Un antrenor din Liga 2 pune la îndoială decizia FRF de înapoiere a punctelor scăzute Mioveniului: ”Încă sunt doriți, se închid ochii!” ”Principalul” argeșenilor nu se teme de desființarea echipei: ”Fotbalul nu se termină odată cu Mioveniul”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Oct. 2024, 12:04 Liga 2
Un antrenor din Liga 2 pune la îndoială decizia FRF de înapoiere a punctelor scăzute Mioveniului: ”Încă sunt doriți, se închid ochii!” ”Principalul” argeșenilor nu se teme de desființarea echipei: ”Fotbalul nu se termină odată cu Mioveniul”

După precedentul Chindia, în cazul Căbuz, în sezonul trecut, fotbalul românesc a primit un nou exemplu despre cum poți să nu-ți plătești jucătorii a la longue, să ajungi să fi sancționat pentru asta, dar, cu toate acestea, să ți se șteargă penalizarea. S-a întâmplat din nou săptămâna trecută, cu CS Mioveni în acest rol de această dată.

La trei săptămâni după ce Comisia de Disciplină și Etică a FRF i-a luat 2 puncte în urma litigiului nestins cu Alexandru Dandea, aceeași comisie i-a acordat înapoi punctele Mioveniului, demonstrând încă o dată că hotărârile sale nu mai au nicio credibilitate.

În același timp, antrenorul Mioveniului se plânge de problemele financiare ale clubului și de faptul că îi este foarte greu să-și motiveze jucătorii să se antreneze!

Cosmin Stan crede că FRF a ajutat-o pe CS Mioveni să scape de depunctare: ”Încă sunt doriți, se închid ochii!”

Sâmbătă, la finalul săptămânii în care și-a primit înapoi punctele scăzute în litigiul cu Dandea, CS Mioveni a înregistrat o nouă înfrângere în Liga 2, a șasea în zece etape, 1-2 în deplasare la CSC Dumbrăvița.

La finalul acestui meci, antrenorul oaspeților, Cosmin Stan, aflat la jocul 100 ca antrenor la Dumbrăvița, a fost întrebat și despre joaca de-a depunctarea Mioveniului. Acesta nu s-a ferit să arunce cu săgeți în FRF.

În contextul falimentului celor de la Viitorul Pandurii, fapt care lasă Liga 2 cu o echipă în minus, iar situația Mioveniului nu este nici ea roz, Cosmin Stan a spus că nu are emoții în privința argeșenilor, că vor abandona și ei competiția și rezultatele lor vor fi, la rândul lor, anulate, ca în cazul gorjenilor. Stan crede că FRF o dorește în continuare pe CS Mioveni în campionat.

”Bună întrebare! Dar având în vedere că litigiul pe care l-au avut și l-au pierdut… au primit punctele înapoi… Înseamnă că probabil sunt încă doriți în Liga 2! Încă sunt doriți, se închid ochii! Dacă pentru neplata unui jucător se iau două puncte și după trei săptămâni se dau punctele înapoi… Probabil că vor continua mai departe. Mai au și alte litigii pe rol. Sper să nu fi câștigat degeaba astăzi. Se anulează meciul 100, mai primesc un tricou la meciul următor! (n.r. – a făcut antrenorul și o glumă), a precizat Stan.

  • În sezonul trecut, CS Mioveni avea mai multe litigii ajunse în situația ca CDE să o penalizeze cu scăderi de puncte, însă s-a făcut în așa fel încât clubul, și la acel moment într-o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar, a scăpat basma curată! Acum a ajuns iar în această situație și i se fac din nou favoruri, deși a depășit cu mult termenul de achitare a datoriilor pentru a nu i se aplica scăderi de puncte în clasament!

Bate vântul desființării la Mioveni? Chița spune că e greu să organizeze antrenamentele din cauza restanțelor financiare

Alin Chița, antrenorul Mioveniului, nu s-a ascuns nici de această dată să vorbească despre problemele financiare ale clubului său, care a ajuns să genereze greve la antrenamente.

”E o situație neplăcută în cadrul clubului. Băieții nu și-au primit salariul de trei-patru luni. Este a patra lună. Este destul de greu de gestionat situația din cadrul antrenamentelor, pentru că e normal. Eu de patru luni trec zilnic prin problemele acestea. Tot timpul mă confrunt cu frustrarea jucătorilor, cu nemulțumirea lor și e destul de greu de organizat antrenamentul. Nu mai vorbesc de meci. Și atunci, toate nemulțumirile și frustrările sunt aduse în teren. Încerc să-i mobilizez pe cât posibil, dar, câteodată, toate lucrurile aceste se întorc împotriva noastră, pentru că poate concentrarea lor nu este la cote maxime și nu reușim să ducem la bun sfârșit un joc din punct de vedere a concentrării și responsabilității. De fiecare dată când am făcut schimbări în primul 11 cei de pe margine nu au adus un aport normal. Nu încerc să creez un alibi, dar și situația din cadrul clubului, frustrările acumulate, pentru că este a treia înfrângere consecutivă. Nu este un moral pozitiv în momentul în care nu ai primit salariul de 4 luni”, a spus principalul după înfrângerea de la Dumbrăvița.

”Fotbalul nu se termină odată cu Mioveniul. Există mereu alte echipe și alte provocări”

Întrebat dacă nu se teme ca CS Mioveni să o ia pe urma celor de la Viitorul Pandurii, iar el să devină șomer, Chița a driblat răspunsul despre viitorul clubului.

”Cred că întrebarea ar trebui să le-o adresați celor din conducerea administrativă. Nu sunt în măsură să spun lucrul ăsta. Eu sunt în măsură să vorbesc despre rezultatele echipei, de situația care este la antrenament, despre jocul echipei. Întrebările acestea trebuie să le adresați celor din administrația orașului, din administrația clubului.

Nu mă tem (n.r. – să devină șomer prin desființarea Mioveniului). Mi-am ales meseria asta și știu că fotbalul nu se termină odată cu Mioveniul. Există mereu alte echipe și alte provocări”, a mai adăugat el.

  • Liga2.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la CS Mioveni după ce clubul și-a primit înapoi punctele scăzute, însă președintele Claudiu Cojocaru nu a răspuns apelurilor telefonice, iar președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, a răspuns, a spus că nu poate vorbi, fiindcă este la volan, iar mai apoi nu a mai răspuns nici el!

Cu 8 puncte în clasament în acest moment, CS Mioveni se află pe locul 18 din 22 în Liga 2. Va pierde trei dintre ele după ce FRF va aplica excluderea din campionat a echipei Viitorul Pandurii, pentru două neprezentări, și va anula rezultatele sale din primele nouă etape, interval în care CS Mioveni a învins formația gorjeană cu 2-0.

Foto: CS Mioveni și Dumbrăvița TV

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Oct. 2024, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă