CS Ocna Mureș, victorie istorică în fața prim-divizionarei Chindia Târgoviște, în Cupa României! Anton Petre a refuzat să vorbească, Dan Roman a fost în extaz: ”Trăiesc cel mai frumos moment al meu ca antrenor”

Dan HENEGAR 20 Oct. 2022, 12:46 Cupa României

CS Ocna Mureș a realizat marea surpriză din prima din cele trei etape ale fazei grupelor Cupei României, ediția 2022-2023. Echipa din Liga 3 a învins miercuri, pe teren propriu, prim-divizionara Chindia Târgoviște, formație care venea după patru victorii consecutive în cele două competiții în care evoluează.

Cu 1-0 s-a impus trupa din județul Alba în fața celei din Dâmbovița. Unicul gol a fost marcat în minutul 33 de căpitanul Alexandru Giurgiu, din penalty, după ce Adrian Coman a fost faultat în careu de Constantin Dima.

Alexandru Giurgiu, gol decisiv pentru un succes istoric al echipei CS Ocna Mureș

Căpitanul celor de la ”Soda dragă”, Alexandru Giurgiu, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai meciului desfășurat la Ocna Mureș, în fața a circa 1.300 de spectatori. I-a dat gol, pentru un rezultat istoric al echipei sale, fostului său coleg de la Unirea Alba Iulia, portarul Dinu Moldovan.

”Ne bucurăm enorm pentru victorie, este o surpriză imensă și pentru noi! Am jucat cu plăcere contra unei echipe din elită care a câștigat ultimele patru meciuri. Le mulțumim suporterilor pentru susținere și îi așteptăm în număr și mai mare la următorul duel din cupă, dar și în campionat”, a spus Alexandru Giurgiu după joc, citat de Ziarul Unirea.

  • CS Ocna Mureș în meciul cu Chindia: M. Țăranu – Gorba, Cimpoesu, Paleoca, Mic (Kiraly 57′) – Guț (Cioargă 80′), Al. Giurgiu (cpt.), Socaci, Goronea – Ceaca (D. Ghiță 80′), Creț (Ad. Coman 18′). Rezerve: Cadar – C-tin. Bucșă, Al. Țăranu, D. Roman, Oprinca.

Dan Roman știe din propria experiență cum se comportă jucătorii echipelor din prima ligă în astfel de meciuri: ”Vin pe vârfuri”

Chiar dacă în acte echipa îl are ca antrenor principal pe Valentin Șandru, CS Ocna Mureș este condusă din vară de fostul jucător din prima ligă Dan Roman. Sub bagheta sa, trupa din Alba a reușit rezultate importante în acest sezon al Cupei României, la prima ediție în care se desfășoară într-un alt format.

”Băieții au respectat ce le-am cerut din punct de vedere tactic, iar atitudinea a făcut diferența, De altfel, acest lucru ne-a ajutat pe noi, întrucât la dispute cu adversari din eșaloanele inferioare, cei din Liga 1 vin, așa cum se spune, «pe vârfuri». Trăiesc cel mai frumos moment al carierei de antrenor, eu sunt obișnuit cu presiunea, mă bucur și ne dorim să continuăm pe acest drum. Nu cred că jucătorii ar mai fi avut nevoie de motivare suplimentară, când joci contra unei echipe din Liga 1, a declarat Dan Roman.

În campionat, echipa suferă, însă. După opt etape are acumulate doar 8 puncte și este abia pe locul 7 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3, la patru puncte peste ultima clasată Viitorul Cluj și la cinci sub ultimul loc care duce în play-off, ocupat acum de Avântul Reghin.

Manuel Țăranu, evoluție perfectă în poartă: ”Îmi dă un impuls mare moral”

Un alt jucător remarcat a fost portarul Manuel Țăranu (18 ani), împrumutat de CS Ocna Mureș de la ”U” Cluj. Acesta a avut mai multe intervenții bune, prin care și-a menținut echipa în avantaj pe tabelă.

”Ne așteptam să fim în grupele Cupei ținând cont de grupul de aici și valoarea antrenorului. Acest meci înseamnă foarte mult, că m-am descurcat în pofida vârstei, îmi dă un impuls mare moral”, a transmis tânărul portar.

  • Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (3-1), Metalurgistul Cugir (4-3), Unirea Ungheni (1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (3-0).

CS Ocna Mureș a fost repartizată în Grupa D a Cupei României, alături de Universitatea Craiova, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt și Minaur Baia Mare. Va mai întâlni prim-divizionara Universitatea Craiova și divizionara secundă Minaur Baia Mare.

Anton Petrea a refuzat să facă declarații. Dinu Moldovan: ”O rușine foarte mare pentru noi”

Cu noul antrenor, Chindia reușise până la meciul de la Ocna Mureș să obțină numai victorii. Anton Petrea a debutat la meciul din play-off-ul Cupei României, 2-1 cu Steaua (Liga 2), iar în campionat înregistrase victorii cu Rapid (2-1), ”FC U” Craiova (1-0) și CS Mioveni (1-0).

Contra trupei din Liga 3, Chindia a înregistrat primul eșec cu Petrea antrenor, iar acesta a refuzat să acorde vreo declarație la finalul partidei. În schimb, portarul albaiulian Dinu Moldovan a fost tranșant.

”Îi felicit pe adversari, o victorie mare pentru ei și le doresc să continue tot așa. Pentru noi era important să continuăm cu victorii, pentru că victoriile aduc victorii, însă a fost o rușine foarte mare pentru noi. Așa a fost să fie, ca Alex Giurgiu, fostul meu coleg de la Unirea, să bată penalty-ul”, a precizat Dinu Moldovan, citat de Ziarul Unirea.

  • Chindia în meciul cu CS Ocna Mureș: D. Moldovan – C. Dinu (cpt.)(C. Avram 31′), Boldor, C-tin. Dima (Orozco 37′), Ad. Ioniță – Mihaiu (Akhmatov 46′), Passaglia, Chamed (Andr. Șerban 70′), Atănase – Cooper (Cherchez 46′), Grubac. Rezerve neutilizate: Mih. Eșanu – Jipa, D. Dumitrașcu, Vorobjovas.

O altă echipă din Ocna Mureș, Soda Ocna Mureș a mai jucat contra a două echipe din elită în urmă cu peste 50 de ani: în optimile Cupei României, la Râmnicu Vâlcea, în 1966, cu Steaua București (0-2) și în ”16”-imi de finală, la Ocna Mureș, 0-2 cu UTA Arad, în 1969!

Foto și video: Ziarul Unirea și CS Ocna Mureș

 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-unirea-slobozia-fc-voluntari-si-cs-ocna-mures-chindia-primele-meciuri-ale-zilei-incep-la-ora-1500-19250197

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-dat-o-replica-buna-botosaniului-insa-a-pierdut-cu-gol-primit-din-penalty-adrian-mihalcea-si-a-laudat-jucatorii-am-vazut-o-atitudine-mult-schimbata-in-bine-19250276

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-dezavantajata-in-partida-cu-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-vasile-buhaescu-de-parere-ca-golul-sau-trebuia-validat-asa-s-a-vazut-din-teren-19250193

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ovidiu-burca-impresionat-de-jucatorii-sai-utilizati-in-meciul-cu-fc-u-craiova-sunt-mandru-antrenorul-nu-stie-cand-dinamo-va-reveni-cu-jocurile-de-acasa-la-bucure-19250192

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-dat-gol-contra-echipei-favorite-si-a-facut-tumbe-de-bucurie-toma-bodri-rapidistul-din-lotul-dumbravitei-a-fost-cel-mai-frumos-meci-pe-care-l-am-jucat-pana-acum-19250189

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-stan-un-car-de-nervi-pe-arbitrajul-din-meciul-cu-rapid-explodez-ca-nu-ma-pot-controla-dumbravita-trebuia-sa-primeasca-penalty-la-1-1-si-a-fost-dezavantajata-si-la-unul-din-19250125

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fara-surprize-csc-dumbravita-a-pierdut-la-scor-cu-rapid-in-primul-joc-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19250112

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-surpriza-csm-alexandria-a-facut-un-meci-mare-cu-farul-si-a-scos-un-punct-dar-stefan-odoroaba-nu-a-fost-deloc-surprins-rezultatul-e-meritat-impresiile-jocului-din-cupa-romaniei-19250014

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/interviu-dan-roman-la-prima-performanta-ca-antrenor-s-a-calificat-cu-o-echipa-din-liga-3-in-grupele-cupei-romaniei-unii-jucatori-au-venit-la-meci-direct-de-la-munca-cat-se-cast-19247644

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-surpriza-actualei-editii-a-cupei-romaniei-dan-roman-conduce-echipa-din-liga-3-calificata-in-faza-grupelor-traim-ceva-unic-facem-istorie-19247121

Dan HENEGAR 20 Oct. 2022, 12:46 Cupa României
Pe aceeași temă