Dunărea Călărași are un nou administrator special! Aurel Stan și-a atins scopul și a plecat, iar clubul are nevoie de dezvoltare pe partea sportivă. La cât au ajuns cheltuielile de la masa credală

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2023, 14:55 Liga 3
Dunărea Călărași are un nou administrator special! Aurel Stan și-a atins scopul și a plecat, iar clubul are nevoie de dezvoltare pe partea sportivă. La cât au ajuns cheltuielile de la masa credală

Dunărea Călărași, aflată în insolvență de aproape doi ani, din vara lui 2021, care va juca în play-out-ul Seriei 3 a Ligii 3, a schimbat administratorul special. Aurel Stan și-a dat demisia din această poziție, motivând că munca lui la clubul de fotbal s-a încheiat.

Aurel Stan a considerat că Dunărea Călărași stă bine din punct de vedere administrativ, iar în locul lui trebuia să vină o persoană care să se priceapă la partea sportivă. La două săptămâni după anunțul lui Stan, că renunță la poziție, a fost prezentat ca nou administrator special Viorel Ghiveci.

Dunărea Călărași are un nou administrator special

De la momentul insolvenței și până acum, conform declarațiilor lui Aurel Stan, cheltuielile de la masa credală s-au redus la Dunărea Călărași la 2.5 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 500.000 de euro), de la un total de 6.6 milioane de lei.

Stan a considerat că de acum înainte Dunărea Călărași se poate axa mai mult pe partea sportivă și atragerea spectatorilor la stadion, chiar dacă formația pregătită de Gheorghe Mihali a terminat sezonul regular pe un loc care îi va permite să evolueze doar în play-out-ul Seriei 3 a Ligii 3.

Am constatat că trebuie să trecem la o nouă etapă. Dacă din punct de vedere administrative stăm foarte bine şi lucrurile nu mai au cale de întoarcere, atunci trebuie să ne orientăm către reorganizarea activităţii sportive, către obţinerea performanţelor, atragerea prin performanţă, prin rezultatele echipei mari, a călărăşenilor în tribune.

Şi atunci i-am adus la cunoştinţă preşedintelui Consiliului Județean (n.r. – Vasile Iliuţă) că intenţia mea este să îmi depun mandatul. Nu spun că nu mă pricep absolut deloc la fotbal, am învăţat câte ceva, dar nu suficient încât eu să pot să fac această reorganizare sportivă. Acolo trebuie un profesionist, un director sportiv, care să se ocupe de întreaga activitate a antrenorilor, a jucătorilor şi tocmai de aceea l-am rugat să nu se supere, pentru că nu este nicio intenţie rea, ci pur şi simplu rostul meu acolo nu mai era chiar aşa cum a fost la început.

S-a depus planul de reorganizare, acesta a fost aprobat, cheltuiala de la masa credală a fost redusă de la 66 de miliarde de lei vechi la 25 de miliarde  de lei vechi. Practic, acum nu puteam să aduc un aport substanţial la rezultatele echipei. Şi am luat decizia de a face un pas în spate, de a lăsa loc dezvoltării etapei următoare de activitate sportivă, de reorganizare.

Trebuie cineva care să se ocupe de antrenori, de programele de antrenor”, a declarat Aurel Stan, în cadrul conferinţei de presă, la 9 martie, conform Canal Sud.

Viorel Ghiveci, noul administrator special al echipei Dunărea Călărași. Planurile sale

Ulterior, la 29 martie, a fost prezentat noul administrator special, Viorel Ghiveci, care își va începe ”mandatul” din 10 aprilie și va avea o remunerație lunară de 5.000 de lei.

Ghiveci se va axa, așadar, pe partea sportivă, pe aducerea unui plus în această zonă, precizând, tot în cadrul unei conferințe de presă, punctele pe care le vrea îndeplinite în timpul perioadei pe care o va sta la Dunărea Călărași.

Ca și până acum, după retrogradarea în Liga 3, Dunărea Călărași va miza într-o măsură importantă pe tinerii de la echipele ”under”, iar pe termen mediu obiectivul sportiv este menținerea în divizia a treia.

Îmi doresc promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și al sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Sunt absolvent al Academiei de Poliție, promoția 1996. Am activat în structurile Jandarmeriei Române până în anul 2020, în structurile ordine și siguranță publică. Din anul 2020, am trecut în rezervă cu gradul de colonel, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, de pe o funcție de comandă, cu mare răspundere, iar din anul 2020, la vârsta de 50 de ani, am activat în cadrul biroului de mediere care îmi aparține, în zona Călărașiului. Sunt absolvent al mai multor cursuri de specializare, atât în domeniul juridic, cât și în cel militar.

Mi-am permis să întocmesc un plan de măsuri, cu privire la obiectivele pe care aș dori să le îndeplinesc în cadrul acestui mandat. (…)

O să dau citire câtorva obiective specifice:

  • în primul rând, implementarea măsurilor stabilite prin planul de reorganizare al Asociației de Fotbal Club 2005 Dunărea Călărași;
  • reprezentarea intereselor asociației de fotbal în relația cu terții;
  • întocmirea documentelor de licențiere și evaluare privind îndeplinirea condițiilor minime de participare la campionatul național din Liga III-a, sezonul 2023-2024;
  • organizarea și desfășurarea activităților sportive, în conformitate cu dispozițiile legale;
  • menținerea echipei de seniori în Liga a III-a;
  • consolidarea grupelor de juniori prin atragerea tinerilor călărășeni, motivați de spiritul competițional;
  • selecționarea acestora, pregătirea și promovarea în grupe de juniori;
  • promovarea tinerilor performer din cadrul grupelor de juniori în cadrul echipei de seniori;
  • asigurarea condițiilor optime de pregătire profesională și sportivă a jucătorilor;
  • asigurarea unei colaborări eficiente cu ISJ Călărași, în vederea participării antrenorilor ca observatori de joc la competițiile de fotbal interșcolare, având ca scop identificarea potențialilor jucători în cadrul grupelor de tineret;
  • organizarea și desfășurarea de competiții sportive cu participarea cluburilor private de fotbal;
  • identificarea și atragerea jucătorilor care își doresc să activeze în cadrul grupelor de juniori ale AFC Dunărea Călărași.

Pe linie administrativă, avem mai multe probleme, pe care aș dori să vi le prezint, și anume:

  • întocmirea regulamentului de organizare și funcționare al AFC Dunărea;
  • îmbunătățirea relațiilor de colaborare cu asociațiile, cluburile sportive de la nivel județean;
  • întocmirea regulamentului privind accesul și desfășurarea activităților comune în cadrul bazei sportive Ion Comșa;
  • prevenirea riscurilor accidentelor de muncă;
  • promovarea unor condiții sigure și sănătoase, adaptate activităților specifice și asigurarea condițiilor optime de cazare și amsă a jucătorilor;
  • întreprinderea demersurilor pentru obținerea analizei de risc la securitate fizică a bazei sportive;
  • organizarea și desfășurarea activității de inventariere a bunurilor din patrimoniu și a documentelor;
  • implementarea măsurilor stabilite în urma controalelor proprii sau dispuse de instituții cu drept de control sau autorizare;
  • îmbunătățirea relațiilor de colaborare cu cluburile sportive de la nivel județean și vorbesc aici despre Clubul Sportiv Școlar Călărași, Clubul Sportiv Municipal Călărași și celelalte cluburi private”, a explicat noul administrator special al echipei Dunărea Călărași, conform Canal Sud.

Dunărea Călăraşi, în play-out-ul Seriei 3 a Ligii 3

Dunărea Călăraşi va juca în play-out-ul Seriei 3 din Liga 3, terminând pe locul 7 sezonul regular, cu 24 de puncte, la cinci puncte de locul 4, ultimul care a dus în play-off, Gloria Albeşti.

În prima rundă a grupei pentru evitarea retrogradării, Dunărea Călăraşi va întâlni FC Voluntari 2, pe teren propriu.

Foto: Dunărea Călărași și Canal Sud

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-trei-necunoscute-in-privinta-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-3-csm-focsani-si-scm-zalau-sunt-marile-perdante-ale-ultimei-etape-din-sezonul-regular-corvinul-si-csm-deva-au-rezistat-invincib-19264509

https://liga2.prosport.ro/liga-3/danut-somcherechi-s-a-intors-la-minerul-ocna-dej-19264715

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-primele-sase-meciuri-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-au-loc-astazi-mai-sunt-7-locuri-disponibile-in-play-off-si-6-in-play-out-19264382

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-dinamo-a-ratat-play-off-ul-ligii-3-si-acuza-jocuri-de-culise-in-ultima-etapa-daca-sesiseaza-cineva-sfat-pentru-sora-mai-mare-din-liga-2-si-cat-de-aproa-19264668

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-esec-la-turul-de-elita-cu-franta-u19-19264662

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-cea-mai-slaba-echipa-din-liga-3-19264649

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sportul-simleu-silvaniei-a-ramas-fara-antrenor-19264635

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2023, 14:55 Liga 3
Pe aceeași temă