Meci-eveniment la Drăguș! Vine „Lordul Jean”!

30 Jun. 2012, 10:45 Ligi județene

Mâine dimineață, la Drăguș, în sud-vestul Țării Făgărașului, va avea loc un inedit spectacol fotbalistic. Sătenii din localitate vor avea șansa să vadă pe viu o echipă de Liga I, în speță Gloria Bistrița. Prilejul cu care echipa lui „Tata Jean” va face deplasarea în mica așezare brașoveană îl constituie inaugurarea noului stadion din Drăguș, pe care își dispută meciurile echipa din localitate, Săgeata.

Ocupantă a locului patru în Liga a V-a Brașov, seria Vest Făgăraș, gruparea din Drăguș a fost fondată în 1984. De-a lungul timpului, la Săgeata au evoluat o serie de foști divizionari A precum Nicușor Bucur, Folbert, dar și Vasile Lăcătuș, fratele celebrului fotbalist Marius Lăcătuș. De menționat, că în istoria ei de aproape 30 de ani, micuța echipă brașoveană a mai disputat amicale cu echipe din eșaloanele superioare, cum ar fi Forex, Inter Gaz sau Tractorul Brașov.

Au apărut laCooperativa Agricolă de Fotbalde pe TVR2!

Toamna anului trecut a adus o premieră inedită pentru clubul al cărui președinte este Traian Stanimir. În urma unui concurs național Săgeata Drăguș și-a câștigat dreptul de a apărea la televizor, pe TVR „, în cadrul emisiunii „Cooperativa Agricolă de Fotbal”, realizate de Marian Olaianoș și Marius Mitran. Partida de mâine va avea loc începând cu ora 10:30. Arbitrul acestei întâniri va fi Robert Dumitru, urmând ca lovitura de începere să fie dată de Ionel Ganea.

Prezentarea localității Drăguș

Drăgușul este situat în depresiunea Făgărașului, la poalele Munților Făgăraș, în partea de nord a acestora, fiind amplasat la 24 de km vest de municipiul Făgăraș și la 8 km est de Victoria. Comuna Drăguș este formată numai din localitatea Drăguș, cu tot terenul agricol și forestier aparținător. Istoricul localității și al locuitorilor se pierde în negura timpurilor. Pănă în secolul al XIV-lea, drăgușenii erau cu toții oameni liberi, principala ocupație fiind agricultura si păstoritul. In secolul al XVII-lea dovezile istorice arată că Țara Oltului aparținea principilor de Transilvania.

În 1765 sub domnia Mariei Tereza au fost înființate regimentele grănicerești care aveau rolul de a apăra granița de sud-est a Imperiului Habsburgic. Boierilor din Drăguș si cătorva iobagi li s-a conferit un nou statut, acela de soldat grăniceresc, statut care le-a adus o serie de recompense din partea puterii, dar nu i-a scutit de obligațiile materiale față de stăpănire.

Anul 1929 este considerat, pe drept cuvânt, un moment important în istoria comunei. Atunci, Drăgușul a devenit obiect de studiu pentru profesorul Dimitrie Gusti și echipa sa de de sociologi, ce au studiat atent modul de viață, obiceiurile și portul popular renumit pentru coloristica aparte.


Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Săgeata Drăguș
Info: Primăria Drăguș

30 Jun. 2012, 10:45 Ligi județene
Pe aceeași temă