Silvan Toma: „Promovarea s-a ratat în tur”

29 May. 2012, 15:55 Stiri
Silvan Toma:** „Promovarea s-a ratat în tur

La Hunedoara, ratarea promovării cu o etapă înainte de finalul campionatului nu este motiv de resemnare. Deși încă nu a renunțat în totalitate la ideea de a duce Hunedoara în Liga a II-a încă din campionatul viitor finanțatorul lui Fotbal Club, Silvan Toma (foto) admite eșecul sportiv cu bune și rele.

Într-un interviu acordat pentru Ziarul Hunedoreanului, președintele Consiliului Director al FC Hunedoara admite că promovarea a fost compromisă încă din prima parte a campionatului, explică situația jucătorilor și totodată îl confirmă în post pe antrenorul Remus Steop. Toma dezvăluie și care este condiția care îl va determina să continuue investiția financiară în FC Hunedoara și sezonul viitor.

– Domnule Toma, v-ați împăcat cu ideea că FC Hunedoara a ratat obiectivul?
– Da… În ciuda eforturilor pe care le-am făcut, mai ales în retur, trebuie să admit că echipa a ratat promovarea pe plan sportiv. Eu mi-am dat interesul și am dorit enorm ca FC Hunedoara să urce în Liga secundă chiar din acest an însă se pare că nu a fost deajuns. Nu renunț la visul meu… Voi încerca să găsesc o altă modalitate pentru ca FC Hunedoara să evolueze încă de sezonul viitor în Divizia B. Dacă nu voi reuși nici așa o vom lua de la început la toamnă.

„Hunedoara are cel mai tare lot din C5”

– Unde credeți că s-a pierdut promovarea, unde s-a greșit?
– În tur. Punctele pierdute în prima parte a campionatului s-au dovedit a fi foarte importante în atingerea țelului nostru. Strategia noastră nu a fost cea bună de la început. Totuși, rămân cu satisfacția grupului puternic și valoros de jucători pe care am reușit să îl formez la Hunedoara și a faptului că am echilibrat situația financiară a clubului: salariile sunt plătite la zi și nu avem nicio datorie față de furnizorii.

20 de puncte a piedut FC Hunedoara în tur dintre care nouă „acasă”

– Apropo, ce se va întâmpla cu lotul de jucători?
– Eu cred că jucătorii își doresc să continuue la Hunedoara în contextul în care cu toții au fost tratați cu seriozitate și s-au simțit respectați aici. Însă, noi adică eu și antrenorul Remus Steop vom decide pe cine vom păstra și cine va pleca. Aștept opiniile antrenorului.

– Să înțelegem că îl confirmați în post pe Remus Steop și pentru campionatul viitor?
– Da! Sunt adeptul continuității iar rezultatele bune obținute de echipă sub comanda lui Remus Steop m-au determinat să îi acord încrederea cuvenită în continuare.

– Ce urmează să se întâmple pe plan fotbalistic la Hunedoara? Veți continua să investiți la FC Hunedoara?
– Nu fac un secret din faptul că în decizia mea de a susține financiar FC Hunedoara și în sezonul viitor va conta enorm de ceea ce se va întâmpla la alegerile locale de pe 10 iunie. Dacă va fi continuitate la conducerea Consiliului Județean Hunedoara categoric voi continua să mă voi implic financiar la FC Hunedoara.

3 antrenori a avut FC Hunedoara în actualul campionat: Eric Lincar, Aurel Șunda și Remus Steop

Articol scris de Sami Tamaș

29 May. 2012, 15:55 Stiri
Pe aceeași temă