Costel Enache, după eliminarea Politehnicii Iași din Cupa României: ”Aș fi vrut mult mai mult de la acest joc.” Meciul de la Baia Mare, unul special pentru Onea

Narcis POHOAȚĂ 22 Sep. 2021, 12:17 Cupa României
Costel Enache, după eliminarea Politehnicii Iași din Cupa României: ”Aș fi vrut mult mai mult de la acest joc.” Meciul de la Baia Mare, unul special pentru Onea

Minaur Baia Mare (Liga 3) a produs prima mare surpriză în 16-imile Cupei României, reușind să elimine formația de ligă secundă Politehnica Iași. Echipa pregătită de Ciprian Danciu a profitat de faptul că trupa din Copou a aliniat o formulă tânără, cu multe rezerve și s-a impus cu scorul de 3-1 (1-1), la capătul unui meci pe care l-a controlat aproape în totalitate.

Cum a motivat Costel Enache eșecul de la Baia Mare

La final, antrenorul ieșenilor, Costel Enache, a recunoscut că înfrângerea nu a fost o surpriză după aspectul jocului, dar a subliniat că avea așteptări mai mari de le elevii săi. Acesta a pus eșecul pe lipsa experienței jucătorilor săi și a lăudat echipa băimăreană.

”Noi am avut foarte mulți jucători tineri în teren, am avut și debuturi, am avut mulți copii care sunt la primul meci la seniori și asta s-a văzut pe durata jocului. Puteam scoate mai mult, dacă ținem cont că la 1-1 am avut ceva oportunități, poate altfel s-ar fi desfășurat partida. Am primit gol mult prea ușor, dintr-o posesie sigură a noastră, cred că acolo s-a văzut tinerețea echipei, ne-am descumpănit un pic și am pierdut ritmul. A venit golul 3 și acolo lucrurile s-au finalizat din punctul meu de vedere, era greu să mai revenim. Îmi pare rău, aș fi vrut mult mai mult de la acest joc. Ne-am pus speranțe, dar rămâne doar faptul că ne creștem tinerii, le dăm minute, poate cu jocuri din acestea se dezvoltă și ei”, a declarat Costel Enache, care a lăudat echipa băimăreană: ”Mie mi-a plăcut jocul ca și angajament, a fost un joc dinamic, deschis. Cred că a fost un meci specific de Cupa României, cu goluri, cu un rezultat surprinzător ca statistică, dar nu după joc. Mi-a plăcut echipa gazdă, o echipă organizată, dinamică, de calitate.”

  • Poli Iași în meciul cu Minaur Baia Mare: I. Brînză (T. Axinte 46′) – Defta (Iurașcu 63′), Cană, Ungurenașu, Onea – F. Cristea (cpt.), Asăvoaei (Corobuță 84′), Târșa – Aftanache (Mărieș 79′), Al. Iul. Zaharia (Deretti 79′), Torres. Rezerve neutilizate: – Tib. Serediuc, Pelivan, Andr. Istrate.

Meci special pentru Răzvan Onea. ”M-am întors acasă”

Răzvan Onea, fundașul Politehnicii Iași, a declarat că meciul de la Baia Mare a fost unul special pentru el. Asta pentru că a revenit în orașul în care s-a format ca fotbalist, îndrumat de antrenorul Emil Kemeneș și unde i-a avut colegi pe doi dintre adversarii din meciul de marți, Sergiu Ciocan și David Simion.

”Pot să spun că m-am întors acasă, a fost un meci mai special din punctul meu de vedere. Chiar dacă am aliniat o echipă tânără, am încercat să tratăm meciul la victorie, dar din păcate atâta s-a putut. Îi felicit pe jucătorii de la Baia Mare, îmi felicit foștii colegi și le doresc baftă în următorul tur, să ajungă cât mai departe. Le țin pumnii să aducă o echipă de Liga I aici, la Baia Mare și să fie stadionul cât mai plin”, a precizat Răzvan Onea.

  • Golurile din meciul Minaur – Poli Iași au fost marcate de Alin Văsălie (13′, 65′) și Mircea Donca (61′), pentru trupa din Baia Mare, respectiv Alezandru Iulian Zaharia (39′), pentru cea din Iași.

Pentru Poli Iași (locul 11, 9 puncte) urmează meciul în campionatul Ligii 2, din etapa a 8-a, cu Dunărea Călărași (locul 17, 3 puncte), programat marți, 28 septembrie, de la ora 17:00, în deplasare.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vasalie-mare-la-baia-mare-minaur-castiga-clar-cu-poli-iasi-si-poate-aduce-in-maramures-o-echipa-de-prima-liga-in-optimile-cupei-romaniei-19201932

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/calificarea-in-8-imile-cupei-romaniei-a-luat-prin-surprindere-si-conducerea-clubului-minaur-baia-mare-vasile-miriuta-dupa-3-1-cu-poli-iasi-nu-ma-asteptam-sa-dominam-ce-asteapta-i-19201980

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-meciul-somuz-falticeni-fc-voluntari-deschide-acest-tur-al-competitiei-ko-tot-astazi-joaca-si-minaur-baia-mare-poli-iasi-si-petrolul-19201865

Narcis POHOAȚĂ 22 Sep. 2021, 12:17 Cupa României
Pe aceeași temă