Remiză cu cap la Petroșani

10 May. 2009, 08:47 Campionat

Două goluri marcate cu capul din faze fixe a împărțit punctele între Jiul și Mureșul. Remiza i-a aruncat și pe "mineri" în zona periculoasă a clasamentului

Fără victorie externă în acest campionat Mureșul Deva nu și-a depășit condiția nici sâmbătă la Petroșani unde a evoluat cu om în plus aproape tot meciul însă a reușit să ciupească un punct nesperat în prelungiri.

Eliminarea directă din startul partidei a stoperului Valentin Stancu, pentru un fault din poziție de ultim apărător asupra lui Elod Vajda (minutul 7), nu a rupt echilibrul partidei dar la forțat pe antrenorul gazdelor Daniel Timofte să schimbe registrul tactic. Mijlocașul Alin Ilin a coborât în centrul apărării iar atacantul Gabi Apetri a fost poziționat în fața fundașilor cu sarcină precisă de a face legătura între cele două linii. Rămas singur în avanposturi Afrem a fost sprijinit în permanență de colegii săi din defensivă mai cu seamă la fazele fixe. De altfel, dintr-o astfel de situație s-a deschis scorul. Urcat în atac Oneț a trimis cu capul l-a colțul scurt mingea centrată din corner de Gheți (’18).
 

Cu tabela de marcaj potrivnică în față Deva a încercat să de-a replica însă nu a reușit mare lucru. Până la pauză doar Bițiș a încercat să-l surprindă cu un șut din careu pe Hotoboc aflat însă la post (’30).

 

"Minerii" egalați în extra-timp
 

Repriza secundă i-a găsit pe oaspeți în propriul careu năpădiți de emoții la șutul expediat de Mircea Gheorghe și respins de Rahoveanu (’47). De partea cealaltă Pribac a irosit cea mai mare ocazie a Mureșului – fentă și șut de la 12 metri însă Hotoboc a respins cu capul în corner (’76)!!! Pe final "minerii" au ratat două oportunități de a închide jocul: din 4 metri Gheți a trimis mingea în bară după care a părăsit terenul accidentat (’81) iar din careul mic Mircea Ilie a trimis peste singur cu Rahoveanu (’87).

 

Oaspeții au crezut în șansa lor până la final. Din lovitură liberă de la 35 de metri Bițiș a aruncat o minge în careu la bătaie până la Sătmar care s-a înălțat și cu capul
a strecurat mingea printre picioarele lui Hotoboc. Era primul minut de prelungire al partidei.
 

articol scris de Sami Tamaș
Foto: Doru Nica – HUNEDOREANUL
 

10 May. 2009, 08:47 Campionat
Pe aceeași temă