Reprezentanții autorităților locale și județene timișene au vorbit ieri și despre infrastructură și planurile pe termen mai lung cu sportul din Timișoara. Primarul Nicolae Robu a declarat că administrația are în plan construirea unui stadion și a unei săli polivalente la standarde moderne.
Actualul stadion „Dan Păltinișanu” a fost construit în urmă cu aproape 50 de ani și a trecut prin mai multe etape de renovare, dar s-a aflat în paragină în urmă cu zece ani, lucru pe care-l riscă și acum dacă nu e întreținut.
„Am avut în proiectul nostru de candidatură să construim un nou stadion. Nu numai că nu vom lăsa să intre în paragină ce avem ci vrem să creăm o infrastructură la nivelul orașului. O sală polivalentă cu 15 mii de locuri, un bazin olimpic, un stadion, pe lângă toate celelalte pe care le are Universitatea Politehnica: o sală de 2.500 locuri, cu două bazine semiolimpice, terenuri de tenis, fotbal, cu nocturnă, terenuri de hanbal, baschet, tot ce există”, a spus Robu.
Planuri pe termen lung cu Poli
Autoritățile spun că deși se vrea promovarea cu Poli din primul an, obiectivul poate fi amânat. „Asigurăm financiar promovarea în Liga I și vom căuta suport complementar celui public pentru a face performanță la vârf”, a adăugat primarul Timișoarei. „E nevoie de trei-patru ani să stabilizăm echipa. Dacă rămânem anul acesta în B discutăm de visul frumos să promovăm în A. Și dacă nu promovăm nu ne putem arunca în Bega, vom insista să promovăm peste doi ani”, a spus și Titu Bojin, președintele CJ Timiș.
„Vom încerca să salvăm imaginea, că ne vom chema Poli, că ne vom unfica cu Recașul… cu Chișinău, Baia Mare, Tulcea, București, sunt detalii care nu au rost”, a concluzionat Bojin, lăsând loc unor interpretări.
Vor fi afectate celelalte sporturi?
Întrebați dacă investițiile în fotbal ar putea afecta celelalte sporturi susținute de la bugetul local, edilii lasă să se înțeleagă că unele grupări vor avea parte de tăieri dacă nu au avut performanță.
„În mod normal nu ne propunem să afecteze alte sporturi, pentru că ne place și baschetul și hanbalul și alte sporturi, dar în general trebuie să fim corecți, gestionăm cât putem”, explică Robu.
„Nici noi nu știm care va fi bugetul anul viitor, la echipele cărora le-am dat bani și nu au avut performanță, reașezăm sumele, asta nu înseamnă că lăsăm sportul la o parte pentru fotbal. Vom găsi surse suplimentare”, a afirmat la rândul său Titu Bojin.
Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)