S-au antrenat cu gândul la Liga a II-a

20 Jul. 2009, 18:02 Liga 3
S-au antrenat cu gândul la Liga a II-a

ACU Arad a băgat deja cinci zile de acumulări fizice la Moneasa. Sub comanda trioului Bogoșel – C. Roșca -Țamboi, supervizat de Geta Onu, lotul studenților de la „Goldiș” lucrează de la intensitate maximă la poalele Munților Codru Moma. Fotbaliștii au parte de câte două ședințe de pregătire zilnice, excepție făcând ziua de sâmbătă, când elevii lui Bogoșel au primit liber la ștrandul din stațiune. „Eu sunt foarte mulțumit de cum se muncește la Moneasa. Am un lot numeros, dar mai am nevoie de fotbaliști”, a recunoscut tehnicianul de la ACU.

 

 

În cantonamentul de la Moneasa au fost deplasați următorii fotbaliști: Pășcălău, Rusu, N”Doye (Salonta) – portari, Aldea, Filaret, Ochiu, Olariu (UTA), Ruja, Miculescu, Coca (Salonta), Nicolau, Lupu (junior, Salonta) – fundași, Onu, Petrescu (Salonta), Negrita, Novacovici, Roșca, Mihăilă (Moldova Noua), Bota, Găldeanu – mijlocași, Bencze (Salonta), Siminic (Motru), Țârlea – atacanți. În afara lotului au fost lăsați Dănuț Mițiți și Gabi Turcaș. Primul are nevoie de un repaus de două săptămâni, deoarece nu i-au ieșit analizele medicale la parametrii normali, iar Turcaș va trebui să urmeze un program de recuperare la cot, după ce a suferit o intervenție chirurgicală. „Ambii mi-au spus că vor să se antreneze și să vină la Moneasa. Nu le-am permis, deoarece nu au viza medicală. La câte se întâmplă acum în fotbal chiar nu are rost să risc. Eu răspund, la urma urmei, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva rău”, a declarat Costel Bogoșel.
 

 

Au început la Dezna și vor termina la Moneasa

 

Gruparea studențească și-a început antrenamentele pe terenul de la Dezna dar face alergări pe traseele din comună. La finalul săptămânii trecute, după un scurt-circuit cu primarul Terentie Condea, arădenii au primit acceptul să se antreneze pe terenul de la Moneasa. Tot la baza cochetă din Moneasa vor încheia și cantonamentul, urmând ca joi să revină în Arad, zi când vor disputa în nocturnă un joc de verificare cu FCM UTA.
 

 

Răceală între Geta Onu și Ionuț Popa
 

 

FCM UTA a fost cazată, după cum se cunoaște, la Hotel Parc, iar ACU la stabilimentul condus de Nicoară Creț, Hotel Moneasa. Dacă fotbaliștii ambelor grupări s-au mai intersectat în stațiune, nu același lucru se poate spune despre Ionuț Popa și Geta Onu. Relația dintre cei doi este una glaciară, după discuțiile aprinse la partida directă din tur. „Eu nu am nimic de împărțit cu Ionuț Popa. El e antrenor, iar eu sunt președinte de club. Nu prea am avea ce să ne vorbim. Eu pot discuta cu Dorin Stana sau Giovani Cantazariti. Dacă domnul Popa vrea să vorbească cu mine nu e o problemă. Dar eu nu am ce să-l sun sau să merg la o cafea la hotelul unde sunt cazați utiștii”, a spus Geta Onu. Cert este că, în singura zi când cei doi s-au intersectat, la terenul din Moneasa, nu au schimbat nici măcar două vorbe.
 

 

Concurență pentru Filaret
 

 

Richard Filaret a fost unul dintre fotbaliștii care a bifat cele mai multe prezențe în campionatul trecut. Juniorul arădean a absentat doar o dată din formula de bază, când Bogoșel l-a „forțat” pe Zoran Novacovici. Pentru a exista o concurență și mai mare pentru postul de… junior în echipă, Geta Onu l-a adus de la Salonta pe Lupu. Acesta evoluează tot ca fundaș stânga, la fel ca și Filaret, iar meciurile de verificare vor arăta dacă poate mai mult decât arădeanul. Un alt junior care forțează titularizarea este Ruja. Venit de la UTA, fotbalistul arădean a arătat la Moneasa că are calități și ambiție de a nu freca banca de rezerve.
 

 

„Nicolau, un caracter de fotbalist”
 

 

Geta Onu a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Marian Nicolau. Fundașul venit de la Cetatea Suceava va juca și în sezonul viitor la ACU, indiferent în ce eșalon va evolua echipa. „Am rămas plăcut impresionată de atitudinea lui Nae (Nicolau-n. red). Mi-a spus că rămâne la echipă, indiferent în ce divizie vom juca. A recunoscut, și asta m-a impresionat foarte mult, că și el a contribuit la retrogradarea echipei și are o datorie morală față de mine, care am avut încredere în el, și față de ACU”, a declarat președintele executiv de la ACU.
 

 

Vor mai veni fotbaliști în probe
 

 

Situația lotului de fotbaliști este încă neclară. Jucătorii aflați în probe vor mai fi testați în următoarele jocuri de verificare și, în funție de randamentul lor și a unei discuții finale cu Marius Vizer, se va lua o decizie. Certe sunt, deocamdată, doar plecările lui Balaci, Luca, Lung, Drăgan, Viorel Gheorghe, Paina, Mușuroaia și Radu Andone. „Mai avem timp să ne decidem asupra lotului. Mai sunt fotbaliști care doresc să vină la ACU. Vom vedea în perioada următoare, când vom coborî de la munte”, a recunoscut Geta Onu.
 

 

Pășcălău și Bota au vrut să plece
 

 

Geta Onu a spus că doi fotbaliști aflați sub contract cu ACU au dorit să plece. Cei doi sunt cei care au avut evoluțiile cele mai bune în campionatul trecut, Bota și Pășcălău, chiar dacă, cu ei în echipă, ACU a retrogradat. „Au venit amândoi l-a mine și mi-au spus că au oferte și vor să plece. Când am adus discuția la bani au bătut în retragere. Pășcălău a vrut să plece pentru 2000 de euro. Cum să pleci de la ACU pe o asemenea sumă? La ACU ți-ai făcut o cotă. Mai ales Pășcălău, care știe el cum a ajuns la echipă și câte meciuri a apărat la Ineu și la Macea”, a spus Geta Onu. „Nu mă împotrivesc unui transfer a lui Pășcălău, nu voi cere 50.000 de euro cum am spus la un moment dat, dar nici gratis nu va pleca”, a concluzionat Geta Onu. Altfel, deși a solicitat simbolica sumă de 5000 de euro pentru transferul lui Cristian Luca la FCM Târgu Mureș, se pare că Geta Onu îl va lăsa gratis la gruparea care și-a fixat ca obiectiv promovarea. „Să-l văd odată plecat de la echipă”, a spus Geta Onu.
 

 

Mai speră să joace în Liga a II-a
 

 

Geta Onu încă nu a scăpat de cele două probleme. Prima este cu Federația Română de Fotbal, care, prin Comisia de Disciplină, i-a aplicat o amendă de 3 miliarde de lei vechi și o suspendare pe o perioadă de șase luni, iar cea de-a doua cu justiția românească, care a trimis-o în judecată sun acuzarea de trafic de influență. Cu toate acestea, președintele executiv spune că va fi achitată de ambele instanțe, atât cea sportivă, cât și cea penală. Mai mult, Geta Onu este încrezătoare că echipa va evolua tot în Liga a II-a, cu toate că a retrogradat la finalul sezonului. „Nu are ce să îmi facă Comisia de Recurs și nici Tribunalul Oradea. Sunt nevinovată. Noi ne dorim să jucăm tot în Liga a II-a. Deocamdată sunt zvonuri că unele echipe nu vor și nu nici nu pot evolua în acest eșalon. Cel mai probabil, în 5 august, când va avea loc ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, se va cunoaște cu exactitate în ce ligă vom juca din toamnă”, a concluzionat Geta Onu.
 

 

Bogoșel, doar antrenor
 

 

Costel Bogoșel pare decis să își pună ghetele în cui. Ocupat cu pregătirea fotbaștilor, antrenorul nu mai se antrenează cot la cot cu jucătorii. Totuși, Bogoșel a participat la unele ședințe de pregătire și în calitate de… jucător. Cert este că, pe postul de fundaș central, nu sunt prea multe soluții, Eugen Miculescu, Bogdan Aldea și Marian Nicolau fiind fotbaliștii care luptă pentru cele două locuri „eligibile” de titulari.
 

 

Febră de la „broscuțe”
 

 

La mijlocul cantonamentului, unii fotbaliști se plâng de febră musculară. Printre aceștia se află și Marian Nicolau. Masivul fundaș de la ACU spune că a contactat o febră musculară în urma exercițiilor de sărituri ca broasca. „Am o febră musculară la coapse, după exercițiile de sărituri ca broasca. Nu am mai făcut astfel de exerciții de foarte mult timp. Trebuie să recunosc că nu a fost ușor”, a spus jucătorul adus de la Cetatea Suceava.
 

 

Articol scris de Daniel Berar

20 Jul. 2009, 18:02 Liga 3
Pe aceeași temă