Ionuț Popa mizează pe tineret

27 May. 2009, 00:30 Seria 2
Ionuț Popa mizează pe tineret

Ionuț Popa a anunțat că va oferi șanse, în ultimele trei runde ale sezonului, unor jucători tineri, astfel că Bujor, Gornic, Polgar, Copil sau Leucuța pot avea ocazia să lege câteva meciuri în formula de bază

Ieșită din calculele retrogradării, UTA a început deja, în meciul cu CFR Timișoara, să-și ruleze lotul de jucători, tehnicienii mizând pe câțiva fotbaliști care n-au apucat să evolueze constant de-a lungul returului. Dacă în confruntarea de sâmbătă, infuzia de tineret a fost oarecum forțată, ținând cont de problemele de efectiv ale echipei, începând de la partida cu Câmpia Turzii este de așteptat ca Ionuț Popa, Roland Nagy și Dan Țapoș să provoace schimbări serioase în formula de start.
Tehnicienii Bătrânei Doamne nu i-au putut utiliza sâmbătă, împotriva celor de la CFR Timișoara, pe Mârne, Toc, Văsâie, Nădăban, Țucudean, Edson, accidentați sau suspendați, iar Drida a intrat neferăcut din cauza accidentării lui Jăpălău, care a suferit o afecțiune de ordin muscular.
 
 
 
Ocazii pentru Bujor
Pentru meciul de sâmbătă, cu Mechel Câmpia Turzii, antrenorii UTA-ei pregătesc destule schimbări, mai ales că evoluția unor jucători în meciul cu CFR Timișoara au provocat nemulțumiri tehnicienilor. Există posibilitatea ca Marius Mârne să fie recuperat pentru meciul de la Câmpia Turzii. Cu toate acestea, este foarte posibil ca juniorul Cătălin Bujor să beneficieze în continuare de încrederea tehnicienilor. N-a avut un meci foarte greu împotriva echipei CFR Timișoara, dar tânărul portar a avut o evoluție curajoasă, cu două-trei intervenții bune, și fără vină la golul marcat de bănățeni.

Pascariu și Pocuca – ok. Șanse pentru Olariu și Goric?
În centrul defensivei, UTA deja are doi jucători tineri, în plin rodaj. Pascariu (21 de ani) și Pocuca (23 de ani) au dus greul returului în zona centrală. Având în vedere lipsa lor totală de experiență la nivelul eșalonului secund, prestațiile celor doi fundași centrali utiști pot fi catalogate drept constant bune, ambii reușind să impresioneze plăcut.

 

În schimb, pe flancul drept este posibilă o schimbare, deși Toc are drept de joc. Atitudinea capriciosului fundaș a fost taxată repetat de tehnicienii Bătrânei Doamne, aceștia fiind nemulțumiți de comportamentul juniorului. Toc a progresat mult în ultimul sezon, UTA oferindu-i o rampă de lansare.

 

Olariu este concurentul direct al lui Toc, dar în calcule ar putea să intre și Sergiu Muth, revenit recent de la lotul național U19, care a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European. Pentru flancul stâng, soluția pentru ultimele etape a UTA-ei ar putea să fie Andrei Gornic. Readus în lot după „escapada Chirilă”, Gornic n-a avut deocamdată șansa să evolueze, însă tânărul utist ar putea să profite de intenția antrenorilor de-a reduce media de vârstă a echipei pentru ultimele trei runde.

 

În calcule pentru meciurile cu Câmpia Turzii, Mioveni și FC Drobeta Turnu Severin ar fi intrat și Alexandru Rada, un alt junior din lotul Bătrânei Doamne. Rada a fost însă exclus din lot de antrenorul Ionuț Popa, după repetate absențe, nejustificate în opinia staff-ului tehnic.

Polgar și Copil, mijlocașii pe care-i așteaptă UTA
De-a lungul părții secunde a sezonului, Nădăban, Mutulescu și Drida au evoluat constant, în timp ce Jăpălău, Lee și Fritea au alternat perioadele în care s-au regăsit în echipa de start, pe banca de rezerve sau în afara lotului, din diverse motive.

 

Singurul care a confirmat în mare măsură a fost Andrei Mutulescu, un fundaș central reprofilat de Ionuț Popa în mijlocaș central defensiv, mutarea fiind excelentă pentru echipă, mai ales că nu exista la începutul returului un „închizător” de meserie. Apoi, cu fluctuațiile de rigoare, ceilalți mijlocași care au jucat constant au reușit să ajute echipa, însă ar putea să se confrunte cu surprize pe finalul campionatului, în sensul că și alți jucători pot primi șanse.

 

Dumitru Copil și Norbert Polgar sunt tinerii din lotul Bătrânei Doamne care își așteaptă rândul în primul 11. Pentru Copil, ultimele runde ar putea să reprezinte șansa pe care a așteptat-o de-a lungul returului, el având nevoie de câteva meciuri cu realizări pentru a reveni pe linia de plutire. Polgar, scos din circuit mai întâi de-o accidentare, apoi de-a „evadarea Chirilă”, are acum ocazia de-a demonstra că merită o prelungire de contract. Mijlocaș ofensiv, care poate să evolueze și pe flancul drept ori în spatele atacanților, Polgar ar fi avut șansa unui campionat interesant, dacă nu s-ar fi accidentat în vara anului trecut.

 

Țucudean – Leucuța, un cuplu care poate prinde cheag
Suspendat pentru confruntarea cu CFR Timișoara, George Țucudean a reprezentat o absență cu greutate pentru angrenajul UTA-ei. Paradoxal, într-un meci în care i-a lipsit tocmai atacantul de careu, trupa arădeană a reușit un joc plin cu centrări de pe flancuri, pe care Mitu sau Leucuța n-au apucat să le fructifice.

 

Având în vedere pasul uriaș făcut de Țucudean jr. în returul sezonului, golurile marcate  și perspectiva extrem de interesantă, cu siguranță nu va fi extras din formula de bază pentru etapele rămase de disputat. În aceste condiții este de așteptat ca Alex Leucuța, care în două meciuri a demonstrat calități bune, să primească șansa de-a lega câteva meciuri, în detrimentul unor atacanți gen Negru sau Gavrilă. 

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

27 May. 2009, 00:30 Seria 2
Pe aceeași temă