acesta al competiției, ne dorim nume sonore din prima ligă, dar vedem ce va fi”, a declarat antrenorul echipei Dinamo la interviul de la finalul jocului.

  • În clasamentul Ligii 2, Viitorul Pandurii e pe locul 9, cu 12 puncte acumulate în șapte jocuri, iar Dinamo se află pe poziția a 16-a, cu 6 puncte.

”Istoria acestui club ne obligă să mergem cât mai departe în fazele finale”

Ovidiu Burcă a fost întrebat cât de importantă este Cupa României pentru Dinamo, având în vedere situația sa actuală, fiind o echipă care activează în Liga 2 și este departe de locurile care duc în play-off.

”Cupa este un obiectiv important pentru noi. Istoria acestui club ne obligă să mergem cât mai departe în fazele finale. Dar, dincolo de această competiție, o echipă poate să crească jucând meciuri în intensitate, jucând meciuri de genul ăsta, pe care l-am avut astăzi, și din acest motiv noi am tratat meciul cât se poate de serios.

Am văzut că alți colegi de-ai mei și-au menajat jucătorii. Eu cred că trebuie să ne obișnuim să jucăm din trei în trei zile. Trebuie să antrenăm de o asemenea manieră încât să putem să avem intensitate din trei în trei zile. Doar așa putem să creștem jucători, doar așa pot crește echipele”, a explicat Burcă.

  • Dinamo în meciul de Cupă cu Viitorul Pandurii: Oncescu (Dujmovic 44′) – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Buleică (A. Șerban 85′) – Iglesias (Delciu 44′), Gorka Larrucea, N. Roșu – Bani (Borcea 76′), Al. D. Pop, Ghezali. Rezerve neutilizate: – Bena, Dudea, Iul. Roșu, Val. Lazăr, Buhăescu.

Ovidiu Burcă: ”Avem nevoie de rezultate, de puncte”

Antrenorul a mai spus că le-a transmis în această săptămână jucătorilor săi faptul că perioada de asimilare a ideilor tactice implementate de el s-a terminat și că din acest moment echipa trebuie să câștige meciuri, să ia mai multe puncte pentru a prinde primele șase locuri din clasament.

”Am avut o periodă foarte complicată. Am cerut răgaz să putem să asimilăm niște idei tactici, să asimilăm niște obiective comune, să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am avut răbdare cu jucătorii, dar am spus încă de săptămâna asta că deja lucrurile trebuie să capete o altă formă. Avem nevoie de rezultate, de puncte, de implicarea maximă a jucătorilor. Sunt pregătiți, i-am simțit și săptămâna asta că s-au pregătit foarte bine. Le văd nivelul, cresc săptămână de săptămână și cred că e momentul să facem și puncte și să câștigăm meciuri. Procesul ăsta de formare al unei echipe este sinuos. Nu pot spune că de la săptămână la săptămână jocul să meargă pe un trend ascendent. Sunt meciuri în care lucrurile sunt foarte bine, jocuri în care nu funcționează atât de bine, dar important este ca acest proces să-l ajutezi și să insiști foarte tare pe ideile și pe principiile pe care le-am îmbrățișat cu toții”, a spus Ovidiu Burcă.

”Sper ca oamenii să vină aproape de noi și la Giurgiu”

În final, antrenorul dinamovist a vorbit și despre faptul că echipa trebuie să joace pe teren propriu la Giurgiu, după suspendarea primită în urma derby-ului cu Steaua.

”Știți situația noastră, nu avem un teren… Mă rog, acum a venit și suspendarea aceasta după meciul cu Steaua, nu știu dacă am fi meritat-o, dar asta este situația. Sper ca oamenii să vină aproape de noi și la Giurgiu și sper să le oferim bucuria unei victorii.

Nu e confortabil să nu ai un teren al tău, să nu ai o casă a ta, dar asta este situația, am știut-o de la bun început când am venit aici. Ne-am dorit foarte mult să mergem să jucăm pe Arcul de Triumf, sper să se rezolve această problemă și vom vedea în continuare ce se va întâmpla”, a declarat Ovidiu Burcă imediat după jocul cu Viitorul Pandurii.

Astăzi, Dinamo își află adversarii în faza grupelor Cupei României, iar următorul meci în campionat îl va disputa marți, 4 octombrie, de la ora 17:00, pe teren propriu, la Giurgiu, cu Unirea Slobozia (locul 2, 14 puncte).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 30 Sep. 2022, 11:19 Cupa României
Pe aceeași temă