Ieșenii, nerăbdători să înceapă campionatul

18 Aug. 2011, 15:52 Liga 2
Ieșenii,** nerăbdători să înceapă campionatul

Cu două zile înainte de începerea campionatului, optimismul este la el acasă în Copou. Jucătorii și antrenorii spun că echipa este gata de start și sunt nerăbdători să joace primul meci al sezonului, cu Dinamo II București. Antrenorul Marius Baciu a făcut un apel la jucători să dea dovadă de concentrare pe toată durata campionatului, afirmând că toate meciurile trebuie tratate cu seriozitate.

„Sperăm să fim concentrați încă de la începutul campionatului, de sâmbătă și până la final. Nu contează cu cine vom juca, important este ca băieții să dea dovadă de concentrare în toate partidele. Sunt convins că băieții sunt conștienți de ce ne așteaptă și sper să fie foarte motivați la debut. Perioada de pregătire a fost destul de lungă, se simte nerăbdarea jucătorilor de a începe meciurile oficiale, cele pe bani și pe puncte. Suntem nerăbdători să începem și sperăm să o facem cu dreptul, chiar în fața propriilor suporteri”, a spus Marius Baciu.

În ceea ce privește adversarul de sâmbătă, tehnicianul a atras atenția că nu va fi un meci ușor. „Este un meci de debut, iar ca la fiecare început este greu. Avem în față o echipă satelit a lui Dinamo, cu jucători tineri care vor încerca să facă pasul la echipa mare, să confirme, de aceea spun că nu va fi deloc ușor. Eu am însă încredere în băieți și sunt ferm convins că echipa va arăta altfel decât la ultimul meci amical”, a spus Baciu.

Onofraș: „Suntem pregătiți și motivați să începem campionatul”

Mijlocașul Marius Onofraș a afirmat că echipa este pregătită de start și motivată să bată pe Dinamo II. „Suntem gata de start, pregătiți și motivați să obținem primul succes. E un nou început și sperăm ca la final să ne bucurăm cu toții pentru promovare. Fac un apel la publicul ieșean să vină la stadion, pentru că avem nevoie de susținere. În ceea ce mă privește, sunt apt de joc, dar din punct de vdere fizic mai am nevoie de două săptămâni pentru a ajunge la o formă optimă care să-mi permită să duc un meci întreg”, a spus Onofraș.

Lot mai bun decât în sezonul trecut

La rândul său, căpitanul ieșenilor, Claudiu Tudor, este convins că lotul este mult îmbunătățit valoric față de anul trecut, dar afirmă că acest lucru trebuie demonstrat în teren. „Față de anul trecut, lotul este mai bun din punct de vedere valoric. Acest lucru trebuie să-l demonstrăm însă pe teren. Degeaba avem pe hârtie un lot bun, jucători cu nume, dacă nu se vede și pe teren. Atmosfera în vestiar este bună, dar atmosfera este dată și de rezultate. Dacă vom avea rezultate și echipa va merge, atmosfera va fi întotdeauna bună”, a spus Tudor.

Ieșenii susțin Steaua

Atât antrenorul Marius Baciu, cât și Marius Onofraș, ambii foști jucători în Ghencea, dar în perioade diferite, sunt de părere că Steaua va trece de ȚSKA Sofia și se va califica în grupele Europa League. Baciu și-a amintit că a jucat și el într-o dublă cu sofioții, în urmă cu 14 ani, Steaua obținând atunci calificarea cu scorul general de 5-3.

„Steaua a însemnat mult pentru mine în carieră și vreau să se califice. Acum 14 ani am jucat și eu o dublă cu ȚSKA Sofia când eram la Steaua și am trecut de bulgari după 3-3 acasă și 2-0 în deplasare. Sper să se repete istoria și acum. Șin și cu Vasluiul în Europa League, pentru că Viorel Hizo m-a promovat în prima ligă, dar și cu Gaz Metan Mediaș, orașul meu natal. Eu sper ca toate echipele să se califice mai departe și cred că toate au șanse”, a spus Baciu. Onofraș este și el de părere că Steaua poate accede în faza grupelor.

„Chiar dacă nu am jucat foarte mult la steaua, le țin pumnii foștilor colegi și sper să se califice în grupe”, a spus Ono.

Articol scris de Narcis Pohoață

18 Aug. 2011, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă