CS Comunal Șelimbăr, eșec la scor cu Petrolul și eliminare din Cupa României. Eugen Beza consideră că diferența de pe tabelă a fost prea mare: ”Îmi pare rău de finalul meciului, sper să nu ne afecteze”. Nae Constantin i-a dat dreptate

Răzvan STÎNGĂ 28 Sep. 2022, 21:25 Cupa României

CS Comunal Șelimbăr a pierdut la scor partida cu Petrolul, din play-off-ul Cupei României, 0-4. Divizionara a doua a cedat fără drept de apel în fața unei echipe a ploieștenilor nou-promovată în SuperLiga României, dar care are un sezon cu rezultate bune.

CS Comunal Șelimbăr, eșec la scor cu Petrolul în play-off-ul din Cupa României, 0-4 cu Petrolul

CS Comunal Șelimbăr a reușit să termine la egalitate prima repriză cu Petrolul, 0-0, dar în partea a doua jocul chiar a curs într-o singură direcție, iar victoria ”lupilor galbeni” nu poate fi contestată. A deschis scorul Marian Huja, în minutul 55, iar 2-0 s-a făcut în urma reușitei lui Mihai Velisar, care punctat în minutul 79.

Pe final, în ultimele minute, Petrolul a mai punctat de două ori, prin Simon Măzărache, care a făcut dubla cu reușitele din minutele 89 și 90+3.

La finalul duelului de la Mediaș, antrenorul formației din Liga 2, Eugen Beza, a evidențiat, totuși, că rezultatul final a fost unul exagerat de mare în detrimentul echipei sale. Speră însă ca jucătorii să ia doar partea bună din confruntarea cu Petrolul, care să se răsfrângă în partidele din Liga 2.

Eugen Beza, după ce CS Comunal Șelimbăr a fost eliminată de Petrolul din Cupa României: ”Scorul este mult prea mare pentru ce a fost pe teren”

În altă ordine de idei, Eugen Beza a punctat că, dacă jocul s-ar fi disputat la Râmnicu Vâlcea, CS Comunal Șelimbăr poate ar fi reușit o prestație mai bună și ar fi putut scoate ceva mai mult din meci.

Scorul este mult prea mare pentru ce a fost pe teren. Am venit să câștigăm, nu am venit să ne prezentăm onorabil. De aceea, de multe ori ne-am expus. Îmi pare sincer rău pentru momentele astea de final, care sper să nu ne afecteze din punct de vedere moral, pentru că, paradoxal, am primit patru goluri în campionat, iar azi am dublat numărul dintr-un foc.

În prima repriză am avut câteva acțiuni bune, dar fotbalul e făcut din momente. Ei au deschis scorul pe fază fixă, noi nu am putut să menținem concentrarea, dar apoi au intrat bine și Raicea și ceilalți jucători, am întors jocul două-trei minute. Dacă marcam, adrenalina ne dădea energie și altfel gestionam momentele.

Dacă am fi jucat la Vâlcea, poate aveam mai multe șanse. Petrolul e la al treilea meci pe acest teren, noi nu am mai jucat de anul trecut aici. Am jucat un an de zile aici, dar la Vâlcea ne-am obișnuit acum și cred că șansele erau mult mai mari acolo.

Obiectivul nostru, chiar dacă a fost grupele Cupei României, e bine că am jucat cu o echipă din Liga 1, chiar dacă rezultatul e nefavorabil”, a declarat Eugen Beza la microfonul DigiSport.

  • CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea, Natea (Vișa 76′), Dandea (cpt.), D. Tătar – Cărăruș (Tud. Man 80′), Curtean, Buzan (Oct. Ursu 59′), Mir. Manole – Ciocâlteu (Raicea 59′), Gele (Cârstean 80′)
    Rezerve neutilizate: Bumbar – Al. Luca, D. Ursu, Riza

Nicolae Constantin a recunoscut și el momentele bune ale formației din Liga 2

De altfel, chiar și Nicolae Constantin, antrenorul Petrolului, i-a dat dreptate lui Eugen Beza, anume că, în prima repriză, CS Comunal Șelimbăr a avut momente bune, fiind peste ploieșteni și având în câteva rânduri șansa de a deschide scorul.

Scorul a fost cam aspru după părerea mea, pentru că în prima repriză am fost puțin sub ei. Am început a doua repriză destul de bine și, din momentul în care am deschis scorul, ne-am făcut meciul ușor. Au fost spații mai mari, ei au riscat și asta a dus la scorul final”, a afirmat Nicolae Constantin.

Eugen Beza abordează cu încredere următoarele meciuri din Liga 2, cu Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia

Eugen Beza a tras concluziile la cald cu jucătorii săi, pentru a le transmite că eșecul nu strică traiectoria echipei în acest sezon, mai ales că miza principală este Liga 2, nu Cupa României. Chiar dacă își dorea calificarea în grupe, Beza speră acum la prestații solide în etapele următoare din campionat, unele complicate.

Am avut, după meci, o ședință scurtă. Am tras concluziile, dar le-am ridicat moralul jucătorilor. Suntem o echipă formată dintr-un grup bun de jucători și am două zile la dispoziție să lucrăm mental. Suntem la al doilea joc cu echipe importante, am câștigat cu Chiajna, jucăm cu Steaua, iar apoi cu Buzău și Slobozia.

Fiecare meci va fi greu, dificil, dar în campionat suntem încrezători și avem șansa să ne revanșăm față de suporteri. Sâmbătă, la meciul cu Steaua, va fi greu. Steaua e o echipă bună, dinamică, dar pe teren propriu nu am pierdut. Cred că avem șanse la o victorie”, a mai spus Eugen Beza.

CS Comunal Șelimbăr, pe 3 în Liga 2

CS Comunal Șelimbăr e pe locul 3 în Liga 2 după șapte meciuri, cu 14 puncte, la egalitate cu locul 2, Unirea Slobozia, și la un punct de locul 1, SC Oțelul. În același timp, sibienii sunt la egalitate de puncte cu următoarele două echipe de sub ei, Poli Iași și Unirea Dej.

În etapa a 8-a din Liga 2, CS Comunal Șelimbăr va întâlni Steaua, pe teren propriu. Apoi, în următoarele două runde, va juca pe terenul formației Gloria Buzău, după care va primi vizita celor de la Unirea Slobozia.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 28 Sep. 2022, 21:25 Cupa României
Pe aceeași temă