Încă o achiziție din prima ligă pentru Corvinul! Sergiu Buș revine în Liga 2 după 14 ani, pentru a juca cu Hunedoara în Europa!

Marius ANGHEL 06 Jun. 2024, 23:28 Liga 2
Încă o achiziție din prima ligă pentru Corvinul! Sergiu Buș revine în Liga 2 după 14 ani, pentru a juca cu Hunedoara în Europa!

Corvinul continuă campania de achiziții pentru noul sezon, unul în care are asigurate și meciul din Supercupă și cel puțin patru jocuri în cupele europene, iar cel mai recent fotbalist cu care a bătut palma vine tot din prima ligă.

Sergiu Buș, atacant ajuns la 31 de ani, fost la Poli Iași în sezonul recent încheiat, evident că e impresariat de agentul favorit al clubului, i se alătură lotului condus de Florin Maxim.

Sergiu Buș a semnat cu Corvinul. Va fi al 15-lea club din cariera sa!

Fotbalistul originar din Cluj-Napoca a evoluat în sezonul recent încheiat în nu mai puțin de 30 de meciuri din prima ligă pentru Poli Iași, 15 începute ca titular și în 12 a fost schimbat, însă a înscris doar 3 goluri, deși rolul său principal este de a marca. Poate și de asta Poli Iași a ajuns să tremure pentru menținere până în ultima etapă și nu l-a mai păstrat.

În cariera sa, Buș a fost precum albina, din floare în floare. A jucat pentru CFR Cluj în nu mai puțin de patru perioade diferite, pentru Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș (în două perioade), Corona Brașov, CSKA Sofia (Bulgaria), Sheffield Wednesday (Anglia), Salernitana (Italia), Astra, Levski Sofia (Bulgaria), FCSB, Seongnam (Correa de Sud), Chindia și Poli Iași.

Acum, prin trecerea la Corvinul, va îmbrăca echipamentul unei a 15-a echipe din cariera sa!

”Sergiu Buș, un atacant cu multă experiență în fotbalul din România și din străinătate, ajunge la Corvinul Hunedoara! Jucătorul în vârstă de 31 de ani a semnat un contract valabil pe un an și se alătură lotului nostru după ce a evoluat ultima dată la Poli Iași, în Superligă, bifând 21 de apariții (n.r. – are 30 de meciuri în prima ligă, nu 21, și unul în Cupa României), trei goluri și tot atâtea assist-uri.

Crescut de CFR Cluj, Sergiu Buș a mai trecut prin carieră pe la formații precum FCM Târgu-Mureș, Gaz Metan Mediaș, CSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana, Astra Giurgiu, Levski Sofia, FCSB și Seongnam, în Coreea de Sud.

Atacantul oirginar din Cluj are în palmares și două titluri de campion, obținute cu CFR Cluj în sezoanele 2009-2010 și 2021-2022 (n.r. – are trei minute de prelungiri într-un singur joc la CFR Cluj în sezonul 2009-2010, deci probabil că i-ar fi rușine lui să spună că este campion cu CFR), dar și peste 20 prezențe în cupele europene.

Bun venit, Sergiu! Multă baftă în alb-albastru!”, sună anunțul Corvinului.

Opt achiziții pentru Corvinul, dintre care șase sunt jucători străini!

În această perioadă, cu Corvinul au mai semnat șapte jucători.

Este vorba despre Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq, basarabeanul Ion Cărăruș (ex CS Mioveni) și brazilianul Roger Junio (ex Universitatea Cluj).

Primul meci oficial pe care Corvinul îl va avea în noul sezon va fi cel din 4 iulie, de pe stadionul Steaua, contra campioanei FCSB, în Supercupă.

  • Ultima și singura dată când Sergiu Buș a jucat în Liga 2 din România a fost în prima parte a sezonului 2010-2011, când a avut 12 prezențe și 2 goluri la Unirea Alba Iulia, în partea a doua a campionatului fiind chemat înapoi de CFR Cluj.
  • Buș trebuie să acopere locul din atac lăsat liber de golgheterul Marius Coman, atacant plecat în prima ligă, la Sepsi OSK.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 06 Jun. 2024, 23:28 Liga 2
Pe aceeași temă