Eugen Beza revine pe bancă! A preluat o echipă din Liga 3 care a ratat promovarea în Liga 2 în această vară. ”Ne obligă evoluția din sezonul trecut a echipei”

Adrian MUJEA 06 Jul. 2024, 13:05 Liga 3
Eugen Beza revine pe bancă! A preluat o echipă din Liga 3 care a ratat promovarea în Liga 2 în această vară. ”Ne obligă evoluția din sezonul trecut a echipei”

Antrenorul Eugen Beza (46 de ani), ultima dată la Campionii FC Argeș, în sezonul recent încheiat al Ligii 2, a semnat un contract pentru doi ani cu echipa de Liga 3 SCM Râmnicu Vâlcea.

După ce a ratat promovarea în eșalonul secund în această vară, după disputarea a trei rânduri de baraje, cedând în semifinala recalificărilor, SCM Râmnicu Vâlcea a mutat pe banca tehnică.

Eugen Beza, noul antrenor al SCM Râmnicu Vâlcea. Gabriel Mangalagiu rămâne în cadrul clubului

Astfel, Eugen Beza a iscălit pe doi ani și va ajunge în Zăvoi alături de ”secundul” Ștefan Bulmaga.

Antrenorul care a condus SCM-ul în ultimele două sezoane, Gabriel Mangalagiu va continua în cadrul clubului, urmând să pregătească în continuare o grupă de juniori.

Echipa vâlceană se va reuni în data de 15 iulie și și-a stabilit amicale cu Vulturii Fărcășești (20 iulie), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (27 iulie), Unirea Bascov (14 august), CSO Turceni (16 august), Viitorul Dăești (21 august) și Gilortul Târgu Cărbunești (24 august), campionatul Ligii 3 urmând a începe în ultima zi a lunii august.

Beza trece la evaluarea lotului, vrea cât mai mulți localnici și țintește la promovarea în Liga 2

Noul antrenor al vâlcenilor vrea să se bazeze în continuare pe cât mai mulți jucători din județ.

”Important este să fie cât mai mulți jucători din zonă, care se adaptează mai ușor. Eu am promovat ca jucător cu echipe din Sibiu, știu că este o motivație în plus să joci acasă, așa că prioritatea sunt fotbaliștii din zonă, pe ei ne bazăm în primul rând. Va fi important să evaluăm lotul actual, apoi, dacă va mai fi nevoie, vom mai aduce câțiva jucători”, a anunțat Eugen Beza.

SCM Râmnicu Vâlcea va aborda noul sezon de Liga 3 cu gândul la promovare. ”Ne obligă evoluția din sezonul trecut a echipei, când a fost foarte aproape de promovare. Sperăm la Liga 2, dar trebuie să fim ponderați, să evaluăm lotul, să vedem la ce nivel suntem. Am văzut pe video jocurile de la baraje, dar concludent va fi când începem pregătirea, va fi timp să facem o evaluare corectă. Bugetul rămâne același ca sezonul trecut, trebuie să optimizăm costurile”, a mai declarat Beza.

  • SCM Râmnicu Vâlcea, o nou-promovată în Liga 3 în sezonul recent încheiat, a terminat play-off-ul Seriei a 6-a pe locul 1. A mers în barajele de promovare în Liga 2, iar în faza semifinală a trecut de Olimpic Zărnești (1-0 la Zărnești și 6-0 la Râmnicu Vâlcea). În faza finală a pierdut contra AFC Câmpulung Muscel (1-2 la Câmpulung și 0-0 la Râmnicu Vâlcea). A mai primit o șansă la promovare, fiindcă în această vară au promovat șase echipe în loc de cinci, însă a cedat în semifinală cu scorul de 2-3 la CSM Focșani, după prelungiri.

Eugen Beza a antrenat ultima dată la CFC Argeș. La Vâlcea va fi la prima sa experiență în Liga 3

În două rânduri, Eugen Beza a fost antrenor interimar la FC Hermannstadt, dar și ”secund” la sibieni pentru mai mulți ”principali”. Cu el pe bancă a retrogradat FC Hermannstadt din prima ligă în vara anului 2021. Ulterior, a preluat nou-promovata în Liga 2 CSC Șelimbăr, pe care a condus-o circa un an și jumătate (iunie 2021 – noiembrie 2022), iar în sezonul recent încheiat a fost antrenor secund și analist video în stafful lui Alexandru Pelici la Campionii FC Argeș, în Liga 2, apoi antrenor interimar după demiterea timișoreanului și după aceea ”principal”. Despărțirea de piteșteni a venit după etapa nouă, după circa trei luni și jumătate de la semnarea contractului.

Ca fotbalist, Eugen Beza a jucat pentru Viromet Victoria, Inter Sibiu, Minaur Zlatna, Apullum Alba Iulia, FC Sibiu, CS Otopeni, FCM Câmpina, Forex Braşov, SKA-Energiya Khabarovsk, Voinţa Sibiu și Măgura Cisnădie. Cu Voinţa a reuşit promovarea pe prima scenă în 2011 şi a evoluat 28 de meciuri în sezonul 2011-2012 al Ligii 1. În rest a evoluat în ligile 2, 3 și 4.

Adrian MUJEA 06 Jul. 2024, 13:05 Liga 3
Pe aceeași temă