VIDEO | Imaginile care vor rămâne în istoria clubului Dinamo. Cum s-a sărbătorit promovarea în SuperLigă, la Mioveni, pe autostrată, la București și a doua zi, pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”

Dinamo a reușit promovarea în SuperLigă după doar un sezon petrecut în Liga 2, în urma barajului câștigat cu Campionii FC Argeș (8-5 la general, după 6-1 în tur și 2-4 în retur), iar jucătorii, stafful și fanii echipei bucureștene au declanșat fiesta după fluierul final al partidei retur, organizată de piteșteni la Mioveni!

Bucuria promovării a fost sărbătorită pe stadion, în drumul către București, dar și a doua zi, pe stadionul Dinamo, în ”Ștefan cel Mare”, acolo unde echipa lui Burcă nu a disputat niciun meci în sezonul recent încheiat.

”O să sărbătorim trei zile și trei nopți, după care trebuie să ne apucăm de treabă, pentru că greul de-abia acum începe”, a spus antrenorul Ovidiu Burcă la finalul jocului disputat la Mioveni.

Suporterii dinamoviști au invadat terenul la Mioveni după ce echipa lui Burcă a promovat în SuperLigă

Finalul partidei jucate la Mioveni, sâmbătă seară, a declanșat petrecerea în tabăra roș-albă. Mulți dintre suporterii dinamoviști prezenți la stadion au pătruns pe gazon după ce arbitrul Sebastian Colțescu a fluierat pentru ultima dată în returul barajului. Fanii au petrecut minute în șir pe gazon, s-au bucurat alături de jucători, dar au continuat să rămână pe suprafața de joc și după elevii lui Burcă au mers spre zona vestiarelor.

Antrenorul Ovidiu Burcă a fost chemat la salut în timp ce dădea interviul de după joc, jucătorii au revenit și ei la marginea terenului pentru a răspunde chemării, s-au deschis șampanii, s-a cântat și numele rivelei Steaua a fost înjurat.

Petrecere pe autostradă, dar și la stadionul din ”Ștefan cel Mare”, unde echipa a fost așteptată de sute de fani

Mulți dintre suporterii au așteptat la stadion până când delegația dinamovistă a plecat spre București. Autocarul clubului Dinamo a fost însoțit spre casă, iar o primă oprire a avut loc într-una dintre benzinăriile de pe autostradă, acolo unde Ovidiu Burcă și jucătorii au avut parte de noi ovații.

În jurul orei 3, fiesta dinamovistă a ajuns în ”Ștefan cel Mare”, la stadion, acolo unde echipa a fost așteptată de câteva sute de fani.

Gabriel de Moura, Cătălin Țîră, Valentin Borcea și Alin Șerban au fost duși la statuia lui Cătălin Hîldan, acolo unde au continuat cântecele de bucurie.

Suporterii au dat inclusiv cu artificii.

Petrecerea s-a reluat a doua zi, pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”

Și a doua zi, duminică, petrecerea a continuat, după ora 17:00. De această dată în mod organizat. Clubul Dinamo și-a chemat suporterii la stadionul care îi poartă numele și unde în acest sezon nu a evoluat, preferând să joace la Clinceni, Giurgiu, iar în final pe ”Arcul de Triumf” sau Arena Națională.

Circa 300 de suporteri au răspuns apelului clubului și s-au prezentat în ”Ștefan cel Mare”, acolo unde jucătorii, antrenorii și toți cei care au contribuit la bunul mers al lucrurilor în acest sezon la Dinamo au fost prezentați.

Printre cei prezenți s-a numărat și Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, care are echipă de fotbal în Liga 3 și cu care SC Dinamo 1948 SA vrea să creeze un parteneriat în special pe partea de creștere a tinerilor jucători.

Imagini de la evenimentul organizat pe stadionul Dinamo și declarațiile făcute de antrenor și conducători le puteți vedea în video-urile de mai jos:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-promovat-insa-nu-fara-emotii-in-returul-cu-arges-conducatorii-clubului-bucurestean-au-vorbit-despre-cum-au-trait-jocul-si-ce-si-doresc-mai-departe-suporterii-au-fost-pe-buzele-tuturor-19273919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discursul-lui-ovidiu-burca-la-finalul-meciului-in-care-a-promovat-cu-dinamo-in-superliga-daca-nu-crezi-miracolele-nu-se-intampla-sunt-fericit-in-primul-rand-pentru-suporteri-este-un-cam-19273866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-picat-in-liga-2-dupa-barajul-cu-dinamo-19273872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-lui-dinamo-au-invadat-terenul-19273865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-dinamo-se-joaca-de-la-ora-2100-cainii-pornesc-ca-mari-favoriti-dupa-rezultatul-din-mansa-tur-19273681

Pe aceeași temă