CSMS Iași cere arbitru de Liga I cu Delta Tulcea

21 Mar. 2012, 08:48 Campionat
CSMS Iași cere arbitru de Liga I cu Delta Tulcea

În dorința de a convinge Comisia Centrală Arbitri de necesitatea trimiterii la derby-ul de sâmbătă, din Copou, din etapa a XVII-a a Seriei I din Liga a II-a, un „cavaler” experimentat, conducerea CSMS îi înaintează astăzi un memoriu președintelui Ion Crăciunescu. Acolo, președintele executiv Florin Prunea sesizează nu mai puțin de opt erori grave, toate în defavoarea echipei lui Ionuț Popa, la debutul în sezonul de primăvară, de pe terenul echipei secunde a clubului bucureștean Dinamo (scor 0-0).

Conștienți de miza derby-ului cu Delta Tulcea, o contracandidată la ocuparea celui de-al doilea loc ce duce în elită, oficialii divizionarei secunde ieșene încearcă să evite experimente eșuate în privința arbitrajului la un meci care poate decide într-o oarecare măsură soarta promovării. Motiv pentru care amintesc Comisiei Centrale prestația de acum patru zile a Iulian Călin, din comuna ilfoveană Ștefănești, care a oficial meciul CSMS de la Dinamo II și în care îl acuză pe tânărul arbitru că ar fi comis nu mai puțin de opt greșeli flagrante împotriva ieșenilor.

„Urmează o partidă foarte-foarte importantă, al cărei deznodământ trebuie stabilit doar pe teren, iar pentru asta cerem atenția cuvenită. Și nu ne îndoim că șefii arbitrilor nu vor trimite la Iași fluierași experimentați pentru sâmbătă, deoarece nu este corect să se facă mai multe experimente nereușite pe spatele unei candidate certe la urcarea în Liga I, așa cum este gruparea noastră”, a spus ieri șeful executivului din Copou, Florin Prunea, care astăzi îi va înainta un memoriu lui Ion Crăciunescu, pentru a-i prezenta erorile grave comise împotriva ieșenilor la debutul în retur: „Păi Nițu l-a lovit pe Milea cu cotul în gură de i-a umplut fața de sânge, mijlocașul nostru fiind nevoit să părăsească mai apoi terenul, iar dinamovistul nu a încasat decât cartonaș galben. Dar au existat multe erori extrem de grave. Nu este deloc în regulă așa ceva, și nu mai suntem dispuși să mai tolerăm astfel de arbitraje, cu atât mai puțin în derby-uri”.

Dacă rezultatul și prestația din prima repriză a meciului cu Dinamo II i-au nemulțumit pe responsabilii CSMS, la partida cu tulcenii revin trei dintre cei patru absenți de la București – Cl.Tudor, Gado și Vladu, ultimii doi pregătindu-se normal încă din prima zi a săptămânii, după problemele medicale cu care s-au confruntat în ultima perioadă.

Adversarul de sâmbătă al formației lui Ionuț Popa are un nou șef al băncii tehnice, Gigi Mulțescu, care a condus ieri după-amiază și primul antrenament la Tulcea, după ce l-a înlocuit pe Cristi Dulca, ultimul demisionând în urma eșecului cu Callatis Mangalia.

„Am urmărit înregistrarea meciului de la Dinamo II și am rămas uluiți de greșelile descoperite, și culmea!, toate într-o singură direcție. Arbitrul ar fi trebuit să elimine cel puțin doi jucători de la Dinamo II, în timp ce nouă ne-a refuzat un penalty clar, pentru henț în careu. O candidată certă la promovare nu mai poate accepta experimente, cu atât mai mult în derby-uri”
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

sursa: Evenimentul

21 Mar. 2012, 08:48 Campionat
Pe aceeași temă