O grupă de juniori a unui club ucrainean, blocată în România după izbucnirea războiului, a fost oaspete pe ”Ilie Oană” la meciul Petrolul – FC Buzău. Copiii, aplaudați de toți spectatorii

Marius ANGHEL, Adi MARICA 06 Mar. 2022, 11:56 Liga 2

Petrolul a avut oaspeți din Ucraina la meciul de sâmbătă seară cu FC Buzău, terminat la egalitate, scor 0-0, în etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular.

Cu două zile înaintea jocului, clubul prahovean lansase o invitație publică la meciul de pe ”Ilie Oană” pentru cetățenii ucraineni refugiați, aflați în Ploiești și în localitățile învecinate.

Juniorii ai echipei ucrainene Ruh Lviv, refugiați în România, au fost spectatori la meciul Petrolul – FC Buzău 0-0

Cei care au răspuns invitației clubului Petrolul au fost juniorii unei grupe a clubului ucrainean Ruh Lviv, cazați la Brașov în această perioadă, după ce războiul izbucnit în Ucraina după invazia pornită de Rusia i-a prins în România, la un turneu organizat la Brașov.

Cei zece juniori și antrenorul lor au fost duși de organizatorii meciului, înainte de startul partidei cu FC Buzău, pe gazon, pentru a fi încurajați de spectatorii prezenți pe ”Ilie Oană”. Aceștia au primit și câte o mingie din partea căpitanului Petrolului, Valentin Țicu, și coechipierii săi. La pauză, copiii au mers și în Peluza I ”Ilie Oană”, unde au scandat, alături de galerie, ”Slava Ukraini!” (Slavă Ucrainei!) (vezi video).

Înainte de startul jocului, jucătorii celor două au ieșit cu bannere pe care era scris: ”Stop the war!” și ”Opriți războiul”. Peluza I ”Ilie Oană” a afișat și ea în timpul meciului două bannere privind războiul din Ucraina: ”Stop the war!” și ”Slava Ukraini!”

”La meciul din această seară a asistat și o grupă de juniori a clubului ucrainean Ruh Lviv. Aflați la un turneu la Brașov în momentul izbucnirii conflictului armat din Ucraina, micuții au rămas în România, iar astăzi au fost prezenți pe „Ilie Oană”. Jucătorii noștri le-au înmânat, înainte de startul partidei, câte o minge, dintre cele oferite, la fiecare meci, de către sponsorul Alexandrion Group, iar la, pauză, juniorii ucraineni au fost primiți cu căldură de către suporterii din peluza „Ilie Oană”. De asemenea, cele două echipe au ieșit cu câte un banner pe teren, mesaje de susținere pentru Ucraina fiind afișate, pe parcursul întâlnirii, și de către suporterii ambelor formații”, a anunțat Petrolul în cronica de după jocul cu FC Buzău.

Grupa de juniori a clubului Ruh Lviv plecaseră din Ucraina înainte de invazia declașată de Rusia

11 copii de la clubul ucrainean Ruh Lviv, care au participat, la finalul săptămânii trecute, la turneul Enjoy Sport’s Winter Cup 2022, la Brașov, au rămas în România și se află în grija organizatorilor competiției. Părinții copiilor au acceptat ca micuții fotbaliști să rămână la Brașov, unde sunt în siguranță.

Delegația ucraineană (11 copii, 2 antrenori și șoferul microbuzului) a ajuns la turneul de la Brașov cu doar câteva ore înaintea începerii războiului!

„11 copii, 2 antrenori și șoferul microbuzului au reușit să treacă granița în România cu câteva ore înaintea declanșării războiului și au avut un parcurs și un comportament exemplar în aceste 4 zile. Au fost prezenți la toate jocurile fără să știe exact ce le fac părinții, frații și familiile lor acasă, s-au luptat pe teren pentru fiecare minge, au plâns când s-au lovit dar nu a avut cine să-i ridice sau să le aline durerea, deoarece aici au venit singuri, însă vă cer tuturor ca din acest moment, ei toți să fie ai noștri, n-au absolut nicio vină pentru ce se petrece în Ucraina iar noi avem obligația morală să le fim alături cât va fi nevoie!”, a spus Ciprian Jurubescu, organizatorul turneului de la Brașov.

Delegația ucraineană va rămâne la Brașov, iar micuții fotbaliști au asigurate toate condițiile. ”Am obținut acordul clubului Ruh Lvov ca echipa de copii să rămână la Brașov și după terminarea competiției. Nu a fost ușor, sunt copii minori neînsoțiți de părinți iar decizia nu era la noi. Vreau să mulțumesc autorităților din Brașov (Consiliul Județean, Jandarmeria, Prefectura) care ne-au fost alături în aceste zile când toate eforturile au fost să nu lăsăm acești copii să plece înapoi la război. Copiii vor sta cât va fi nevoie la QOSMO Hotel, și vreau să le mulțumesc lui Daniel Popescu și lui Iulian Mironescu, iar baza noastră sportivă de la Tărlungeni le va oferi tot suportul pentru a se simți cât mai confortabil”, a mai spus Jurubescu.

Liviu Nicolae, coordonatorul Academiei Celta Brașov, spunea că majoritatea cluburilor participante la turneul de la Brașov au contribuit cu bani pentru delegația ucraineană.

”Copiii sunt bine, sunt liniștiți și acesta este cel mai important lucru. Cluburile participante la turneu au contribuit cu sume de bani pentru acești copii. Pentru această săptămână le-am făcut un program special. Astăzi (n.r. – luni) vom merge la Decathlon și le vom cumpăra haine de iarnă, marți vom merge cu ei în excursie în zona Branului, iar la finalul săptămânii, la invitația unui club din București, micuții fotbaliști vor merge în Capitală unde vor juca un meci de pregătire și apoi vor vizita orașul. Acești copii sunt formidabili, iar duminică, la festivitatea de premiere, chiar am spus că ei sunt adevărații câștigători ai turneului”, a spus Liviu Nicolae.

Dintre cei 11 copii, la Brașov au rămas 10, asta pentru că mămică unuia dintre ei a ajuns în România și au plecat împreună în altă țară din vestul Europei.

  • Rusia a lansat în dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022, o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, a informat Agerpres. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decretat mobilizarea generală a trupelor ucrainene în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva ţării.

Haralambie Ion a dat lovitura de start simbolică a meciului dintre Petrolul și FC Buzău

Altfel, tot înainte de startul partidei cu FC Buzău, Petrolul a continuat tradiția inaugurată în prima parte a sezonului, lovitura de start a confruntării fiind dată, simbolic, de către un fost jucător important al clubului ploieștean.

”Astăzi a fost rândul fostului portar Haralambie Ion, cel care a îmbrăcat tricoul „găzarilor” în perioada 1979-1985, inclusiv în prima ligă, iar în 2016 s-a aflat printre cei care au fondat noul Petrolul”, a comunicat, ulterior, Petrolul.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-multumit-de-egalul-petrolului-cu-fc-buzau-am-castigat-un-punct-dar-si-respectuos-cu-adversarul-sper-sa-le-fie-de-folos-punctul-asta-19222028

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-traieste-finalul-de-sezon-regular-pe-muchie-egalul-cu-petrolul-poate-fi-vazut-din-doua-perpective-dar-cristian-pustai-avertizeaza-sunt-echipe-care-inca-se-bat-pentru-locurile-4-6-19222018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-nae-constantin-are-punctaj-maxim-acasa-in-acest-sezon-cea-a-lui-cristian-pustai-tocmai-a-cazut-de-pe-locurile-de-play-off-19221921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-vrea-sa-aiba-grija-de-doua-grupe-de-juniori-ale-celor-de-la-dinamo-kiev-insa-baremul-arbitrilor-si-observatorilor-la-meciul-cu-fc-buzau-e-platit-de-suporteri-clubul-ploiestean-are-inca-un-m-19221495

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/razboiul-i-a-prins-la-brasov-solidaritate-pentru-micutii-fotbalisti-ucraineni-de-la-ruh-lviv-care-raman-in-romania-dupa-ce-au-participat-la-un-turneu-19221222

Marius ANGHEL, Adi MARICA 06 Mar. 2022, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă