La patru luni de la ultima victorie, Poli Timișoara a învins-o la ceas aniversar pe FK Miercurea Ciuc. Ambele cluburi au încălcat în acest meci regulamentul de organizare a activității fotbalistice

Anda DELIU 03 Dec. 2022, 19:55 Liga 2

Poli Timișoara s-a impus cu scorul de 2-1 în meciul din ultima rundă a acestui an, cu FK Miercurea Ciuc, după golurile marcate de Cosmin Bîrnoi și Denis Radu.

Ciucanii au replicat doar prin reușita lui Richard Jelena, după ce au avut și două bare.

De remarcat că harghitenii au primit indicații de la Laszlo Csaba, numit antrenor interimar în această săptămână și care nici măcar nu a fost trecut pe raportul de arbitraj, fără ca arbitrul să aibă vreo reacție vizavi de prezența sa pe banca tehnică.

Totodată, Poli Timișoara a avut din nou carențe organizatorice crase în relația cu mass-media și nu numai, cu doar o zi înainte de cei 101 de ani de fotbal alb-violet universitar timișorean.

Ciucul cu ocaziile, Poli cu golul!

Rămași fără Francisc Dican, demis la începutul săptămânii, cei de la Miercurea Ciuc au avut ocazii imense în debutul partidei de pe Știința. Mai întâi, Stancic a avut o dublă ratare în minutul 13, care a tras în bara laterală, iar apoi a reluat peste. După trei minute, Gal-Andrezly a trimis în bara transversală. Până aici a fost periculoasă echipa vizitatoare, căci Poli a devenit apoi mai incisivă. După ocaziile lui Tsvetkov și Pană. În minutul 32, timișorenii au deschis scorul. Denis Radu a centrat în careu, unde Cosmin Bîrnoi a ajuns și a marcat, la bara a doua.

Până la pauză, Poli a mai fost periculoasă la o reluare cu capul pe lângă a lui Bocșan, dar și prin Celani, fază la care a intervenit Karacsony.

Antrenorul interimar Laszlo Csaba, pe bancă și cu indicații de la margine, deși nu a fost trecut pe raportul de arbitraj

După ce echipa sa a intrat la vestiar condusă, Laszlo Csaba, directorul tehnic numit antrenor interimar, a început să dea indicații, sub ochii arbitrului Vladimir Nagy, care toamna aceasta a mai avut greșeli majore.

Conform regulamentului, o persoană netrecută pe raportul de joc nu are ce căuta pe bancă, iar arbitrul ar fi trebuit să îi ceară să plece de acolo, mai ales că Nagy nu are nicio scuză să spună că nu a văzut, pentru că Csaba dădea vizibil indicații și nu se ferea de perimetrul vizual al centralului, cu mult tupeu.

Rămâne de văzut dacă Nagy va fi reținut la reluarea sezonului de la delegări, căci observator de arbitri a fost chiar Octavian Șovre, cu o experiență mare la nivel înalt.

Însă toamna aceasta, după greșeli flagrante, arbitrii au stat doar o etapă sau două de multe ori, în contextul în care pe vremuri reținerea de la delegări era, ca și cutumă, de 6 etape. Iar consecința, cumva firească, sunt arbitraje tot mai slabe în Liga 2.

2-0 nu a fost cel mai periculos scor pentru Poli. Nervi de ambele părți

Însă acest lucru nu a fost prea de ajutor echipei ciucanei, deoarece în minutul 53 Poli a marcat din nou. Faza a început de la Ignea, care s-a ferit de execuția finală și a lăsat la Celani, care a așezat înapoi pentru Denis Radu, iar internaționalul U19 a marcat cu un șut la colțul lung.

Peste șase minute, a înscris și FK Miercurea Ciuc, după o fază la care Jelena a tras de lângă Isvoranu, care s-a chinuit să prindă, dar nu a putut de pe linia porții. Ciucul nu a mai fost însă periculoasă după deschiderea scorului, iar Poli a mai avut ocazii prin Bîrnoi, Pană și Popescu.

Finalul a fost unul cu mulți nervi. Suporterii din spatele băncilor de rezerve au scuipat și au înjurat ”ungurii”, astfel că delegatul lui Poli le-a cerut să înceteze, deoarece echipa a fost deja amendată o dată pentru rasism, după meciul cu Baia Mare, iar repetarea sancțiunii ar duce și la suspendarea terenului.

De cealaltă parte, în ultimele minute, Laszlo Csaba a dat, furios, cu o sticlă de pământ.

Corespodentul Liga2.ro, jignit grobian de părinții jucătorilor. Clubul nu a adus foile jurnaliștilor

Altfel, dacă Miercurea Ciuc a sfidat regulamentul și l-a avut pe Laszlo Csaba pe bancă fără să fie trecut pe raportul de arbitraj, la Politehnica au fost din nou carențe de organizare majoră, mult mai mari ca pe vremea când Druckeria avea mai multă putere în club.

La masa presei au luat loc corespodentul Liga2.ro și trei băieți care furnizează informații pentru site-uri de date și pariuri, care, conform regulamentului, au loc tot acolo, fiind acreditați. În fapt, meci de meci, al masa presei se așază și alte persoane, dar, de cele mai multe ori, nu tulbură munca jurnaliștilor, cu toate că regulamentar nu ar trebui să fie altcineva acolo, iar o persoană ar trebui să verifice cine intră în tribuna pentru ziariști.

La acest meci, mai mulți părinți ai copiilor din academie au venit și stăteau în picioare. Corespodentul Liga2.ro le-a solicitat să se așeze când începe jocul, deoarece obstrucționau câmpul vizual pentru cei patru aflați regulamentar la masa presei.

Părinte de junior fotbalist, manifestări de misoginism de 2 lei

Tatăl unui copil a început să jignească în mod grobian reporterul Liga2.ro, după ce i-a solicitat abuziv legitimația de presă, fără niciun drept, iar soția sa a repetat și ea o parte dintre injurii, într-o scenă de violență verbală de nedescris: ”Ești ne****”, ”Ar trebui să te țină bărbatul acasă, la ciorbă”, ”Îți pute gura”, ”Ești urâtă”.

Firma de pază a fost chemată să facă ordine, dar paznicii au privit nepăsători cum jignirile continuau, ba, mai mult, un alt fan a început să urle foarte agresiv de alături ”Taci” spre reporter, iar părintele cu jigniri urla la firma de pază de ce nu i-a șters clubul scaunele murdare, pentru că a plătit bilet.

Ulterior, tatăl lui Daniel Olariu a început să urle la reporterul Liga2.ro că a mințit că Bocșan i-a înjurat fiul după meciul cu Ripensia, deși corespodentul a văzut fază de la 5 metri. Rugat să intervină, nici managerul Ioan Mera nu a putut face nimic, ci doar jandarmii au reușit să pună capăt potopului de insulte, solicitând persoanelor fără acreditare să părăsească masa presei, prin firma de pază, după ce reporterul Liga2.ro a avertizat că face reclamație la FRF, pe care oricum o va redacta.

Altfel, mare amator de conferințe de presă înainte de jocuri, președintele Ovidiu Cuc nu a putut fi văzut la meci. La fel ca și la alte partide, foile pentru presă erau ținute sus, în biroul de ședință tehnică, și dacă nu ar fi mers corespodentul Liga2.ro să le ia pentru toți colegii, ar fi rămas probabil acolo. Toate aspectele i-au fost semnalate observatorului de joc Radu Bitea.

De altfel, nu este prima dată când la Poli se întâmplă acest lucru și nu e de mirare că acest club pierde jucători pe gratis și se alege cu interdicții la transferuri pentru mize ”fantastice” precum două fotbaliste de 13 ani!

Desigur, nici pentru 4 decembrie clubul nu organizează nimic, fiind probabil, prea complicat.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – FK MIERCUREA CIUC 2-1

Cosmin Bîrnoi 32′, Denis Radu 53′ / Richard Jelena 59′

Poli Timișoara: Isvoranu – Mada, Bocșan (cpt.), Karatasios, Taub – Sil. Pană, Tsvetkov – D. Radu (Marincu 90′), Ignea (P. Popescu 68′), Bîrnoi (Oanea 90+2′) – Celani
Rezerve neutilizate: Urdeș – Olariu, Rz. Milea, Tudoran, Bakoș, D. Benzar
Antrenor: Octavian Benga

FK Miercurea Ciuc: Karacsony – Csiszer (Jelena 46′), Kelemen, Nemanic, P. Pîrvulescu (R. Takacs 59′) – Csuros – Gal-Andrezly, L. Kovacs (Veres 79′), El Sawy (M. Kovacs 46′), Ivanovici (Schieb 60′) – Stancic
Rezerve neutilizate: Moga – Panos, Bara, T. Suciu
Antrenor: Laszlo Csaba

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş). Arbitru central: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Csaba Antal (Baciu – Cluj). Arbitru de rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad). Observator de arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat de joc: Radu Bitea (Oradea).

Poli Timișoara a evitat in extremis să ierneze pe ultimul loc. FK Miercurea Ciuc, în afara locurilor de play-off

Poli Timișoara a reușit la acest ultim meci din 2022 să obțină abia a doua victorie în acest sezon, în 16 jocuri, și a acumulat 12 puncte, scăpând in extremis de ultimul loc, urcând pe poziția a 19-a. Echipa bănățeană e la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța.

La reluarea Ligii 2, în ultima săptămână din februarie, se va deplasa în comuna vecină, Dumbrăvița, pentru un derby local cu CSC.

FK Miercurea Ciuc termină anul în afara locurilor de play-off, pe 7, cu 25 de puncte. Runda viitoare, în 2023, va juca acasă cu Progresul Spartac.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-politehnica-timisoara-a-primit-interdictie-la-transferuri-pentru-o-gafa-facuta-la-echipa-de-fete-de-fostul-selectioner-mirel-albon-benga-nu-stia-nimic-19255308

Anda DELIU 03 Dec. 2022, 19:55 Liga 2
Pe aceeași temă