Antrenorul care a produs ”cutremurul” în curtea Craiovei lui Adrian Mititelu așteaptă să ajungă în SuperLigă: ”Șefii cluburilor importante din România ar trebui să se uite și în CV-urile altor antrenori.”

Andrei PREOTU 02 Oct. 2024, 15:26 Liga 2
Antrenorul care a produs ”cutremurul” în curtea Craiovei lui Adrian Mititelu așteaptă să ajungă în SuperLigă: ”Șefii cluburilor importante din România ar trebui să se uite și în CV-urile altor antrenori.”

Eșecul suferit de FCU Craiova cu CS Afumați, duminică, scor 0-3 chiar la Craiova, a adus un ”cutremur” la clubul din Bănie, dar Vasile Neagu, antrenorul ilfovenilor, este convins că echipa patronată de Adrian Mititelu are puterea să-și revină.

Aflat de aproape 15 ani la clubul din Afumați, Vasile Neagu anunță că echipa sa nou-promovată este gata să joace în play-off-ul Ligii 2, chiar dacă nu are drept de promovare.

Vasile Neagu, antrenorul care a produs ”cutremurul” de la Craiova: ”Vrem în play-off!”

CS Afumați are planuri mari după victoria importantă obținută la Craiova, scor 3-0, iar Vasile Neagu vrea să scrie istorie cu micuța echipă pe care o conduce încă din 2010 și care s-a întors în Liga 2 după șase ani în care a ratat de fiecare dată de puțin obiectivul promovării.

Experimentantul tehnician vrea să se bată cu cele mai bune echipe din Liga 2 și a prins curaj după ce echipa sa a dat trei goluri în Bănie.

”La Afumați nu este, deocamdată, drept de promovare. Ar trebui să primeze meritul sportiv. Dar nu avem ce să facem și ne conformăm regulamentelor. Cert este că vrem în play-off în acest sezon de Liga 2”, a fost anunțul antrenorului, pentru ProSport.

”Cei de la Craiova sper să se liniștească. Am citit și eu declarațiile de prin presă (n.r. – Marius Croitorua demisionat după meci, dar a revenit asupra deciziei) și le transmit că pot să ajungă acolo unde își doresc. Mai sunt multe etape de jucat. Miercurea Ciuc (n.r. – liderul) este o echipă puternică, la fel și Steaua. Corvinul Hunedoara s-a apropiat și ea de primele locuri din clasament. Noi însă am făcut un joc bun la Craiova, chiar foarte bun, n-am mers să câștigăm doar din declarații. Craiova a încercat, a jucat cât a putut, dar i-am bătut cu cinci jucători U21 în teren. Eu am licența PRO de șase ani și cred că șefii cluburilor importante din România ar trebui să se uite și în CV-urile altor antrenori”, a punctat Vasile Neagu.

  • Antrenorul care săptămâna trecută a împlinit 56 de ani a avut oferte, de-a lungul timpului, de a prelua alte echipe, însă a preferat să continue la CS Afumați. Ținând cont de ce spune, probabil că o ofertă primită din prima ligă sau de la un club important din fotbalul românesc l-ar face să încerce și o altă experiență.

Drama care i-a unit pe cei de la CS Afumați! Antrenorul secund a murit într-un accident rutier: ”Îl purtăm tot timpul în suflet!”

CS Afumați a devenit o echipă și mai unită după tragedia din toamna anului trecut. Atunci, Marius Oprea, antrenor secund al echipei, și-a pierdut viața într-un accident rutier.

”Pe Marius îl purtăm tot timpul în suflet. În octombrie se va împlini un an de când ne-a părăsit și se va face o slujbă în memoria lui. Și acum spun că este o pierdere imensă. Dar parcă Dumnezeu mi l-a adus în locul lui pe Sergiu Bar, de care sunt foarte apropiat, așa cum eram și de Marius”, a subliniat antrenorul ilfovenilor, care o pregătește pe CS Afumați din 2010.

Vasile Neagu a absovit Facultatea de Educație Fizică și Sport, având un master în Managementul activităților sportive, obținut la Universitatea din Petroșani și unul în Psihopedagogie, nivelul 1 și 2, pe activități sportive.

  • 4 este locul ocupat de CS Afumați în Liga 2, grație celor 16 puncte acumulate în șapte meciuri disputate în opt etape, dar și golaverajului, 11-4. Tot atâtea puncte au și Corvinul (locul 5, 7 meciuri, 11-5 golaveraj) și Steaua (locul 6, 8 meciuri, 6-2 golaveraj).
  • În etapa 9, CS Afumați joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu FC Voluntari, clasată pe locul 9, cu 12 puncte, la fel ca FCU Craiova, echipa tocmai învinsă.

Foto: Remus Badea și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PREOTU 02 Oct. 2024, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă