”Bulgarii” atacă faza națională a competiției KO! Pobeda Dudeștii Vechi s-a impus în finala județeană a Cupei României din Timiș

Anda DELIU 02 Aug. 2020, 16:41 Cupa României

Duminică dimineața, după mult timp, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” s-a jucat un nou meci oficial de fotbal, chiar finala Cupei României, faza județeană Timiș. Pobeda Dudeștii Vechi s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Universitatea de Vest din Timișoara. Astfel, formația din localitatea unde stadionul poartă numele lui Hristo Stoicikov, datorită comunității bulgare catolice din zonă, va reprezenta Timișul în faza națională a competiției KO.

Jucat după o perioadă mare de pauză pentru ambele formații din Liga a 4-a, meciul nu a avut deloc un ritm grozav. Totuși, Pobeda, nume care în limba bulgară înseamnă ”victorie”, a dominat clar jocul. După 0-0 la pauză, în minutul 48, Florin Olariu l-a faultat pe Dragoș Rusu, desemnea ulterior jucătorul meciului, în careu, iar Marius Sîrbu a transformat penalty-ul acordat. Diferența finală de scos a stabilit-o Valentin Grigore în minutul 57, cu un gol cu capul, după centrarea lui Eugen Ciocan.

Stări de rău de la căldură și situații hilare la schimbări

Căldura de la ora prânzului a generat ușoare probleme unor jucători. În fiecare repriză, câte un jucător de la ambele formații a avut un moment în care a acuzat o stare de rău, dar și-au revenit după ce au băut puțină apă. S-au acordat câte două pauze de hidratare pe repriză. Trebuie spus că schimbările au produs ceva problema. La UVT, Vlad Bura nu a avut numărul trecut pe raportul de joc pe tricou, deși a mers să îl și schimbe. Pe raport avea 20, iar odată a venit cu 14, apoi cu 18 pe spate. Bura este antrenor la Ghiroda și în iarnă, când a fost întrebat de licența sa insuficientă pentru Liga 3, a replicat că este absolvent de Drept și asta ar trebui să fie suficient.

De asemenea, Pobeda nu a mai făcut a treia schimbare. Dragan Babușcov voia să intre pe final, dar antrenorul-jucător Rafael Vasilcin nu l-a lăsat să intre. S-a lăsat chiar cu strigăte și cu certuri între coechipieri, fiind implicat și portarul Gyuri Stoianov, fostul antrenor de portari de la Ripensia.

Pobeda Dudeștii Vechi: Stoianov – Matei, Mirciov, R. Boboiciov, Tranculov, Briciu, Vasilcin, Ciocan, Rusu, Grigore, Sîrbu
Au mai intrat: T. Ciocani, Kalapis
Rezerve neutilizate: Babușcov, I. Ciovan, I. Boboiciov
Antrenor: Rafael Vasilcin

Universitatea de Vest Timișoara: Rusu, F. Olariu, Grunță, Hotca, Horcea, M. Olariu, Băban, Popa, Contescu, Vucea, Niță
Au mai intrat: Saizu, Pârjol, Pătrașcu, Bura
Rezerve neutilizate: G. Gakos, Dănilă, C. Bîzoi
Antrenor: Gabriel Bîzoi

”Bulgarii” sunt și actori buni

Antrenorul-jucător Rafael Vasilcin a spus că echipa s-a pregătit o lună pentru finală, pentru care se calificaseră deja din februarie, dinainte de pandemie.

”Le mulțumesc băieților, pentru că au fost exemplari. În aceste patru săptămâni ne-am pregătit de două-trei ori pe săptămână, am făcut tot posibilul în această pandemie să ne antrenăm, ca să ne ridicăm la nivelul acestei finale. Îi mulțumesc lui Marius Matei, care a decis să plece de la noi de la echipă după patru ani. Merge la el acasă, la Peciu Nou și îi mulțumesc pentru că a jucat astăzi. A venit să ne ajute. Ne-a fost frică de acest meci, deoarece știm că UVT este o echipă foarte bine pregătită. Vin din ligile inferioare, muncesc, se antrenează în fiecare zi. Mă bucur foarte mult că ne-am ridicat la nivel lor și nu le-am dat astăzi nicio șansă, Am avut și o bară, am avut două-trei ocazii, per ansamblu spun că ne-am apărat foarte bine, le-am închis spațiile. Am fost o echipă o echipă scurtă și ne-am urmărit scopul”, a spus Rafael Vasilcin.

Antrenorul-jucător a spus că cearta de la a treia schimbare, care nu s-a mai făcut a fost o ”regie” bine gândită. ”Nu ne-am certat. Am văzut că sunt peste noi în ultimele minute și am vrut un pic să distragem atenția, deoarece ei erau foarte concentrați, ne dominau. Noi nu am avut schimbări, am fost cam puțini pe banca de rezerve și un pic am vrut să le distragem atenția. A fost o tactică psihologică. Mai erau vreo 4-5 minute și dacă mai dădeau un gol erau pe val. 2-0 este foarte periculos. De când e fotbalul, e cel mai periculos rezultat”, a mărturisit ”bulgarul”.

Pe Hristo Stoiciov Arena sunt așteptați ”virușii verzi” în plină pandemie

Referitor la un adversar dorit, Vasilcin a spus că nu se gândește la Dinamo sau FCSB. ”Avem la Dudești jucători care au jucat la Liga 1, Liga 2, Liga 3 și fiecare vine la Dudești eu îi aleg în primul rând că sunt prietenii mei. Vrem să facem o echipă frumoasă și, bineînțeles, vrem să aducem o echipă de tradiție din România. Sper să și putem. Una e să vrei și alta e să poți. Nu contează, poate să vină și Sănătate Cluj! Vrem să ajungem cât se poate de departe, cum a fost și Ripensia, din Liga a V-a. Suntem o nație de bulgari puternici, arțăgoși. De 14 ani jucăm împreună și se vede treaba asta”, a explicat antremorul.

Beau răchie și nu se tem de COVID-19

Echipa a făcut testele PCR, iar Vasilcin spune că nu au avut emoții că cineva va fi pozitiv. ”N-am avut, fiindcă toată lumea mănâncă bine acasă. Majoritatea suntem de la țară, bem răchie, vorba aia. Suntem sănătoși. Din câte am observat, majoritatea care au probleme legate de coronavirus sunt cei care au și alte boli. Noi care suntem sportivi poate avem acest virus, dar nu ni se declanșează. Dar nu se știe niciodată”, a mai spus antrenorul echipei Pobeda Dudeștii Vechi.

UVT-ul speriată de finală, nu și de testele PCR

La UVT joacă Ionuț Vucea, fostul jucător de la ASU Poli. Fotbalistul a recunoscut că echipa sa nu a meritat victoria.

”Se pare că n-am înțeles că în meciurile acestea decisive într-o singură manșă va trebui să fim foarte inteligenți și să profităm la maximum de fiecare situaței de a marca, de fiecare posesie. Trebuia să ținem mai mult mingea, să pasăm mai mult, având ăn vedere media de vârstă a lor și faptul că noi suntem foarte tineri. Am intrat timorați și nu am putut mai mult. Acesta e adevărul. Asta e valoarea în momentul acesta. Nu ne place pentru că visam promvoarea în Liga 3, câștigarea Cupei României și mersul la Universitare. Am fost forțați să pierdem două și al treilea din cauza noastră pe teren. E o aventură plăcută, pe care o trăim. La teste am așteptat, au fost anumite neînțelegeri, ca oricare alți testați. Recoltările sunt amuzante. Te trezești cu bețele în nas și în gât”, a spus Vucea.

Deocamdată nu se știe când va începe faza națională a Cupei României.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-primei-etape-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-campioana-din-olt-a-castigat-la-masa-verde-accederea-in-cel-de-al-treilea-esalon-19141769

Anda DELIU 02 Aug. 2020, 16:41 Cupa României
Pe aceeași temă