Vladimir Urzică este noul președinte al AJF Neamț, după ce Ioan Toma s-a retras după 17 ani de condus. Noul șef al fotbalului nemțean este arbitru activ în prima ligă

Marius ANGHEL 31 May. 2023, 13:59 Liga 4
Vladimir Urzică este noul președinte al AJF Neamț, după ce Ioan Toma s-a retras după 17 ani de condus. Noul șef al fotbalului nemțean este arbitru activ în prima ligă

Asociația Județeană de Fotbal Neamț are, din weekendul trecut, un nou președinte. Vladimir Urzică (45 ani), arbitru asistent în lotul de primă ligă, a fost ales ca nou conducător, el luându-i locul lui Ioan Costin Toma, care va rămâne președinte de onoare al forului pe care l-a condus din 2006, adică timp de 17 ani.

Alegerile pentru desemnarea noii conduceri a AJF Neamț au avut loc sâmbătă, 27 mai, la stadionul Municipal ”Ceahlăul” din Piatra Neamț, când a fost programată Adunarea Generală Ordinară a asociației.

Vladimir Urzică i-a luat locul lui Ioan Toma la șefia AJF Neamț. ”Mi-a fost mentor în toată cariera”

Vladimir Urzică a fost ales ca președinte al AJF Neamț, iar vicepreședinți sunt Constantin Leonte (Victoria Horia) și Constantin Chiriac (Speranța Răucești).

Secretar general este Marius Năstasă, observator de arbitri pentru competițiile FRF de futsal. Președintele Comisiei de arbitri și observatori a fost ales Cosmin Cercel, iar președinte Comisiei de copii și juniori este Lică Chertic.

”Mă onorează și responsabilizează această nouă postură. Vreau să-i mulțumesc domnului Ioan Costin Toma, cel care mi-a fost mentor în toată cariera. Mi-am propus să atragem cât mai mulți tineri către fotbal și să mărim numărul de echipe în campionatele județene de copii, juniori și seniori. Chiar dacă nu suntem un județ mare, mi-am propus să avem cât mai multe echipe care să ne reprezinte la nivel național”, a declarat Vladimir Urzică, noul președinte al AJF Neamț, citat de FRF.

Vladimir Urzică este arbitru asistent în lotul de primă ligă

Noul președinte al AJF Neamț este arbitru asistent în lotul de primă ligă. Are 45 de ani, își are domiciliul în Piatra Neamț, este căsătorit și este de meserie profesor.

Potrivit site-ului CCA, Vladimir Urzică a devenit arbitru în 1995, iar categoria I a obținut-o în 2000. A fost promovat ca arbitru asistent în Liga 3 în 2003, în 2007 a trecut în lotul de Liga 2, iar din 2008 este în cel de Liga 1. Între 2014 și 2022 a fost arbitru FIFA.

În actualul sezon, 2022-2023, a fost delegat la 20 de meciuri, 14 din sezonul regular al primei ligi, două în Cupa României, unul în play-off și trei în play-out. Ultimul meci la care a fost delegat a fost FC Voluntari – CS Mioveni 1-0, desfășuratla 5 mai 2023, în play-out-ul primei ligi.

Victoria Horia, favorită să fie campioana Neamțului în 2023

În ceea ce privește lupta pentru câștigarea Ligii a 4-a Neamț din acest sezon, respectiv de reprezentare a județului în barajul de promovare în Liga 3, cu două etape înainte de finalul campionatului lider este Victoria Horia, cu 76 de puncte acumulate în 28 de meciuri. Pe locul 2 se află Speranța Răucești, cu 71 de puncte.

În ultimele două runde, Victoria Horia joacă acasă cu Ozana Timișești (locul 6, 50 puncte) și în deplasare la AS Teiul Poiana Teiului (locul 7, 41 puncte), în timp ce Speranța Răucești evoluează în deplasare la AS Siretul Doljești (locul 13, 20 puncte) și acasă cu AS Grumăzești (locul 11, 34 puncte).

În barajul pentru promovarea în Liga 3, campioana din Neamț va juca împotriva reprezentantei județului Bacău. Acolo unde cu trei etape înaintea finalului play-off-ului Ligii a 4-a în luptă sunt Viitorul Curița (51 puncte), Sportul Onești (50) și Gauss Bacău (48).

Manșa tur are loc în data de 17 iunie, acasă la campioana Bacăului, iar returul se joacă în data de 24 iunie, pe terenul echipei din Neamț.

Foto: AJF Neamț și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/liga-4/moldova-cristesti-este-noua-campioana-a-judetului-iasi-marius-onofras-team-manager-la-poli-iasi-campion-si-acest-an-atat-in-liga-2-cat-si-in-liga-4-19273474

https://liga2.prosport.ro/liga-4/campioana-din-liga-4-salaj-luceafarul-balan-19273448

https://liga2.prosport.ro/liga-4/unirea-curtesti-e-campioana-din-liga-4-botosani-19273187

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

https://liga2.prosport.ro/liga-4/pace-la-ajf-ilfov-dupa-ce-frf-a-intervit-intre-partile-beligerante-informare-catre-judecatoria-buftea-avem-o-noua-organigrama-sub-privirile-lui-gabriel-bodescu-19264288

 

Marius ANGHEL 31 May. 2023, 13:59 Liga 4
Pe aceeași temă