Valentin Dumitrache a fost achiziționat de Dinamo, dar va juca în Liga 2. ”Câinii” l-au împrumutat la surpriza primei etape

Andrei PASCU 06 Aug. 2024, 14:52 Liga 2
Valentin Dumitrache a fost achiziționat de Dinamo, dar va juca în Liga 2. ”Câinii” l-au împrumutat la surpriza primei etape

Sezonul trecut în Liga 2, la Gloria Buzău, unde a fost împrumutat de Farul, Valentin Dumitrache (atacant, 21 de ani) a semnat cu un club din SuperLiga României. Deși formația lui Andrei Prepeliță nu l-a păstrat în lot după promovare și a revenit în primă fază la clubul din Constanța, vârful a fost achiziționat de o altă formație din prima divizie.

Marți, 6 august, Valentin Dumitrache a fost prezentat ca noul jucător al echipei Dinamo București. În aventura din sezonul trecut de la Gloria Buzău, atacantul a evoluat în 25 de partide din Liga 2 (17 în campionatul regular și opt în play-off) și a marcat de patru ori, toate reușitele fiind consemnate în prima parte a întrecerii.

Cu toate acestea, în ciuda acordului cu Dinamo, atacantul va fi cedat în Liga 2, la CS Afumați, pentru un sezon.

Valentin Dumitrache, împrumutat de Dinamo la CS Afumați

Dumitrache este originar chiar din Buzău, a împlinit 21 de ani pe 29 martie, iar în sezonul 2021/2022 a jucat în prima ligă pentru Academica Clinceni, club cu mari probleme financiare și care avea să se desființeze după retrogradarea din acea vară. La ilfoveni a prins 32 de partide în prima divizie, dintre care în 12 a fost titular și a fost înlocuit de 10 ori.

Ulterior a trecut la Farul Constanța, pentru care în sezonul 2022/2023 a prins doar un joc, în Cupa României.

În sezonul trecut, 2023/2024, a primit mai multe șanse din partea lui Gheorghe Hagi, ținând cont și de faptul că Farul și-a desființat echipa secundă. A prins două jocuri în prima ligă, dar nu a convins că este pregătit pentru trupa constănțeană, astfel că a fost cedat la Gloria Buzău, să joace în Liga 2.

Dinamo l-a achiziționat pe Valentin Dumitrache, dar va juca la CS Afumați

Acum, în această vară, Farul a decis să renunțe la el și atacantul a semnat cu Dinamo pentru trei ani, până în vara lui 2027, dar tot clubul bucureștean a transmis faptul că Valentin Dumitrache va juca, sub formă de împrumut, în Liga 2, la nou-promovata CS Afumați.

Astfel, el va fi parte din lotul ilfovenilor în duelul din etapa a 2-a a Ligii 2, cu CS Mioveni, de sâmbătă, 10 august, de la ora 11:00. În prima etapă, CS Afumați a obținut o victorie foarte importantă și surprinzătoare, 4-2 pe terenul Concordiei Chiajna.

Până la întâlnirea cu CS Mioveni, miercuri, 7 august, CS Afumați va întâlni, în turul 2 din Cupa României, CS Dinamo, pe teren advers.

Bine ai venit, Valentin DUMITRACHE!

Cluburile Dinamo 1948 București și FCV Farul Constanța au ajuns la un acord privind transferul definitiv al atacantului Valentin Dumitrache.

Născut în 2003, în Buzău, Valentin a debutat în Superliga în 2021, pe când evolua la Academica Clinceni.

Pe lângă Clinceni, de când a părăsit „curtea” LPS Buzău, Valentin a mai îmbrăcat tricourile Farului (prima și a doua echipă) și Gloriei Buzău.

În sezonul trecut a bifat 2 meciuri în Superliga și 25 în Liga a II-a, unde a și înscris 4 goluri și a oferit o pasă decisivă.

Valentin va fi jucătorul nostru până în 2027, însă va evolua sub formă de împrumut la CS Afumați (Liga a II-a) în acest sezon competițional, pentru a bifa minutele necesare dezvoltării sale”, a transmis Dinamo în privința situației lui Valentin Dumitrache, publicând și o fotografie în echipamentul ”câinilor”.

Achizițiile făcute de CS Afumați după promovarea în Liga 3

La nivel oficial, CS Afumați a mai anunțat acorduri, în privința venirilor, cu Ștefan Cană (fundaș central, 23 de ani, ex CSM Alexandria, despre venirea căruia se știa deja), Robert Petculescu (extremă, 17 ani, împrumutat de la Universitatea Craiova), Mario Preda (atacant, 17 ani, împrumut de la FCSB), Ștefan Duțu (fundaș central, 17 ani, împrumutat iar de la Farul, după acordul din sezonul trecut), Alexandru Ionică (mijlocaș lateral, 19 ani, împrumutat de Dinamo, după ce bucureștenii l-au achiziționat de la Unirea Bascov) și Ștefan Gheoroae (mijlocaș, 20 de ani, adus definitiv de la Unirea Bascov, după ce sezonul trecut a fost împrumutat).

Foto: Valentin Macrea și Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Dinamo

Andrei PASCU 06 Aug. 2024, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă