Reunire cu mulți absenți la Târgu Mureș

06 Jul. 2009, 16:19 Seria 2
Reunire cu mulți absenți** la Târgu Mureș

Astăzi s-a reunit lotul divizionarei secunde FC Municipal Târgu Mureș, ocupanta locului trei în sezonul trecut al seriei a doua.

 

Sub conducerea antrenorului principal Cosmin Bodea au efectuat un prim antrenament 18 jucători, mulți fiind învoiți până mâine (Stere, Luput, Cr. Pop și altii) sau chiar până miercuri (Gego, revenit după accidentare, își susține lucrarea de licență la facultate). Mâine și miercuri este programată vizita medicală, apoi, până luni, 13 iulie, FC Municipal se va pregăti la baza sportiva „Week-end” din Târgu Mureș (la cea proprie se efectuează în prezent ample lucrări de modernizare, inclusiv la nivelul gazonului).

 

Sâmbătă este preconizat întâiul joc-test împotriva unei echipe muresene de divizia C sau, în cel mai rău caz, un meci-școală.  Luni, FCM va pleca într-un cantonament la Predeal. Până la 25 iulie, gruparea mureșeană va disputa 4 partide de verificare în compania Gloriei Bistrița (de două ori), Politehnicii Iași (ambele din Liga I) și Stelei II București (nou promovată în Liga a II-a).

 

La 25 iulie jucătorii revin la Târgu Mureș, unde se vor antrena până la 29 iulie când vor face deplasarea la Oradea pentru a participa la un turneu amical, alături de FC Bihor (Liga a II-a) și, probabil, Debrecen (campioana Ungariei).

 

Ultimul meci amical se va disputa în jurul datei de 8 august, acasă sau în deplasare, în funcție de tragerea la sorți a țintarului campionatului.

 

În ceea ce privește noutățile survenite, noul președinte al FCM-ului este domnul Alex Krenek (ex-conducătorul lui Lotus Băile Felix). Cu echipa se pregătesc, deocamdată, Bogdan Pereș (fost la Arieșul Turda), Rareș Vârtic (Mureșul Deva) și Karda Attila (revenit de la Avântul Reghin), dar și o serie de juniori foarte talentați de la Centrul propriu de copii și juniori (mai ales că Viorel Saim și Dragos Benga, folosiți sezonul trecut, au depășit limita de vârstă a junioratului).

Au plecat Ciprian Botoșer (revenit la Gloria Bistrița), Mircea Oltean (contract scadent, Universitatea Cluj), Liviu Antal (la final de contract, Oțelul Galați).
Se negociază cu Gloria Bistrița prelungirea împrumuturilor lui Călin Târnăvean, Lucian Turcu și Kenan Ragipovici și cu Gaz Metan Mediaș pentru Cosmin Vancea.
De asemenea, trei dintre jucătorii de baza ai FCM-ului, aflați la final de contract, Adrian Gongolea, Cristian Lupuț și Mihai Stere, și-au prelungit cu un an angajamentul.
 

 

Articol scris de Vlad Mihai Amariei

06 Jul. 2009, 16:19 Seria 2
Pe aceeași temă