”Încălzire” pentru play-off! Poli Iași a învins fără emoții Progresul Spartac și a încheiat sezonul regular pe locul 2 în Liga 2, la egalitate cu liderul Steaua

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2023, 17:31 Liga 2

Într-o ultimă rundă de sezon regular nebună, în care multe dintre pretendentele la play-off au remizat, Poli Iași și-a respectat statutul de favorită a hârtiei în partida cu Progresul Spartac și s-a impus fără emoții, scor 3-1 (1-0), pe teren propriu, duminică.

Elevii lui Leo Grozavu și-au făcut norma de cel puțin trei goluri pe meci în acest debut de an și au profitat din plin de remizelor celor patru adversari din partea imediat inferioară în clasamentului pentru a-și face, pe lângă puncte, un moral bun înaintea play-off-ului.

Trei titulari menajați de Leo Grozavu contra Progresul Spartac

Așa cum anunța și la conferința de presă dinaintea meciului, Leo Grozavu a operat trei modificări în formula de start față de cea aliniată în meciurile anterioare. Pentru a-i menaja pe trei dintre titularii trecuți de 30 de ani, Grozavu i-a lăsat în afara lotului pe Vașvari și Martac și l-a trecut pe bancă pe Plămadă, iar în locul lor au intrat Marchioni, Tincu și Kouadio, ultimii doi bifând primele minute în acest an.

Având în față o echipă tânără, aflată în subsolul clasamentului, Iașiul nu a avut probleme cu Progresul Spartac. Chiar dacă a deschis scorul târziu, în prelungirile primei părți, Poli a dominat copios prima repriză, în care a avut și o bară, oaspeții ajungând rareori în careul advers.

Alin Roman, al patrulea gol în ultimele șapte meciuri pentru Poli Iași

Așa cum era de așteptat, Iașiul și-a luat tare adversarul încă din start, iar ocaziile au apărut destul de rapid la poarta lui Ciontoș.

Kouadio, extrem de activ la prima apariție pe teren în 2023, a tras puțin pe lângă poartă, încă din minutul 2, iar cinci minute mai târziu Alin Roman a trimis razant cu vinclul, după o pasă cu câlcâiul primită de la Hlistei.

În minutul 11, Iașiul a irosit cea mai mare ocazie a primei părți, șutul lui Hlistei, de la 18 metri, fiind respins în transversală de portarul Ciontos. Cornerul bătut de Roman l-a găsit din nou la finalizare pe Kouadio, care a ratat de puțin ținta.

Iașiul a continuat să preseze, iar în minutul 13 Harrison, bine găsit în careu de Alin Roman, l-a luat la țintă pe goalkeeperul advers cu o lovitură de cap din 6 metri.

Julian Marchioni l-a găsit și el la post pe portarul Ciontos, în minutul 34, cu un șut de la marginea careului, însă goalkeeperul bucureștenilor nu a mai intervenit salvator și în prelungiri.

În primul minut adițional, Alin Roman a executat bine o lovitură liberă din banda stângă, la colțul lung, iar balonul a poposit în plasă. 1-0 la pauză, iar Alin Roman bifa al patrulea gol în ultimele șapte meciuri pentru Poli Iași. A fost al zecelea gol marcat de Poli în primele trei meciuri din acest an, ieșenii punctând în fiecare partidă de cel puțin trei ori.

Poli Iași și-a făcut din nou norma trei goluri

Intrată cu moral la cabine, Poli și-a mărit avantajul în primul sfert de oră al reprizei secunde.

În minutul 49, Harrison l-a lobat pe portarul Ciontoș de la 16 metri, după o pasă lungă a lui Itu, pentru ca Musi să facă 3-0 cu un șut de la limita careului.

La 3-0, ca și în celelalte partide în care au condus detașat, Poli s-a relaxat și a permis adversarului să reducă din diferență pe final, când Leo Grozavu făcuse deja cele cinci schimbări.

În minutul 86, Vlad Marica a plecat pe contraatac din jumătatea proprie, niciun jucător ieșean nu a reușit să-l oprească, iar tânărul jucător al celor de la Spartac l-a învins pe Ailenei, portar intrat cu câteva minute înainte în locul lui Jankov.

Avantaj consistent pentru Poli Iași în play-off

Poli Iași încheie sezonul regular al Ligii 2 pe locul 2, cu 40 de puncte, la egalitate cu liderul Steaua și cu un avans consistent față de principalele contracandidate. În condiția în care Steaua se menține lider și la finalul play-off-ului, locul 2 devine primul direct promovabil, ținânt cont că echipa din Ghencea nu are drept de accedere în prima ligă din cauza formei sale juridice.

Moldovenii au patru puncte în fața Oțelului, opt în fața Dejului și pornesc în play-off cu nouă puncte avans față de Dinamo și Gloria Buzău.

  • Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.
  • În play-off, echipele vor juca meciuri tur – retur, astfel că vor mai fi încă zece etape, iar punctajul cu care se intră în această grupă de promovare este cel obținut în primele 19 runde ale sezonului regular.

De cealaltă parte, Progresul Spartac va intra în play-out, în Grupa B, de pe loc de baraj, dar antrenorul Andrei Irimia este convins că tinerii săi elevi pot păstra echipa în liga secundă la final de sezon. Vor întâlni doar în meciuri tur Concordia Chiajna, FC Brașov, Viitorul Pandurii, CSC Dumbrăvița, Ripensia Timișoara și Unirea Constanța.

POLITEHNICA IAŞI – PROGRESUL SPARTAC 3-1

Alin Roman 45+1′, Shayon Harrison 49′, Alexandru Musi 60′ / Vlad Marica 86′

Poli Iași: Jankov (Ailenei 82′) – Kouadio, Tincu (cpt.), Katanec, Finica, Marchioni, Itu (Fr. Cristea 73′), A. Roman (Mogoș 73′), Musi, Harrison (Vojtus 73′), Hlistei (Rob. Ion 64′)
Rezerve neutilizate: – Fl. Plămadă, Ștefanovici, Tud. Telcean, Ant. Dumitru
Antrenor: Leo Grozavu

Progresul Spartac: Contoș – Mih. Șandru (Vl. Marica 66′), Parfeon, Leafu, Menn – Sil. Matei, Petcu (Andr. Grigore 46′), Eug. Lixandru, I. Costea (Tong 66′), Ohaci (Purice 46′) – Cip. Stanciu (cpt.)(Mat. Andrei 73′)
Rezerve neutilizate: Wynney – Ed. Radu, Vl. Alexandrescu, M. Dumitru
Antrenor: Andrei Erimia

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi). Arbitru central: Motan Mihai (Târgovişte). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Arbitru de rezervă: Adrian Dumitru (Târgovişte). Observator de arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat de joc: Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dramatism-pe-arcul-de-triumf-cu-dinamo-traind-la-intensitate-maxima-finalul-de-joc-cu-poli-timisoara-si-sarbatorind-accederea-in-play-off-ovidiu-burca-istoria-si-19262910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-fc-brasov-au-remizat-si-merg-brat-la-brat-in-play-out-ul-ligii-2-dan-alexa-ramanem-cu-regretul-ca-meritam-sa-fim-in-play-off-19262903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2023, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă