FC Voluntari, egal cu echipa secundă a Rapidului

25 Aug. 2012, 20:06 Pregătiri, amicale

Atmosferă de sărbătoare la Voluntari. Micuța tribună a ilfovenilor este plină. Azi nu se gătește, azi îl vedem pe Pancone. Femei de toate vârstele, copii și nelipsita „galerie cu burtă” se pregătesc de meci, unii cu semințe, alții cu goarne și scaginea stadionului. Ce să faci… nu toți sunt microbiști.

Pancu, Burcă, Renan, Stefan Pereira, Apostol și noul venit Bilașco intră pe gazon. Aproape că e prima echipă a giuleștenilor. Reprezentanții micuței urbe pe teren nu au trac și încep partida în atac cu un pressing avansat care sufocă rapidiștii, pentru puțin timp. E greu de înțeles ce vor mai micii clubului din Grant, poate și din cauza formulei de joc atipice, un 3-3-3-1 de curtea școlii. Pe parcurs parcă totul se transformă într-un 3-4-1-2 care să-l avantejeze pe Bilașco.

Minutul 15 este cel care aduce prima ocazie importantă a meciului, Pancu recuperează un balon în flancul drept și șutează din unghi, paralel cu poarta însă. Pe dreapta e o pâine de mâncat, veteranul giuleștenilor speculează acest lucru și îi pasează prea tare lui Ciolacu. Jocul se mai temperează, Voicu scapă pe contraatac în două rânduri, dar este stopat de același căpitan al Rapidului, cu prețul unui galben. Feroviarii forțează tot mai mult, jucătorul meciului de până acum reușește o fentă ca în vremurile în care evolua pentru Beșiktaș, trimite o pasă perfectă în fața porții, iar Stefan Pereira îndeplinește o simplă formalitate. Atmosfera devine tot mai monotonă, pauze de hidratare fac doar cei din iarbă, domnii din tribună se hidratează prin tăcere.

Trei minute mai târziu se restabilește egalitatea, Spătaru scoate din joben o centrare perfectă, portarul Drăghia ezită și respinge mingea în față, balonul ajunge la Dinu și trimite la colțul scurt.

După pauză, Iulian Apostol își preia rolul de creator, uneori driblând în exces spre exasperarea lui Renzo Rossi, dar este iertat pe final, atunci când execută un corner pentru bara din doi metri a lui Pereira. Cu cinci minute înainte de sfârșitul timpului regulamentar, „Mucles” centrează frumos o minge spre Ovidiu Burcă, fundașul central lovește cu capul și mingea este plouată în ațe. Poate Sabău își întoarce fața spre ei.

Tabela este închisă în prelungiri, Rapidul se apără de atacurile în valuri ale Voluntariului. Petru Gabriel execută o lovitură de colț la care se întinde spectaculos Ghirie și lovește cu capul printre apărarea obosită a „alb-vișiniilor”. Meciul se termină cu o remiză prietenească, care mulțumește pe toată lumea.

FC Voluntari: Dănciulescu – C. Ungureanu, Ir. Voicu, Banu, Isac – Spătaru, Ghidia, Anghel, Dinu – A. Voicu, R. Ioniță; Au mai evoluat: G. Petru, Palamariu, Pacinschi, Racu, Ghirie, Cordu, Busuioc, Ghiță, Toader și Peteleu.

Rapid II: Drăghia – Dăescu, Burcă, Păun – Ciolacu, Apostol, Coman, Roman – Pancu – Stefan Pereira, Bilașco; Au mai evoluat: Adrian Grigore, Stanca, Florea și Matei.

Articol scris de George NISTOR
Foto: Marius ANGHEL

25 Aug. 2012, 20:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă