„Deocamdată sunt mulțumit, dar să vedem ce va fi la meciuri de pregătire”

02 Feb. 2012, 11:30 Pregătiri, amicale

Din 23 ianuarie și pănă în 4 februarie, FC Maramureș Universitar Baia Mare se află în cantonament la Ocna Șugatag. Un lot de 29 de jucători au antrenorii Romulus Buia și Ciprian Dorobanțu la dispoziție în stagiul de pregătire centralizată. Duminică, în Sighet, băimărenii au avut primul meci de pregătire din 2012, disputat în compania echipei Olimpia Satu Mare (Liga a treia). Victoria a revenit echipei băimărene cu 2-1, golurile FCMU fiind înscrise de Cristi Daminuță (din penalty) și Milian Urs. În cantonamentul din Ocna Șugatag, antrenorul pirncipal Romulus Buia a mărturisit ce l-a deranjat în tur la echipa sa și ce speră pentru retur.

„A fost o vacanță prea lungă, terminând campionatul la începutul lui decembrie și începând pregătirile în 16 ianuarie. A fost o vacanță lungă, dar încet -încet am revenit la normal. Am readus jucătorii în grafic și cu greutatea, și cu condiția fizică. Deocamdată sunt mulțumit că aleargă bine, că se pregătesc bine, dar să vedem ce va fi la meciuri de pregătire, pentru că degeaba alergi și ai o condiție fizică bună dacă nu poți să-mi arăți că poți să joci, că poți să fii titular”, a analizat Buia lotul avut la dispoziție. „Postul pe care am avut probleme în tur a fost cel de atacant: cei doi fiind accidentați nu am mai avut atacanți și am mizat doar pe Deac. Nu a fost de ajuns, el fiind un debutant venit de la grupele de copii direct în Liga a doua. Sperăm să nu mai avem parte de accidentări pentru că lotul este valoric egal cu cel din tur”, a mai spus antrenorul principal, care a mărturisit că speră ca venirea lui Daminuță pentru acest retur la echipa sa să fie de bun augur.

Băimărenii au obținut patru victorii și au bifat patru egaluri în tur. Acumulând 16 puncte, ei ocupă locul 11 în clasament. Au înscris 20 de goluri, Dragoș, Roman, Gego și Bota fiind principalii marcatori, cu câte trei reușite. FCMU a primit 22 de goluri. „Acum, în loc să „stăm la caldură”, cum se spune, la adăpostul unui loc mai bun, trebuie să luptăm să nu retrogradăm pentru că suntem aproape de retrogradare. Păcat, se putea mai mult, dar am tratat unele meciuri mai ușor, dat fiind și lotul foarte tânăr. Sperăm ca jucătorii să învețe din aceste meciuri pe care le-au pierdut. Am avut unele meciuri în care, dacă eram puțin mai atenți, puteam obține cele trei puncte. Dar asta este fotbalul, de aceea este așa de frumos”, a spus Romulus Buia.

Privind spre retur, antrenorul principal al echipei băimărene și-a făcut deja calculele pentru evitarea retrogradării: „Este bine că avem multe ocazii, că jucăm un fotbal frumos, dar dacă vom fi mai atenți la finalizare și vom finaliza mai mult, cred că vom urca în clasament. Ați văzut și în tur: am luat puncte de unde nu ne așteptam și am cedat altele ușor. Cam așa va fi și în retur. Sperăm să câștigăm mai multe meciuri acasă: dacă vom câștiga cinci meciuri acasă și mai scoatem două egaluri, suntem salvați”.

Invitat să formuleze care este cea mai acută problemă cu care se confruntă echipa sa, Buia a declarat: „Am vrea să fie cineva lângă Dan Hotico, să ajute această echipă. Am vrea să avem un teren de antrenament bun, pentru că acum, după cantonament, nu știm dacă vom găsi teren pentru antrenament. Asta zic eu că este o problemă primordială pentru echipa FC Baia Mare: un teren de antrenament!”

FCMU are programat următorul amical joi, 2 februarie, tot cu o formație de liga a III-a, FC Zalău: partida va începe la ora 11.00 și se va disputa tot la Sighetu Marmației.

Sursa: eMaramureș

02 Feb. 2012, 11:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă