Cristian Bălașa s-a despărțit de Concordia Chiajna, preia o funcție superioară și urcă în prima ligă!

Marius ANGHEL 03 Jun. 2024, 15:31 Liga 2
Cristian Bălașa s-a despărțit de Concordia Chiajna, preia o funcție superioară și urcă în prima ligă!

Prima mutare oficializată de Gloria Buzău după promovarea în SuperLigă este numirea unui nou președinte executiv.

Cristian Bălașa (51 de ani) este ”alesul”, acesta despărțindu-se după mai mulți ani de Concordia Chiajna.

Interesant este că fostul mijlocaș are același traseu ca un alt fost președinte al echipei din Buzău. Este vorba despre Auraș Brașoveanu.

Cristian Bălașa, noul președinte executiv al GlorieI Buzău

Fără reacție din după-amiaza zilei de 11 mai, când a anunțat scorul final al ultimului joc din play-off-ul Ligii 2, 1-0 la FK Miercurea Ciuc, Gloria Buzău mai avea puțin și ajungea la o lună în care a fost într-o tăcere morbidă! Asta, în condițiile în care clubul a reușit, după mai multe încercări, să promoveze în prima ligă, deci, teoretic, să treacă la un alt nivel, inclusiv cel al deschiderii față de public, al comunicării.

Astăzi, 3 iunie 2024, Gloria a anunțat acordul la care a ajuns cu Cristian Bălașa pentru ca acesta să preia funcția de președinte executiv al clubului!

”Comitetul Director al Gloriei Buzău a ajuns la un acord cu Cristian Bălaşa pentru a prelua funcţia de preşedinte executiv al clubului.
Cu o activitate de opt ani în administraţie la echipele Chindia Târgovişte şi Concordia Chiajna, Cristian Bălaşa este cunoscut şi ca fotbalist, acesta evoluând la formaţii precum Chindia Târgovişte, FC Argeş, Farul Constanţa sau Concordia Chiajna. În tricoul formaţiei FC Argeş fostul mijlocaş dâmboviţean a bifat 162 de prezenţe, şase dintre acestea în Cupa UEFA.
Fostul director sportiv al Concordiei Chiajna va fi prezentat oficial într-o conferinţă de presă, ce va fi organizată în zilele următoare”, sună anunțul Gloriei Buzău.

Bălașa n-a mai ajuns la Târgoviște, ci la Buzău, unde fotbalul este tot sub talpa partidului roșu!

La Concordia, Bălașa activa din 2019, ca director sportiv și delegat. Odată cu aducerea lui Gabriel Tamaș ca director sportiv, care să și participe la cursul acreditat de FRF pentru această poziție, Cristian Bălașa și-a pierdut din principalele atribuții pe care le avea.

Inițial, Bălașa era în cărți pentru a fi numit președinte la Chindia Târgoviște, așa cum recunoștea chiar el într-o emisiune televizată din Dâmbovița, județul din care se trage.

”Înainte de meciul din decembrie am luat masa cu Gabriel Boriga și am discutat despre venirea mea la club. Apoi, de curând, am vorbit cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care mi-a spus să am răbdare. Dacă voi fi pus la Chindia, am de gând să aduc șapte-opt localnici, și vă dau și câteva nume: Corbu, Ispas, Martac, Șerban, Florea. Ar mai fi în vederile mele și câțiva străini, plus ce-aș opri din lotul actual”, spunea Bălașa.

Înainte de această apariție, Bălașa a participat la acțiuni electorale în localitatea în care are domiciliul, Glodeni, alături de președintele CJ Dâmbovița, unul dintre acționarii Chindiei, în condițiile în care el activa la Concordia, iar cele două echipe erau rivale în Liga 2!

Bălașa va fi președinte de club, dar nu la Târgoviște, ci la Buzău, un alt municipiu reședință de județ condus de partidul roșu și care are putere deplină asupra Gloriei!

Al doilea conducător de la Concordia care ajunge președinte executiv la Gloria Buzău

Cristian Bălașa, fost mijlocaș la Chindia, FC Argeș, Farul, FC Oradea, FCM Târgoviște, Concordia Chiajna și FC Aninoasa, a activat în fotbal și după încheierea carierei de sportiv.

Cel care îi este tată lui Mihai Bălașa, în prezent fotbalist la Sepsi OSK, a început la ”județ”, la AS Doicești (2012), iar apoi a trecut la Concordia Chiajna II (2012-2013).

A făcut parte din stafful Viitorului Constanța în perioada 2013-2015, iar mai apoi a ajuns director sportiv la Chindia Târgoviște (2015-2016).

Au urmat trei ani la FC Pucioasa (2016-2019) și după aceea a revenit la Concordia Chiajna, unde a stat din 2019 până acum, în 2014.

La Gloria Buzău va fi la a doua experiență în prima ligă, după cea de la Viitorul Constanța, dar va fi pentru prima dată în postura de președinte de club.

Interesant este că Gloria Buzău își numește acum ca președinte executiv un alt fost conducător de la Concordia Chiajna. Precedentul a fost Auraș Brașoveanu, care a avut această funcție executivă atât la Concordia, cât și la Buzău, de unde a plecat în vara trecută, nu în cele mai bune condiții. În cazul lui Bălașa, acesta trece din poziția de director sportiv al Concordiei în cea de președinte executiv al Gloriei.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 03 Jun. 2024, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă