Calculele hârtiei s-au respectat: Ripensia s-a calificat mai departe în Cupa României, cu gol marcat din penalty contra Șoimii Lipova

Anda DELIU 20 Oct. 2020, 20:27 Cupa României
Calculele hârtiei s-au respectat: Ripensia s-a calificat mai departe în Cupa României, cu gol marcat din penalty contra Șoimii Lipova

Fără surprize în meciul de Cupa României dintre Ripensia Timișoara și Șoimii Lipova, câștigat de reprezentantă ligii secunde cu 1-0, printr-un gol marcat din penalty. Roș-galbenii au dominat meciul jucat pe impecabilul teren din Sânnicolau Mic, stadionul de lângă un cimitir din Aradul bănățean, la sud de Mureș.

Putem spune că pronosticurile s-au respectat și, din nou, formația lui Cosmin Petruescu nu a putut marca din acțiune.

Dominarea Ripensiei s-a văzut tot meciul, chiar dacă nu s-a și fructificat foarte clar pe tabelă. Poate pentru prima dată de când a venit la echipa timișoreană, Mihai Ene (foto, în dreapta) a fost ca peștele în apă, dar nu a putut marca. Formația din Lipova a avut însă și ea câteva ocazii. Moise a avut primul șut spre poartă al meciului, pe lângă buturi. Nici Stoi sau Ene nu au prins spațiul porții apărate de Buta. Gazdele au mai încercat să înscrie prin Bercu sau Trip, dar fără a prinde spațiul porții.

Lăsat liber în joc, Ene a obținut un penalty

Cu o formulă și sarcini de joc care i-au dat libertate în teren, Mihai Ene a reușit să obțină penalty-ul ce a decis soarta meciului. În minutul 3, Cosmin Sîrbu a marcat de la 11 metri. După ce s-a deschis scorul, nu au mai fost mari ocazii.

La startul reprizei secunde, Flavius Sabău a făcut trei modificări. Marea ocazie au avut-o tot timișorenii, la un șut expediat de Maric peste buturi în minutul 56. Lipova a plusat, iar din minutul 62, a epuizat modificările.

Șansa egalării pentru Lipova, în minutul 67

Arădenii au fost periculoși, după o lovitură liberă bătută de Polgar. Codoban a a trimis în fața porții, de unde Dolga nu a putut împinge mingea între buturi!

Ripensiștii nu au mai reușit să pună mare pericol în careul gazdelor, și au încercat mai degrabă șuturi eficiente de la distanță. Nici Șoimii nu au mai prins vreun asalt decisiv, astfel că nu s-a mai înscris și mai departe merge Ripensia.

Un detaliu foarte important despre acest meci, care risca chiar să nu se dispute, este legat de cazurile de COVID-19 descoperite cu o zi înainte la Ripensia. Jucătorii Alexandru Popovici, Alexandru Neagu, Mădălin Sturzu, Harald Fridrich și kinetoterapeutul Bogdan Boldorea au ieșit pozitiv la cea mai recentă testare, iar clubul a avut nevoie de aprobare din partea DSP Timiș pentru a putea evolua la Sânnicolau Mic. Hârtia a fost obținută în timp record, pentru a se evita o neprogramare a timișorenilor și o înfrângere la ”masa verde”.

ȘOIMII LIPOVA – RIPENSIA TIMIȘOARA 0-1

Cosmin Sîrbu 32′ – penalty

Șoimii Lipova: R. Buta – Polgar, Dolga, Bercu (Codoban 46′), Stoin (M. Vlad 62′) – F. Trip, M. Popa (I. Gavrilă 62′), D. Pop, A. Gavrilă (Prună 46′) – Filimon, Al. Moise (A. Popa 46′)
Rezerve neutilizate: Iliescu – A. Nagy, Ciubăncan, Hațegan
Antrenor: Flavius Sabău

Ripensia: Mociu – Andr. Macrițchii (Vasluian 83′), Maric (T. Călin 83′), Țieranu, Val. Macrițchii – Stoi, Coulibaly, Urvanțev (Vl. Tudorache 59′) – C. Sîrbu (Burdeț 73′), Golda, Mih. Ene ( Gladun 83′)
Rezerve neutilizate: Păduraru, Șt. Dobre – Bain, Degău
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Sânnicolau Mic (Arad); Fără spectatori; Arbitru: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu); Asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Emeric Tocai (Alma – Sibiu); Rezervă: Laurențiu Pentek (Oradea); Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) și Cătălin Pașcanu (Cugir).

Ripensia sa calificat mai departea în Cupa României, în 16-imi, fază în care vor intra și echipele din Liga 1, însă, până atunci, va juca în campionat sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Pandurii. Șoimii Lipova se va concentra de acum înainte numai pe campionat, unde după șase etape se află pe locul 1 în Seria a 8-a a Ligii 3.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-rapid-ripensia-fc-u-craiova-csm-slatina-si-turris-oltul-dintre-echipele-din-liga-2-joaca-astazi-u-cluj-e-calificata-deja-in-16-imi-19153247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-are-cinci-cazuri-de-coronavirus-cine-sunt-cei-depistati-pozitiv-si-ce-se-intampla-cu-meciul-din-cupa-romaniei-cu-soimii-lipova-exclusiv-19153255

Anda DELIU 20 Oct. 2020, 20:27 Cupa României
Pe aceeași temă