Președintele Corvinului, Dan Colesniuc, a dezvăluit, la ProSport LIVE, că Bogdan Lobonț, actualul antrenor interimat al Rapidului, a fost ofertat să preia banca tehnică a echipei hunedorene.
Discuțiile cu fostul portar al naționalei au avut loc în vara anului 2021, când primăria s-a implicat puternic în activitatea echipei CS Hunedoara, actuala Corvinul, însă, în cele din urmă, s-a ales să se meargă pe varianta Florin Maxim.
Invitat la ProSport LIVE, Dan Colesniuc a mărturisit, în premieră, după cum chiar el a spus, că Bogdan Lobonț a fost ofertat să preia echipa din Hunedoara, însă în cele din urmă s-a ales varianta Florin Maxim, la acel moment nou-promovat în Liga 2 cu Viitorul Șelimbăr, actuala CSC Șelimbăr.
Despre Lobonț, președintele finalistei Cupei României consideră că motivul pentru care cel poreclit ”Pisica” nu a fost primit cu brațele deschise de suporterii Rapidului este strâns legat de momentul de pe vremea când evolua la rivala Dinamo, când i-a jignit pe fanii giuleșteni.
”Bogdan, spun în premieră, era cât pe ce să fie și antrenorul nostru, la Hunedoara, înainte de a veni Max. Dar cei care s-au ocupat de acest lucru s-au oprit la Max. Legat de Bogdan Lobonț, pot să spun că are ceva din urmă, din câte am văzut, niște supărări din partea suporterilor, ca în momentul în care a jucat la ei, după a plecat de la Rapid la Dinamo, a avut anumite gesturi față de ei. Cred că nu a fost foarte iubit. Cred că nu l-au susținut așa de mult din punctul acesta de vedere. Este un profesionist, ținând cont de nivelul la care el s-a antrenat și a jucat, dar ai nevoie și de susținerea publicului. De aceea cred că și noi am reușit foarte mult, prin mesajele pe care eu le-am transmis. Este important să vibreze publicul cu jucătorii. Dacă nu există această legătură între ei, echipa mai greu merge singură”, a spus Dan Colesniuc, la ProSport LIVE.
Bogdan Lobonț (46 de ani) a fost numit antrenor de portari la Rapid în august 2023, în stafful lui Cristiano Bergodi. A preluat funcția de antrenor interimar la echipa giuleșteană în aprilie 2024, după demiterea italianului, conducând și în acest moment formația din play-off-ul primei ligi.
În vară, Lobonț a avut oferte și de la Steaua sau Chindia, iar ultima dată a fost selecționerul naționalei U20 a României, în perioada august 2021-iulie 2022. Anterior, prima experiență ca antrenor principal a avut-o la Universitatea Cluj, în Liga 2, din decembrie 2018 până în iunie 2019, despărțirea producându-se după ce s-a ratat promovarea în urma barajului pierdut contra prim-divizionarei FC Hermannstadt.
Pe de altă parte, Dan Colesniuc a povestit la ProSport LIVE și cum s-a ajuns la varianta Florin Maxim (43 de ani) antrenor, cel care în vara anului 2021 promova din Liga 3 în Liga 2 cu Viitorul Șelimbăr, actuala CSC Șelimbăr, dar care nu a mai continuat cu trupa sibiană și a ajuns la CS Hunedoara, înapoi în Liga 3.
”Acest proiect a plecat în 2021, când primarul municipiului Hunedoara și-a dorit recuperarea brandului. (…) După care, s-a dorit un plan mai serios. S-a consultat domnul primar cu domnul Andone, care este alături de noi și în momentul de față, în Consiliul de Administrație al clubului, și au hotărât să schimbe puțin strategia, pentru că ce se întâmpla până atunci era o echipă care rătăcea prin Liga a 3-a. Cred că acolo, în momentul ăla, am intervenit eu. Am fost contactat de domnul primar și s-a dorit ceva care să poată să preia și să ne aducă un plus de valoare la echipă. Și am recomandat două persoane, pe Bogdan Apostu și pe Decebal Gheară, ei fiind impresari și lucrează în domeniu. Hunedoreni. O să vedeți că la tot ce menționez eu sunt doar hunedoreni în echipă. Nu că avem ceva cu alte persoane, dar sunt doar hunedoreni. O excepție face Toni Heleșteanu, venit în ultimul an la noi și este un profesionist. Și am început strategia de a cumula într-un timp cât mai scurt foarte mulți jucători, dacă se poate de valoare. În două săptămâni era greu să formezi o echipă, și nici antrenor nu aveam. Și atunci, apelând la cei doi băieți, care au încropit o echipă într-un timp scurt, ni s-a oferit posibilitatea ca Maxim Florin să întrerupă contractul cu Șelimbărul, proaspăt promovată în Liga a 2-a, hunedorean și el, de la Brad, și atunci am decis să-l luăm la noi și să încercăm să punem proiectul în aplicare și de acolo a pornit totul”, a spus Dan Colesniuc.
Ce a urmat este cunoscut. CS Hunedoara a defilat în acel sezon în Liga 3, câștigând fără niciun eșec Seria 9, play-off-ul, faza semifinală a barajului, contra CA Oradea, însă în faza finală s-a pierdut meciul decisiv, returul cu Minaur Baia Mare (2-1 la Hunedoara și 1-4 la Baia Mare), astfel că s-a ratat promovarea în Liga 2. Echipa și-a schimbat apoi denumirea în Corvinul și a defilat și în noul sezon de Liga 3, în sezonul regular și în play-off, apoi în semifinala barajului cu Gloria Bistrița Năsăud și finala cu Unirea Ungheni. Nu s-a pierbut absolut niciun meci și s-a reușit, astfel promovarea în Liga 2, unde, în acest sezon, Corvinul este una dintre marile surprize ale campionatului. A terminat sezonul regular pe locul 3, iar în play-off, cu o etapă înainte de final, ocupă locul 2, direct promovabil în SuperLigă, dar nu poate promova, deoarece este un club de drept public. Mai mult, Corvinul cu Florin Maxim a ajuns în premieră, în istoria clubului, până în finala Cupei României, după ce în fazele anterioare a trecut inclusiv de trei formații din prima ligă, Sepsi OSK (1-0), CFR Cluj (4-0) și FC Voluntari (3-1), iar miercuri, 15 mai, urmează să joace, la Sibiu, finala cu SC Oțelul Galați.