În penultima etapă din Grupa B de play-out s-a marcat cel mai rapid gol din Liga 2, în secunda 22 de după fluierul arbitrului Dan Dreve.
Eugen Lixandru a deschis scorul pentru Progresul Spartac în partida de la Buftea cu CSC Dumbrăvița (scor 3-2), chiar la primul atac al echipei sale. A fost un joc special și din altă perspectivă, căci toată brigada de arbitri și-a încheiat activitatea la nivelul ligii secunde.
Meciul de la Buftea a început cum nu poate mai bine pentru Progresul Spartac, care, practic, tratează partidele rămase ca antrenament pentru barajul de menținere în Liga 2.
Eugen Lixandru a primit din stânga la 30 de metri, a avansat cu mingea la picior, iar de la 20 de metri a tras frumos, cu lob, astfel că portarul Cătălin Trifon, prins prea în față, nu a putut scoate de sub transversală. 1-0 pentru Progresul Spartac și cel mai rapid gol din Liga 2 din acest sezon, din care mai sunt puține runde de jucat, inclusiv dacă luăm și play-off-ul în calcul.
Mingea a intrat în poartă când tabela de marcaj arăta secunda 22.
Dumbrăvița a egalat apoi prin Alexandru Piftor (41), înainte de pauză, însă tot Lixandru a readus formația sa în avantaj, în minutul 62, dintr-un penalty obținut de Matei Andrei în fața portarului Trifon.
Ouadie Salhi a marcat pentru 2-2 în minutul 72, iar, pe final, din minutul 83, echipa timișeană a rămas fără Adrian Zaluschi, care a încasat destul de repede două galbene, după ce a fost introdus în repriza a doua.
Cu inferioritatea adversarului, Progresul Spartac a forțat pe final, iar în minutul 90 a și marcat. Golul a fost validat de asistentul de pe partea opusă băncilor de rezerve, Petrică Cîmpeanu, după ce Trifon a fost incomodat de Călin Toma atunci când a încercat să rețină mingea centrată de Ionuț Tudorache, iar din fundaș balonul a trecut de linia porții. Andrei Matei a trimis în transversală, însă golul echipei sale era deja validat.
Altfel, meciul fără vreo miză pentru o retrogradare sau locul de baraj, a fost condus, în mod inedit, de o brigadă din care toți arbitrii s-au retras în urma acestui joc. Toți fiind de la comisia din Cluj.
Centrul Dan Dreve, polițist în viața de zi cu zi, împlinește anul acesta 41 de ani după sezoane bune în lotul de Liga 2. La fel și pentru tușierii Marius Bălan, de 39 de ani, și Petrică Cîmpeanu, care anul acesta împlinește 38 de ani. Ambii au fost în lotul de Liga 2 în ultimii ani.
Rezerva a fost Mircea Salomir, fiul lui Marian Salomir (și bunicul cu numele juniorului a fost arbitru), avocat de profesie, care anul acesta împlinește 30 de ani și este în lotul de Liga 3. Acesta nu se retrage, ci este monitorizat pentru a fi promovat la Liga 2.
Cei trei au primit diplome de la observatoarea Fevronia Ion. Nu au fost mari erori de arbitraj, astfel că putem spune că Dreve și colegii s-au achitat cu succes de ultima misiune în Liga 2. Până la finalul sezonului vor mai putea arbitra în Liga 3, iar apoi o mai pot face doar în ligile organizate de AJF Cluj.
Video și capturi foto: Progresul Spartac
https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504
https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-steaua-se-joaca-de-la-ora-1200-echipa-lui-militaru-spera-la-prima-victorie-in-play-off-cea-a-lui-oprita-vrea-sa-revina-pe-locul-1-19268508
https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-meci-in-aceasta-etapa-din-liga-2-viitorul-pandurii-si-a-trimis-jucatorii-la-satelit-in-liga-3-pentru-a-ajuta-la-evitarea-retrogradarii-gorjenii-abiau-au-castigat-contra-jiul-19268500