Eșec pentru ”călăreții roșii” la o zi după descălecarea lui Beza! Metaloglobus a scăpat de ”lanternă” după victoria cu Șelimbăr

Ovidiu BOICA 05 Nov. 2022, 21:38 Liga 2
Eșec pentru ”călăreții roșii” la o zi după descălecarea lui Beza! Metaloglobus a scăpat de ”lanternă” după victoria cu Șelimbăr

CS Comunal Șelimbăr a pierdut cu scorul de 0-2 pe sinteticul din cartierul bucureștean Pantelimon în fața ultimei clasate.

Metaloglobus a deschis scorul din penalty cu puține minute înainte de pauză, dublându-și avantajul pe finalul întâlnirii din etapa a 13-a a Ligii 2.

În urma acestui rezultat, echipa sibiană alunecă și mai mult în clasament, ajungând pe locul 12, cu 17 puncte, la cinci lungimi în spatele ocupantei ultimului loc de play-off, iar în etapa viitoare are un meci extrem de dificil, la Râmnicu Vâlcea, cu CSM Slatina, echipă care, în această rundă, a pierdut surprinzător, pe teren propriu, cu Unirea Constanța (scor 0-1).

Huiban a transformat penalty-ul scos de Sava

Cravașați de pe margine de ”secunzii” Paul Ceușan și Cornel Dobre, după ce ”principalul” Eugen Beza a fost în sfârșit de acord să se dea la o parte, ”călăreții roșii” s-au resimțit, în meciul cu ultima clasată, după zilele agitate de dinaintea acestui duel, astfel că n-au reușit să pună capăt seriei negative.

Radu Crișan a irosit prima ocazie a meciului, trimițând peste transversală, cu capul, în urma unui corner (7).

Gazdele au răspuns imediat, Sava aruncând lung de la margine, Zukanovic deviind, cu capul, pe spate, iar Huiban reluând din careul mic, tot cu capul, însă Mitrovic a reținut de la rădăcina barei (8).

Primul corner al bucureștenilor s-a dovedit mai periculos decât cel al ”călăreților roșii”, Chatziterzoglou fiind aproape de a relua, din careul mic, însă l-a faultat în săritură pe portarul Mitrovic (11).

Un minut mai târziu, jucătorii lui Eusebiu Tudor au ieșit din apărare cu minge lungă, iar Lis a trimis de puțin pe lângă bară, la colțul lung, de la 13-14 metri, lateral dreapta, din alergare.

Jocul curgea molcom spre un 0-0 la pauză când Alex Luca a avut un atac întârziat asupra lui Sava, în propriul careu, și ”centralul” Ioniță a indicat fără ezitare punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de Dragoș Huiban cu un șut plasat, în dreapta lui Mitrovic, care preferase celălalt colț (43).

Titularizat în locul francezului Gele, Adrian Cîrstean a căutat să restabilească egalitatea până la pauză, însă a trimis neconvingător, cu capul, pe spate, din centrarea lui Manole (44), și la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru gazde.

Ambele echipe puteau înscrie. A făcut-o doar Adrian Sîrbu, de la Metaloglobus

Mitrovic s-a încălzit, la reluare, cu o minge reluată cu capul de Lis, după o centrare lungă, de pe stânga (46).

Sibienii au fost aproape de egalare la centrarea în 6 metri a lui Manole, însă Cîrstean a deviat pe lângă bară, la colțul lung (53).

Nu e mai puțin adevărat că și bucureștenii au fost aproape de 2-0, la o acțiune în care Mitrovic a respins în lateral șutul lui Zukanovic, din flancul stâng, și Liș a șutat pe cât de puternic, pe atât de dezamăgitor, din apropiere (67).

O nouă oportunitate de a face 1-1 a irosit-o Cîrstean, lăsat singur cu Gavrilaș de Manole, cu o pasă printre fundașii adverși, însă portarul a reușit să-l blocheze (73).

Sibienii au cerut penalty la o fază în care Buzan a șutat din apropiere în brațul lui Goge, dar tulceanul Ioniță a fost de altă părere (86).

Jucătorii lui Eusebiu Tudor au încheiat socotelile la faza imediat următoare. Gavrilaș a degajat lung, iar Zakir l-a pus în situație favorabilă pe Sîrbu, aflat la prima atingere de balon. Nou-intratul a părut că ezită pentru o fracțiune de secundă, tatonat de Natea, dar în cele din urmă a șutat puternic, de la 8-9 metri, lateral dreapta, fără speranțe pentru Mitrovic (87).

Minutele rămase n-au mai adus nimic nou, bucureștenii având un final liniștit de meci în fața unor adversari marcați de ultimele evenimente de la club. ”Călăreții roșii” sunt fără victorie de aproape două luni, ultima dată când s-au ales cu toate cele trei puncte fiind pe 17 septembrie, în apropiere de București, la Chiajna.

 

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – CS COMUNAL ŞELIMBĂR 2-0

Dragoș Huiban 43′ – penalty, Adrian Sîrbu 87′

Metaloglobus: Gavrilaș – Goge, Chatziterzoglou, Caramalău (cpt.), Andr. Sava – Al. Gheorghe, Sin (Zakir 60′) – Liș (Andr. Răuță 86′), Chiorean, Zukanovic (Ad. Sîrbu 82′) – Huiban (Rob. Neacșu 74′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Cazan, Potecea, Pătlăgică, Gab. Șerban
Antrenor: Eusebiu Tudor

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Monea (Arhirii 46′), Mir. Manole, Natea (cpt.), R. Crișan (D. Tătar 82′), Riza – Cărăruș (Curtean 82′), Al. Luca – Oct. Ursu (Gele 63′), Raicea (Buzan 63′) – Cîrstean
Rezerve neutilizate: Silveanu – D. Ursu, Vișa, Tud. Man
Antrenor secund: Paul Ceușan

Stadion: Metaloglobus (Bucureşti). Arbitru central: Eduard Ioniță (Tulcea). Arbitri asistenți: Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator de arbitri: Stan Prodan (Alexandria). Delegat de joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

Șelimbărul continuă să cadă în clasament. Metaloglobus a scăpat de ultimul loc

Cu acest eșec, numărul înfrângerilor îl egalează pe cel al victoriilor (patru), iar CS Comunal Șelimbăr cade pe locul 12, diferența față de ultima clasată pe locurile de play-off fiind acum de 5 puncte.

CS Comunal Șelimbăr are în continuare 17 puncte, iar în etapa viitoare are parte de un nou test dificil, la Râmnicu Vâlcea, cu CSM Slatina, cu siguranță oltenii – mai aproape de casă – dorindu-și să dreagă busuiocul după ce au pierdut surprinzător acasă cu Unirea Constanța.

Metaloglobus a înregistrat al treilea succes în acest sezon, a acumulat 10 puncte și a urcat o poziție în clasament, de pe ultimul, 20, pe penultimul, 19.

În etapa a 14-a, echipa bucureșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la noua ultimă clasată, Poli Timișoara.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-respira-si-paraseste-ultimul-loc-in-liga-2-a-invins-neasteptat-cs-comunal-selimbar-iar-eusebiu-tudor-remarca-parti-pozitive-sa-scoatem-cat-putem-din-meciurile-care-vin-sa-int-19252277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-a-dat-lovitura-pe-terenul-slatinei-pustii-lui-dacian-nastai-au-produs-surpriza-si-au-bifat-primul-succes-in-deplasare-am-asteptat-mult-aceasta-victorie-19252294

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-final-cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-eugen-beza-desi-antrenorul-spunea-cu-o-zi-in-urma-ca-se-continua-colaborarea-19252197

Ovidiu BOICA 05 Nov. 2022, 21:38 Liga 2
Pe aceeași temă