AJF Neamț a anunțat că organizează meci de baraj pentru desemnarea campioanei în Liga 4, între locurile 1 din Seria A și Seria B. Când are loc partida

Andrei PASCU 18 Jul. 2020, 17:04 Liga 4
AJF Neamț a anunțat că organizează meci de baraj pentru desemnarea campioanei în Liga 4, între locurile 1 din Seria A și Seria B. Când are loc partida

Pandemia de COVID-19 a pus capăt mai multor campionate din Liga 4, dar au fost și câteva Asociații Județene de Fotbal care au decis, totuși, ca echipele care vor fi desemnate campioane și trimise la barajul pentru Liga 3 să nu fie alese pe baza clasamentului din acest moment, ci pe baza unor meciuri de departajare între primele clasate, sub o anumită formă. În această categorie intră și AJF Neamț, care a hotărât să organizeze un meci între echipele aflate pe primul loc în Seria A și Seria B.

AJF Neamț: ”Partida se va disputa pe 26 iulie pe Stadionul Municipal Ceahlăul din Piatra Neamț”

Dat fiind faptul că în Seria A primele două locuri se află la egalitate de puncte, AS Bradu Borca și CS Speranța Răucești, ambele cu câte 36, se adusese în discuție posibilitatea ca între cele două să fie o partidă de departajare. În cele din urmă, potrivit comunicatului emis de Asociația Județeană de Fotbal Neamț, Comitetul Executiv a supus la vot și a decis ca Bradu Borca să meargă în meciul decisiv, pentru că avea un meci mai puțin în acest sezon, 12, spre deosebire de Speranța Răucești, chiar dacă punctajul era același.

Echipa clasată pe primul loc în Seria B este Victoria Horia, cu 39 de puncte după 13 etape. Ecartul față de poziția secundă, Mordova Cordun, era de cinci puncte.

Comitetul executiv al AJF Neamț, întrunit în ședință extraordinară în ziua de 16.07.2020, a luat în discuție hotărârea Comitetului de Urgență privind disputarea unui joc de baraj, 1A – 2A (AS Bradu Borca – CS Speranța Răucești). Având în vedere că echipa AS Victoria Horia și-a arătat intenția de a participa la jocuri, Comitetul Executiv hotărăște (5 voturi pentru, 1 împotrivă, 1 membru lipsă), ca jocul de baraj să fie între ocupantele locurilor 1 în cele două clasamente ale seriilor Ligii 4: 1A (AS Bradu Borca) și 1B (AS Victoria Horia).

Partida se va disputa în ziua de 26 iulie 2020, ora 11:00, pe Stadionul Municipal Ceahlăul din Piatra Neamț cu respectarea protocolului sanitar impus de regulamentul FRF și de ordinul Ministerului Tineretului și Sportului”, se arată în comunicatul emis de Asociația Județeană de Fotbal Neamț.

AJF Neamț: ”Se solicită echipelor să depună contribuția proprie, în valoare de 2000 lei per echipă, pentru organizarea barajului”

Acum, cele două echipe au obligația să efectueze testele de COVID-19 și să le prezinte oficialilor AJF Neamț până vineri, 24 iulie. De asemenea, oficialii asociației au mai solicitat celor de la Bradu Borca și Victoria Horia să achite fiecare câte 2.000 de lei, pentru organizarea meciului de baraj, care va avea loc pe 26 iulie, de la ora 11:00.

AJF Neamț anunță echipele AS Bradu Borca și AS Victoria Horia să ia toate măsurile pentru efectuarea în timp corespunzător a testului covid (PCR), tabele cu persoanele testate urmând a fi prezentate la sediul nostru până în ziua de vineri, 24 iulie 2020, ora 15:00. De asemenea, AJF Neamț solicită echipelor amintite mai sus ca până luni, 20 iulie , ora 13:00, să depună contribuția proprie, în valoare de 2000 lei per echipă, pentru organizarea barajului din ziua de duminică, 26 iulie 2020. Contribuția va fi depusă personal de delegații celor două formații, urmând apoi a participa la o ședință în care se va prezenta modul de organizare a partidei”, a mai precizat AJF Neamț.

AJF Galați, Cluj și Argeș abordează aceeași metodă 

În ultima perioadă, tot mai multe Asociații Județene de Fotbal au anunțat că ”îngheață” sezonul de Liga 4 și vor trimite la partidele de baraj echipele aflate pe primul loc. Însă, sunt și câteva AJF-uri care, în cele din urmă, au ajuns la concluzia că se mai pot juca anumite meciuri, în urma cărora să decidă campioana. Pe lângă Neamț, AJF Galați, AJF Cluj și AJF Argeș au hotărât să abordeze un anumit sistem, după care să stabilească cea mai bună formație din acest sezon.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-4/nu-toate-ajf-urile-ingheata-liga-4-trei-dintre-el-au-programat-meciurile-prin-care-isi-decid-campioana-19139680

https://liga2.prosport.ro/liga-4/locul-3-din-liga-4-constanta-a-fost-desemnata-campioana-de-ajf-cum-a-fost-posibil-si-ce-adversare-va-avea-la-barajul-pentru-liga-3-19139760

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csm-ramnicu-sarat-a-fost-desemnata-campioana-buzaului-si-are-sansa-sa-revina-in-liga-3-barajul-pare-o-formalitate-avand-in-vedere-situatia-adversarilor-19139747

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-timis-a-decis-si-ea-sa-inghete-campionatul-ligii-4-cine-merge-la-baraj-cu-csm-jiul-petrosani-finala-cupei-romaniei-se-joaca-19139737

 

Andrei PASCU 18 Jul. 2020, 17:04 Liga 4
Pe aceeași temă